Palauttaako Marco Tuokko TUTOn takaisin voittojen tielle?

MESTIS / Ennakko
Akatemia ei ole vielä päässyt juhlimaan Kupittaalla kuluvan kauden aikana.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Sarjataulukossa kolmantena majaileva TUTO kohtaa sarjajumboksi valahtaneen JYP-Akatemian Kupittaan keskiviikkoillassa. Lisämausteen illan otteluun tuo TPS-ikoni Marco Tuokon debyytti Aurajoen toisella puolella.

TUTOlla on takanaan kolmen vierasottelun putki, jossa turkulaiset ottivat myös kolme kertaa kuokkaan. Joukkueen vire oli kuitenkin nouseva koko korpivaelluksen ajan ja viimeisimmässä tappio-ottelussa Jokipoikia vastaan TUTO taipui vasta voittolaukauksilla.

Jokipoikia vastaan kärsityn tappion jälkeen TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen viestitti, että joukkue on nyt nähnyt kuoppansa ja suunta on ollut jo, ja tulee olemaan jatkossakin ylöspäin. Turkulaiset ovat viihtyneet viime aikoina kotiluolassaan huomattavasti paremmin, sillä joukkueen kolme edellistä kotiottelua ovat päättyneet isäntien voitonjuhliin.

Illan mielenkiintoisin mauste otteluun on TPS:n riveissä kolme mestaruutta pokanneen hyökkääjä Marco Tuokon debyyttiottelu Aurajoen toisella puolella. Tuokko on ollut pari sesonkia pelaamatta, mutta hyökkääjä on jo pari kuukautta harjoitellut TUTOn mukana. Tämän nähtävyyden luulisi tuovan myös mustavalkoisia kannattajia muuten oletusarvoisesti tammikuisen harmaaseen otteluun.

Iskukykyisellä joukkueella ryöstöretkelle

Liigaseura JYPin aktiivisuus pelaajamarkkinoilla on tuonut myös Akatemialle omia pelaajia takaisin miehistöön. Nuorille hurrikaaninutuille kaikki saatavilla oleva apu tuleekin tarpeeseen, sillä sarjajumboksi tippuneella Akatemialla on kertynyt eroa kymmenenteen sijaan kolme pistettä. Sarjasijoituksesta huolimatta jyväskyläläisten peliesitykset ovat olleet huomattavasti pirteämpiä alkukauteen verrattuna.

Hurrikaaniryhmä on erikoistunut tiukkoihin kamppailuihin viime aikoina, sillä joukkueen kahdeksasta edellisestä ottelusta peräti seitsemän on päättynyt maalin erolla. Edellisellä viikolla jyväskyläläiset voittivat ensin Jukurit kotonaan lukemin 2-1, mutta lauantaina mikkeliläiset onnistuivat saamaan revanssin voittaen ottelun kotonaan lukemin 4-2.

TUTO ja Akatemia kohtaavat toisensa neljännen ja viimeisen kerran kuluvan runkosarjan aikana. Kolmesta edellisestä välien selvittelystä turkulaiset poistuivat kahdesti kaukalosta voittajina. Toverit lähtevät myös keskiviikkoillan kamppailuun selvänä ennakkosuosikkina, mutta iskukykyisen ryhmän jalkeille saava Akatemia ei tule varmasti päästämään turkulaisia helpolla.

TUTOn kokoonpano selviää vasta ottelupäivänä, mutta päävalmentaja Lehkonen on lupaillut, että sairastuvalta on vapautumassa lähiaikoina tukku miehiä takaisin miehistöön. Lauantaina turkulaisten kokoonpanosta puuttuivat vielä hyökkääjät Aki Keinänen, Juuso Honka ja Niko Palonen. Puolustajista poissa olivat Nico Manelius, Oskari Hämäläinen ja Mikko Jortikka.

Hyökkäyspäähän TUTO saa avukseen Lukko-hyökkääjä Aki Kangasmäen.

Akatemian kokoonpanoon ei ole odotettavissa suuria muutoksia. Nuorten maajoukkueessa kultaa valanut Topi Nättinen nähtiin tiistai-iltana JYPin kokoonpanossa, joten varusmiespalveluksen viime viikolla aloittanutta hyökkääjää ei tulla näkemään Kupittaalla. JYPin puolelta Akatemian miehistöä saapuu täydentämään hyökkääjä Jonne Virtanen. 

Seuraa Heitä

Marco Tuokko #13 |

Laitahyökkääjä

Sanomattakin on selvää, että ottelussa ei tämän ylimeneviä seurantakohteita ole.

Henri Kanninen #45 |

Keskushyökkääjä

19-vuotias hyökkääjälupaus on parantanut otteitaan jatkuvasti kauden edetessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle