Ennakkosuosikilla vain voitettavaa

MESTIS / Ennakko
Ismo Lehkonen on piiskannut TUTOn sarjakärkeen.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
TUTO isännöi perjantai-illan ottelussa sarjan tyvipäässä majailevaa JYP-Akatemiaa. Asetelma on TUTOlle haastava, sillä heillä on illan ottelussa vain voitettavaa, eivätkä vieraat tule helpolla nahkaansa myymään.

Urheilun vaikein asetelma on suuren ennakkosuosikin asema, ja se viitta on perjantain ottelussa TUTOn harteilla. Sarjakärjestä kamppailuun lähtevät turkulaiset kaatoivat edellisessä ottelussa keskiviikkona Jukurit voittomaalikilpailun jälkeen.

TUTOn syömähammas tuossa ottelussa oli Anrei Hakulisen johtama kakkoskenttä. TUTOn parhaina pistemiehinä tässä vaiheessa ovat juuri Hakulinen, ja Liigastakin tuttu Antti Virtanen tehopisteillä 3+6. Voitokkaan Jukurit-ottelun jälkeen valmentaja Ismo Lehkonen kehui joukkueen peli-ilmettä.

- Vasta kahdeksan kierrosta tahkottu, ja meidän pojat pystyy jo pelaamaan näin hyvää kiekkoa, Toverien käskijä ihasteli.

TUTO on pelannut tähän mennessä voitto, tappio, voitto-kaavalla, mutta perjantai-illan matsissa tuo putki on lähellä rikkoontua. TUTO pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Jääkiekko-ottelu kestää yli 20 minuuttia

JYP-Akatemia löytyy sarjataulukon sijalta kymmenen. Toistaiseksi joukkueen hankaluutena on ollut säilyttää energinen ilme täydet 60 minuuttia – tai edes 40 minuuttia. Keskiviikon ottelussa Vaasan Sportia vastaan hyvä pelitavan toteuttaminen ja energinen ilme säilyivät puolitoista erää. Se toi jälleen niukan tappion, joka syö rotan lailla nuoren joukkueen henkistä kapasiteettia.

"Pikku hurrikaanien" päävalmentajana toimiva Jukka Ahvenjärvi on luonut pelitavan, joka toimiessaan saa nimettömän kokoonpanon ottamaan kuskin paikan ottelussa kuin ottelussa. Nähtäväksi jää, joko perjantaina Akatemia kykenee pelaamaan pelitavan vaatimalla intensiteetillä ja energialla täydet 60 minuuttia. Jos näin käy, on sarjajohtaja suurissa vaikeuksissa.

Mustapaitojen riveissä hyvin pelannut Joonas Sammalmaa jatkaa todennäköisesti JYPin mukana, joten hurrikaanilauman hyvin toiminut ykkösketju Topi Nättinen, Oula Palve ja Sammalmaa joudutaan rikkomaan toiseen otteluun peräkkäin. Muuten Akatemian tilanne näyttää Ahvenjärven mukaan erittäin hyvältä, kaikki pelaajat ovat terveitä ja perjantaina kaukalossa.

 

Seuraa Heitä

Tuukka Pulliainen #8 |

Keskushyökkääjä

Kumautti keskiviikkona Jukureita vastaan kaksi maalia. Erittäin hankala pidettävä JYP-Akatemian puolustukselle perjantaina.

Valtteri Kemiläinen #13 | Tappara

Puolustaja

JYP-Akatemian kapteeni on syöttänyt jo viisi maalia. Johtaa joukkojansa ikäistään huomattavasti kypsemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle