TUTOlle kärkipään vääntöön vieraita Mikkelistä

MESTIS / Ennakko
Kumman joukkueen taistelu palkitaan pisteillä?
Kuva © Timo Savela
Mestiksen kärkikamppailussa Turun Kupittaalla yhteen iskevät TUTO ja Jukurit. Pelaajien poissaoloista aiemmissa otteluissa kärsinyt TUTO saa useita avainpelaajiaan takaisin riviin, joka helpottaa turkulaisjoukkueen hyökkäyspelaamista. Kummankaan joukkueen puolustuspelaaminen ei kuitenkaan ole ollut terävimmillään ja sen toimiminen tai toimimattomuus näyttelevät illan ottelussa isoa roolia.

Kotijoukkue TUTO lähtee otteluun tappio allaan, kun se hävisi lauantaina Jokipoikien vieraana lukemin 5-3. Vierailija Jukurit sen sijaan onnistui perjantain kierroksella katkaisemaan kahden ottelun tappioputkensa, kun se nappasi 4-5-vierasvoiton voittolaukauksilla LeKistä.

TUTO on viime kierroksilla kärsinyt kuumeaallosta, joka on kaatanut joukkueen monia kärkipelaajia sairastuvan puolelle ja se ei ole voinut olla näkymättä turkulaisten pelissä. Jukurit-kamppailuun kokoonpanoon on kuitenkin odotettavissa iloisia uutisia:

- Näyttäisi siltä, että saadaan ainakin Tuukka Pulliainen takaisin kokoonpanoon. Myös Ville-Vesa Vainiola on todella lähellä pelikuntoa, kertoi turkulaiskäskijä Ismo Lehkonen TUTOn kotisivuilla.

Lisäksi jo viime kaudella turkulaisjoukkueessa lainalla pelannut puolustaja Patrik Parkkonen tekee Jukureita vastaan ensiesiintymisensä tällä sesongilla TUTO-paidassa, mutta hänen rooliaan ei ole vielä päätetty:

- Parkkonen on meillä lähtökohtaisesti nyt marraskuun maajoukkuetaukoon asti. Nuorelle Parkkoselle on ensiarvoisen tärkeää saada nyt otteluita tasaisesti ja otan miehen avosylin vastaan

- Tämän päivän harjoituksissa on missiona etsiä Parkkoselle pakkipari. Ykkös- ja kakkosparit tulevat pysymään ennallaan, ennakoi Lehkonen turkulaisjoukkueen omassa otteluennakossa.

Parkkosen laina tuleekin turkulaisjoukkueelle tarpeeseen, sillä TUTOn verkkoon on viimeisessä kolmessa ottelussa tehty 12 osumaa, joten puolustuspeli ei ole ollut parhaalla mahdollisella tasolla.

Hyökkäyspeli turkulaisjoukkueella on kärkinimien poissaoloista huolimatta toiminut melko mallikkaasti, sillä joukkue on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa yhteensä 7 maalia ja Pulliaisen, sekä mahdollisesti myös kokoonpanoon palaavan Vainiolan mukaantulo toisivat aimo annoksen tehoja turkulaishyökkäykseen lisää. 

Lisäksi poissaolojen myötä aiemmin hieman taka-alalle jääneet pelaajat, kuten nuori Blues-laina Aleksi Rutanen, Anrei Hakulinen ja Anton Kokkonen ovat ottaneet isompaa roolia joukkueen tehoista, joka saattaa jatkossa aiheuttaa valmentaja Lehkoselle positiivisen ongelman hyökkäysketjuja rakennettaessa.

Puolustuspelaamisen merkitys korostuu, Keinänen illan juhlakaluna

Jukureiden pelin ongelmat ovat hyvin samankaltaiset kuin TUTOllakin: joukkueen hyökkäyspeli toimii, siitä kertovat 9 tehtyä maalia viimeisessä kahdessa ottelussa, mutta myös omissa on kolissut aivan liiaksi.

Jukureiden vahvuutena voisi pitää joukkueen tasaisesti rakennettua neljää ketjua, joista mikä tahansa voi saada paineen vastustajan päätyyn.

Ketjuista pyörityksiä tehojen muodossa on pystynyt päättämään kuitenkin ainoastaan joukkueen kakkosketju Joonas Kalliola-Toni Jalo- Jesse Rohtla, joka oli Lempäälässäkin Jukureiden neljästä maalista mukana kolmessa. TUTO-kamppailussa muun muassa joukkueen ykkösketjulta Toni Hyvärinen-Joonas Koskinen- Jesse Juntheikki odotetaan tehojen valossa suurta tasonnostoa aiempaan nähden.

Jukureiden kokoonpanoihin ei ole odotettavissa suuriakaan muutoksia, eikä loukkaantuneiden listalle ole entisten Roni Rukajärven ja Juuso Sipolan lisäksi liittynyt uusia nimiä. Maalivahtitilanne Jukureiden huomisen osalta on täysin avoinna, mutta turkulaisveräjää suurella todennäköisyydellä vartioi edellisessä ottelussa paluun tositoimiin tehnyt Tommi Virtanen.

Juhlan tuntua otteluun tuo se, että TUTOn Aki Keinänen pelaa uransa 400. Mestis-ottelun, joka ennen ottelua varmasti muistetaan asiaan kuuluvin kukituksin.

Seuraa Heitä

Anrei Hakulinen #94 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Uransa lopettamistakin harkinnut TUTO-kasvatti on Vainiolan ja Pulliaisen poissaolojen myötä saanut isompaa vastuuta ja käyttänyt sen myös hyväksi iskien tehot 3+4. Antaa omalla panoksellaan vahvaa taustatulta Pulliaisen ja Vainiolan johtamien kärkiketjujen taakse.

Jani Forsström #20 |

Puolustaja

Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti on alkanut löytää tehovireen Jukureiden takalinjoilla, sillä viimeisessä kahdessa ottelussa puolustaja on tehtaillut kolme maalia. Ylivoimassa tärkeää maskimiehen roolia hoitavan Forsströmin tehoja Jukurit kaipaa myös TUTOa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle