TUTOlla ratkaisun avaimet käsissään

MESTIS / Ennakko
Juhliiko Hakulinen myös maanantaina?
Kuva © Timo Savela
TUTO ja Jukurit lyövät välierissä viidettä kertaa yhteen, ja nyt turkulaisisännällä on mahdollisuus katkaista ottelusarja. Aiemminkin tänä keväänä selkä seinää vasten pelannut jukurijoukkue pyrkii kuitenkin varmasti lyömään kapuloita turkulaisrattaisiin, vaikka pieniä väsymisen merkkejä joukkueessa onkin ollut havaittavissa.

Ottelusarjassa on maanantai-iltana tarjolla ensimmäinen mahdollisuus sarjan katkaisuun, kun TUTO onnistui nappaamaan kolmannen voittonsa lauantaina Mikkelistä.

Lauantain kamppailu oli sarjan aiempien kohtaamisten tapaan erittäin tasainen, ja se ratkesi vasta jatkoajalla Aki Keinäsen tekemällä osumalla.

Tähän syynä on pitkälti ollut molempien joukkueiden loistava maalivahtipelaaminen. Sekä turkulaisveräjällä Tommi Virtasen paikan itselleen napannut Kimmo Meriläinen että mikkeliläismaalia vartioinut Oskari Setänen ovat pitäneet joukkuettaan pystyssä, sillä kummankaan joukkueen puolustuspelaaminen ei ole ollut parasta mahdollista, vaan virheitä on sattunut liiaksi. Lauantain ottelun ratkaisukin syntyi mikkeliläispuolustuksen karmaisevasta merkkausvirheestä, jonka seurauksena Keinänen pääsi iskemään voittomaalin.

Hyökkäyspäässä molemmat joukkueet ovat pystyneet aggressiivisella karvaamisella aiheuttamaan virheitä puolustukselle ja sitä kautta luomaan hyviä maalintekotilanteita. Hyvin pelanneista maalivahdeista huolimatta kummankin viimeistely on jättänyt toivomisen varaa.

Jukureilta Jesse Rohtlan kentällinen on vastannut pitkälti joukkueen tehoista, mutta nyt onnistumisia kaivattaisiin myös muilta. Turkulaiset ovat löytäneet vahvasti esiintyneen Tuukka Pulliaisen johtaman kakkosketjun takaa muitakin ratkaisijoita, mikä saattaa nousta isoon arvoon ratkaisuhetkillä.

− Meidän täytyy pystyä pelaamaan paremmin, ja sen nuo jätkät kopissa tietää, ruoski Ismo Lehkonen suojattejaan lauantain ottelun jälkeen.

Ylivoimapelaaminen on ollut yksi suuri ero joukkueiden välillä. TUTO on pystynyt luomaan paikkoja, ja tekemään tiukoissa paikoissa niistä osumia Anrei Hakulisen ja kultakypärä Keinäsen johdolla. Jukureiden ylivoimasta puolestaan on puuttunut suoraviivaisuus ja laukaukset lähes täysin, ja siihen joukkueen täytyykin löytää lääkkeet.

3-1-tappiotilanne ei ole kuitenkaan maailmanloppu, vaikka jukurijoukkue onkin osoittanut hieman väsymisen merkkejä viimeisissä otteluissa. Joukkue pystyi nousemaan Sportia vastaan puolivälierissä vastaavasta tilanteesta sarjan voittoon, ja valmentaja Antti Pennasen mukaan luovutusmielialalla ei lähdetä myöskään maanantaina Turkuun.

Jukureiden iskun paikka on ollut yleensä otteluiden alussa, joissa se on ollut vahva. TUTOlle sopii paremmin se, että peli pysyy kauemmin tasalukemissa. Se on osoittanut olevansa vahva otteluiden loppupuolelle ja jatkoerissä, joten vierailijan olisi tärkeä saada alkuun onnistumisia.

− Koitamme kaikkemme, että maanantaina voitetaan. Tämä joukkue on jo aiemminkin osoittanut sen, että tällaisissa tilanteissa pystytään olemaan sitkeitä, Pennanen sanoi lauantaisen ottelun jälkeen.

Joukkueiden kokoonpanoihin ei ole odotettavissa suuria muutoksia, vaan joukkueet jatkavat hyvin pitkälti samoilla miehityksillä kuin lauantaina.

Seuraa Heitä

Anrei Hakulinen #94 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Lauantain kamppailussa 1+1-tehot kerännyt isokokoinen hyökkääjä on jatkuva vaara mikkeliläispuolustukselle. Muodostaa tuhoisan hyökkäyskolmikon yhdessä Tuukka Pulliaisen ja Aki Keinäsen kanssa.

Nestori Lähde #19 |

Laitahyökkääjä

On ollut Jukureiden tehokkaan ykkösketjun toinen laitahyökkääjä, ja tekee illasta toiseen kovan määrän työtä. Hänen suoraviivaisuuttaan mikkeliläisryhmä kaipaa maalintekotilanteissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle