Jukurit täydellisen Mestis-värisuoran perässä

MESTIS / Ennakko
Topi Taavitsainen on ollut vahva tällä kaudella Jukureita vastaan, kun kahdessa kohtaamisessa turkulaishyökkääjä on iskenyt yhteensä neljä maalia.
Kuva © Timo Savela
Vaikka TUTO on voittanut Mikkelin Jukurit joukkueiden molemmissa tämän kauden kohtaamisissa, lähtevät turkulaiset keskiviikon kotiotteluunsa haastajina. TUTO on ainoa joukkue, jota mikkeliläiset eivät ole kauden aikana peitonneet.

TUTO hallitsee kiekkoa, muttei iske sisään 

Vaikka TUTO kärsi lauantaina 2−4-kotitappion Heinolan Peliittoja vastaan, turkulaisten hyökkäykset olivat laadukkaita aina aika ajoin ottelussa. Maaliin kiekko ei vain jälleen tahtonut mennä, kiitos etenkin heinolalaisvieraiden äärimmäisen hyvän puolustuspelin. 

TUTO hallitsee usein kiekkoa otteluissa. Kunhan vain kiekko saataisiin toimitettua maalipaikoille ja sisään, olisi Kupittaan porukalla mahdollisuuksia jopa Jukureiden maalimääriin. 

Jyvän osuessa kohdalle Jukurit takoo murskalukemia 

Jukureiden hurja hyökkäystehokkuus on jatkunut edelleen. Mikkeliläiset ovat nyt iskeneet runkosarjan aikana 28 maalia enemmän kuin sarjan toisiksi tehokkain joukkue SaPKo. Välillä Jukureilla on ollut vähämaalisempiakin otteluita, mutta jyvän osuessa kohdalle mikkeliläiset paukuttavat taululle rumiakin lukemia. Edellisessä kahdessa ottelussa Jukurit on takonut yhteensä 13 häkkiä Hokin ja Peliittojen verkkoihin. 

Perjantaina Jukurit tulitti Kajaanin Hokin kumoon lukemin 5−1. Vielä kahden erän jälkeen peli oli tasan 1−1, mutta kolmannessa erässä ottelu repesi. Jukurit onkin usein ollut erittäin vahva päätöserissä. 

TUTO kaatanut kilpakumppaninsa jo kahdesti 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Molemmista otteluissa on lopussa juhlinut TUTO. Ensimmäisessä kohtaamisessa TUTOn Topi Taavitsainen iski kaksi maalia, jotka riittivät 2−0-voittoon. Toisen ottelun TUTOn Jasper Lindsten ratkaisi jatkoajalla, jolloin TUTO voitti 3−2. TUTO on ainoa joukkue, jota Jukurit ei ole kaatanut tällä kauella. 

Paljon on kuitenkin ehtinyt tapahtua kohtaamisten jälkeen, sillä molemmat ottelut pelattiin jo kauden alkuviikkoina. Jukurit on noussut kauden alakulosta sarjakärkeen, joten TUTO saa keskiviikkona vastaansa alkukautta kovempikuntoisen nipun.

Seuraa Heitä

Topi Taavitsainen #55 |

Laitahyökkääjä

Ollut tällä kaudella Jukureille piikki lihassa, kun tämän hetken sarjan paras maalintekijä on iskenyt molemmissa joukkueiden kohtaamisissa kaksi kertaa kiekon sisään.

Teemu Henritius #16 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Taitava ja älykäs sentteri taitaa pisteiden teon, mutta hoitaa myös puolustusvelvoitteensa kunnialla.

» Lähetä palautetta toimitukselle