Jokipojat haastamaan tuoretta TUTOa

MESTIS / Ennakko
Joukkueiden tämän kauden kohtaamiset ovat tasan 1-1.
Sarjataulukon sijoja 2. ja 3. miehittävät TUTO ja Jokipojat ottavat yhteen kolmannen kerran tällä kaudella. Molemmat joukkueista saapuvat viimeiseen otteluunsa ennen joulutaukoa tappio niskassaan.

TUTOn syyskausi on ylittänyt odotukset. Ensimmäistä täyttä kauttaan turkulaisia kipparoiva Miika Elomo on piiskannut uudistuneen joukkueen hyvään iskuun. Lauantai-illan isäntien otteet ovat olleet tasaisia koko syyskauden, lukuun ottamatta marraskuun tukkoista ottelurumbaa.

Viimeksi kotijäällään esiintyessään TUTO kaatoi sarjatulokkaan IPK:n maalein 2-0. Vaikka turkulaiset olivatkin ottelussa selkeästi niskan päällä, koko kauden vaivannut maalipaikkojen tuhlailu teki pelistä tasaisen.

Keskiviikkona sen sijaan turkulaiset kävivät häviämässä Vantaalla 5-2. Päävalmentaja Elomo kritisoi ottelun jälkeen, ettei joukkueen puolustuspeli toiminut vaaditulla tasolla.

TUTOn sairastuvalta löytyy tällä hetkellä vain joukkueen kapteeni Anssi Virkki. Perjantaina ilmoitettiin myös, että yhdessä ottelussa turkulaismaalia vartioinut slovakkivahti Richard Sabolin pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

Jokipojat synkän loppusyksyn saattelemana joulutauolle

Lauantain vierailija Jokipojat on ollut TUTOakin suuremmissa vaikeuksissa marraskuun maajoukkuetauon jälkeen. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan joukkueen tilille on kertynyt ainoastaan kaksi kolmen pisteen voittoa.

Lennokkaan alkusyksyn ansiosta joukkue majailee silti sarjataulukon sijalla kolme. Niin pelillisesti kuin tilastollisestikin ärjypaidoilla on päävalmentaja Ari Aaltosen aikakauden heikon jakso menossa.

Viimeisimmän tappionsa joukkue kärsi perjantaina Lempäälässä, josta joukkue joutuu suoraan matkustamaan Turkuun. LeKi oli perjantai-illan ottelussa vahvempi luvuin 2-1.

Jokipoikien ongelmana on ollut jonkinasteinen hengettömyys viimeisen kuukauden, ja joukkueen peli ei ole toiminut täydellisesti oikein millään osa-alueella. Joensuulaiset ovat esiintyneet ailahtelevasti, ja jopa kotiyleisönsä edessä esiintymiset on ollut ajoittain todella vaisuja.

Verkkosivusto Mehtimäkeläisen mukaan Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa hyökkääjät Kasimir Puruskainen sekä vielä viime kaudella TUTOa edustanut Oskari Lehtinen. Puolustaja Joel Okkonen on sivussa sairastapauksen vuoksi.

Seuraa Heitä

Jesse Paukku #16 |

Laitahyökkääjä

Liiga-vauhtiakin tällä kaudella haistellut 22-vuotias Paukku iski joukkueensa ainoan maalin Lempäälässä.

Mikko Laine #28 |

Laitahyökkääjä

Mestis-tasolla jo kohtalaisen kokenut Laine painaa hommia illasta toiseen ja iskee sivussa pisteitäkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle