IPK todellisen haasteen edessä TUTOn kotiluolassa

MESTIS / Ennakko
Iisalmessa TUTO vei pisteet selkeästi 1-6. IPK pysyi kuitenkin mukana kaksi erää, eikä tulos tehnyt oikeutta sarjanousijalle.
Kuva © Janne Falck
Perjantaina TUTO Hockey saa vieraita Itä-Suomesta, kun Ylä-Savon ylpeys Iisalmen Peli-Karhut saapuvat koittamaan kotijoukkueen viiden voiton voittoputken katkaisemista.

TUTO porskuttaa siis peräti viiden ottelun voittoputkessa ja lähtee selvänä ennakkosuosikkina myös perjantain kamppailuun sarjataulukon hänniltä löytyvää IPK:ta vastaan. Joukkueet ovat sarjassa kohdanneet kertaalleen. Silloin TUTO varasti pisteet Peli-Karhujen kotiluolassa selkein 1-6-lukemin.

Selkeistä lukemista huolimatta tuolloinkin IPK pystyi pitämään vieraansa kurissa kaksi erää varsin mallikkaasti, sillä lokakuisessa illassa ratkaisut nähtiin vasta kolmannessa erässä, johon TUTO lähti 1-2-johdossa.

Oma peli riittää

Vaarallisena vastaiskujoukkueena ja uhrautuvasti viisikkona puolustavana ryhmänä karhulauma ei tule perjantainakaan nahkaansa halvalla myymään. Kotijoukkue ei voi lähteä otteluun varma voitto taskussa tai hieman puolittaisella asenteella.

TUTOn riveistä löytyy kuitenkin, Mestiksen pistepörssin kärkinimi Aki Keinänen etunenässä, valtavasti ratkaisuvoimaa ja mikäli joukkue lähtee peliin omilla vahvuuksillaan, eikä anna IPK:n aggressiivisen karvauksen päästä kiinni pelinavauksiin, on kotijoukkue varsin vahvoilla illan ottelussa.

Edellisessä keskinäisessä kamppailussa neljättä sadatta Mestis-tehopistettään juhlineen Aki Keinäsen (1+2) lisäksi turkulaisista näkyvissä rooleissa olivat Toni Wilenius (1+1) sekä Joonas Toivanen (0+2).

Paljon hampaankolossa

Peli-Karhuilla jäi paljon hampaankoloon Iisalmen kohtaamisesta. Hyvä taistelu suli, kun ensinnäkin molemmat kärkipakit Otto Huttunen ja Saku Kinnunen jättivät pelin kesken Huttusen ollessa telakalla koko loppukauden rikkoessaan olkapäätään pahasti. Tämän jälkeen kapealla materiaalilla pelannut karhulauma väsähti lopussa, minkä huomasi lehdistötilaisuudessa myös TUTOn valmentaja Miika Elomo.

− Otteluhan oli varsin hyvää kiekkoa, eikä lopun repsahtaminen tee oikeutta kotijoukkueelle, Elomo summasi.

IPK:n mahdollinen menestys syntyykin samalla reseptillä, jolla viime aikoina myös vierasjäiltä on pisteitä napsittu. Joukkue puolustaa kurinalaisesti blokaten laukauksia pelottomasti. Paikan tullen karvataan aggressiivisesti ja isketään nopeasti. Kun ylivoimapelikin on alkanut löytää hivenen rytmiään, saa IPK siitäkin lisäaseita TUTOa vastaan.

Kapean materiaalin kanssa tuskaileva IPK jatkoi Damir Galinin koeaikaa viikolla tämän viikon loppuun. Galin on ollut joukkueen takalinjoilla perusvarma puolustava puolustaja, eikä pelaajasta luopumisesta ole todennäköisesti pelkoa, mikäli isompaa kalaa ei ole jo valmiiksi verkossa.

Mahdollisten Jukurit-lainojen saaminen perjantain peliin ei ollut vielä toimituksen tiedossa.

Seuraa Heitä

Aki Keinänen #82 |

Laitahyökkääjä

TUTO-ikoni on lyönyt tauluun jo hämmästyttävät tehot 15+15, joilla mies johtaa ansaitusti pistepörssiä. Joukkueen sisällä mies on omalla kymmenluvulla, kun Mikko Laine kolkuttelee lähimpänä tehoilla 10+9.

Damir Galin #91 | Peliitat

Puolustaja

Isokokoinen venäläinen sai viikon lisäaikaa vakuuttaa seurajohto kyvyillään. Mies pelaa perusvarmaa puolustuspeliä ja on istunut joukkueeseen varsin hyvin. On iso yllätys, mikäli Galinia ei nähdä loppukautta karhupaidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle