Pronssimitalit panoksena Kupittaalla

MESTIS / Ennakko
TUTO ja Hokki päättävät kautensa pronssiotteluun.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Katkerat välierätappiot kärsineet TUTO ja Hokki iskevät yhteen keskiviikkona pronssiottelun merkeissä.

Suurin katkeruus TUTO- ja Hokki-leireissä seitsemänsissä otteluissa kärsityistä välierätappiosta lienee jo haihtunut ilmaan. Keskiviikkona panoksena on pronssiset mitalit.

Kokonaisuudessaan turkulaisten kausi on ollut hieno. Runkosarjan voiton jälkeen puolivälierissä kaatui K-Vantaa, mutta Jukurit nousi 3-1-tappioasemasta huikean sarjan voittoon.

− Moraali tuolla ryhmällä on ollut kunnossa. Urheilullisuudesta tai halusta se (finaalipaikka) ei jäänyt kiinni. Muutamassa pelissä se jäi maalin päähän ja sillä siisti, linjaa Ismo Lehkonen seuran verkkosivuilla.

− Joukkue olisi ansainnut finaalipaikan, mutta nyt se ei natsannut kohdilleen. Se mikä ei tapa, niin kasvattaa.

Lehkonen uskoo, että nykyisestä joukkueesta valtaosa lähtee kauden jälkeen isompiin ympyröihin. Monet seuran ykkösnimet ovat pyörineet koko kevään siirtohuhujen keskellä.

− Viimeistä kertaa tämä ryhmä kasassa. Urheilullisin ryhmä, joka minulla on ollut! Minun aikanani on käynyt aina niin, että noin 35% lähtee ylemmälle sarjatasolle, ynnäilee "Ika".

Kruunu yllättäjän kaudelle?

Hokki puolestaan niputti keravalaisen HCK:n puolivälierissä suoraan neljässä matsissa, mutta välierissä KooKoo oli hiukkasen vahvempi.

Kajaanilaisjoukkue on kuitenkin ollut koko Mestis-kauden suurimpia yllättäjiä. Joukkueesta löytyy onnistujia pitkä lista.

− En oikein tiedä, mitä tästä pelistä voi odottaa. Keskitytään omaan tekemiseen ja kaivetaan joukkueesta vielä kerran kaikki irti, Hokki-luotsi Petri Mattila kommentoi.

Hokki on päässyt edellisen kerran mitaleille keväällä 2009, jolloin pronssiottelussa kaatui juuri TUTO. Myös turkulaisjoukkueessa urallaan pelannut Hokin Arttu Niskakangas painottaa, että pronssimitalit kiinnostavat.

− Sytyn ehdottomasti pronssipeliin. Meillä on nyt kumminkin mahdollisuus saada aika hieno kruunu meidän hienolle kaudelle, joten ainakin henkilökohtaisesti mitali kiinnostaa, Niskakangas päättää.

Seuraa Heitä

Anrei Hakulinen #94 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Mahdollisesti Hakulisen viimeinen ottelu TUTO-nutussa, ainakin hetkeen. Huhut vievät ylimmälle sarjatasolle.

Arttu Niskakangas #15 |

Laitahyökkääjä

Entinen TUTO-hyökkääjä kaipailee takuulla pronssimitalien perään. Millainen on maalitykin panos pronssiottelussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle