Hokki murtamaan Turun kirousta

MESTIS / Ennakko
Miska Humalojalle on tarjolla suurta roolia Hokki-paidassa.
Kuva © Timo Savela
Edellisen kerran vuonna 2008 runkosarjaottelussa TUTOn vieraana voiton ottanut Kajaanin Hokki jatkaa vieraskiertuettaan Turkuun. Ennakko-odotuksiin nähden hieman alakanttiin kauden aloittanut isäntäjoukkue pyrkii pian takaisin voittojen tielle.

Kumpikin joukkue lähtee otteluun tappio allaan. TUTO hävisi keskiviikkona voittoputkessa olevalle KooKoolle niukasti 3-2. Hokki puolestaan joutui pettymään perjantai-iltana, kun LeKi oli kotijäällään parempi lukemin 5-3.

Isäntäjoukkueen alkukauden suurin ongelma on ollut erikoistilannepelaaminen. Viime lauantainan ottelussa KeuPa HT:ta vastaan joukkueelle tarjottiin jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta tulosta ei syntynyt. Myös alivoimassa on petrattavaa. Pelin yleisilme on ollut hiukan sekava ja varsinkin omassa päässä on ollut vaikeaa.

Alkukauden suurin yksittäinen onnistuja on ollut maalivahti Kaapo Kähkönen, joka on torjunut kiekot 93,65% varmuudella. TUTO on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja, eikä vähiten Kähkösen ansiosta. Heikkoina hetkinä mies on pitänyt turkulaisia pystyssä kiitettävästi. Hyökkäyksen vahvin ase on ollut Aki Keinäsen, Tuukka Pulliaisen ja Timo Pärssisen muodostama ketju.

Hokki pyrkii päättämään tappiollisesti alkaneen etelänkiertueensa voitokkaasti. Perjantain ottelussa maalia kohti suuntautuneet laukaukset kajaanilaisjoukkue voitti selvästi, mutta LeKi käytti paikkansa paremmin hyödyksi. Esitys oli päävalmentaja Jari Laukkasen mukaan kuitenkin miehekäs, joten positiivinen ilme jatkunee lauantain otteluun.

Vieraiden tehot ovat jakautuneet melko tasaisesti eri pelaajien kesken, joten johtajan viittaa olisi tarjolla useammallekin yksilölle. Ykkösmaalivahti Antti Lehtonen on napannut kiekot alle 88% varmuudella. Laukauksia maalia kohti Hokki on päästänyt vähän, mutta vastustajat ovat päässeet silti turhan usein hyviin maalintekopaikkoihin, jotka eivät ole jääneet käyttämättä.

Kasvojenpesu vai kotimatkan piristys

Edellisen kotiottelun esitys joukkuetta tuskin tyydytti, joten TUTO varmasti tahtoo pestä kasvojaan kotiyleisön edessä. Hokin pitkä kotimatka taas taittuisi huomattavasti rattoisammin, jos pisteitä Turusta tarttuu mukaan.

Viime kauden keskinäiseen pronssiotteluun päättäneiden joukkueiden mittelöön kotijoukkue lähtee ennakkosuosikkina. Se on pystynyt napsimaan pisteitä huonommallakin pelillä ja petraamaan loppua kohde. Hokilla on perjantain LeKi-ottelun lisäksi takanaan pitkä bussimatka, joka varmasti alkaa painaa jossakin vaiheessa jaloissa. Kajaanilaiset kuitenkin tekevät varmasti kaikkensa tarjotakseen isännille kovan haasteen, eikä pistejako tai vierasvoittokaan olisi suuren suuri yllätys.

Seuraa Heitä

Oskari Lehtinen #58 |

Laitahyökkääjä

Iski TUTOn molemmat maalit KooKoota vastaan keskiviikkona. Jatkuuko hyvä vire myös kotiyleisön edessä?

Santeri Vuoti #3 |

Vasen laitahyökkääjä

HPK-laina on iskenyt viidessä pelaamassaan ottelussa kolme maalia ja tuonut juonikkuutta Hokin hyökkäykseen. Hyviä otteita tarvitaan myös lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle