TUTOn tehottomuudessa on espoolaisten iskun paikka

MESTIS / Ennakko
TUTO ja Espoo United ovat pelanneet tällä kaudella varsin tasaisia otteluja.
Kuva © Petteri Äikäs
Perjantaina käynnistyy Mestiksen runkosarjan viimeinen viikko. Tiukasti sarjan kakkospaikalla pysyttelevä TUTO isännöi perjantaina niin ikään vakaasti pudotuspelipaikassa kiinni olevaa Espoo Unitedia.

TUTO ja Espoo United ovat tällä kaudella kohdanneet kolmesti. Ensimmäisen kohtaamisen TUTO voitti syyskuussa lukemin 3-4, mutta kaksi muuta kohtaamista ovat menneet espoolaisille ensin lukemin 3-2 ja sitten lukemin 2-1. Joukkueet ovatkin pelanneet tällä kaudella varsin tasaisia pelejä keskenään.

Turkulaiset ovat viihtyneet runkosarjan toisella sijalla jo pitkän aikaa ja ovatkin jo pitkälti vakiinnuttaneet paikkansa runkosarjan toiseksi parhaana. Seitsemäntenä majaileva Espoo United on kiinni pudotuspelipaikassa, mutta paikat kuusi ja viisi ovat edelleen mahdollisia. Ottelu on siis erityisen tärkeä Espoolle, mikäli korkeampi runkosarjasijoitus kiinnostaa.

Tehokkuutta hieman joka osa-alueella

Espoo Unitedilla on allaan suhteellisen vahvat ja tehokkaat kaksi peliä: reilu viikko sitten keskiviikkona kaatui K-Vantaa lukemin 4-1 ja viikko sitten perjantaina espoolaiset olivat maalin verran Hermestä parempia 4-3-lukemin.

Kokkolassa pelatussa vieraspelissä Unitedilla toimi etenkin erikoistilannepelaaminen. 3-1- ja 3-2-kavennusmaalit syntyivät kahden miehen ylivoimalla, vain noin 30 sekunnin erolla toisistaan.
Helmikuussa kuudesta pelistä napatut neljä voittoa osoittavat, että espoolaisten peli on pääpiirteittäin mallillaan. Hyökkäyspäähän on viime aikoina tullut lisää voimaa ja onnistujia, etenkin Olli Iisakan, Jani Elgbackan ja Matias Nisulan nelosketju on ollut pirteällä pelipäällä.

Hyökkäyspelin lisäksi myös puolustus on ollut mallillaan. Omaa aluetta puolustetaan tiiviisti, minkä vuoksi vastustajan on vaikea murtautua espoolaismaalin tuntumaan. Jos United vielä jättää peliä sekoittavat tyhmät jäähyt pois, saattaa Kupittaan kaukaloon luistella varsin vaarallinen vastus.

Mielenkiintoisen elementin espoolaisten peliin tuo maalivahti Rasmus Tirrosen viikon takaisesta tappelusta saama pelikielto. Turussa espoolaismaalia vahtiikin Nico Viksten.

Malttia peliin, turkulaiset!

TUTOn pirteä kuuden ottelun voittoputki on pikkuhiljaa vaihtumassa turhauttavaan tappioputkeen: turkulaiset ovat hävinneet kolme viimeisintä otteluaan eikä maaleja vastustajan verkkoon ole syntynyt kuin kaksi. Jo helmikuussa joukkueen peliä häirinnyt pieni maalipaikkojen tuhlailu on kasvanut turkulaisleirissä varsinaiseksi ongelmaksi.

Perjantain peliin turkulaisten onkin löydettävä rutkasti malttia. Vantaalla joukkue puolusti kyllä tiiviisti ja pääsi helposti tunkeutumaan hyökkäysalueelle, mutta varsinaisilla maalipaikoilla turkulaiset eivät päässeet juhlimaan. TUTOlla on viime peleissä ollut tapana tuhlata lähes idioottivarmoja maalipaikkoja, kun tilanteisiin ei olla keskitytty tarpeeksi.

− Maalintekopaikkoja ollaan kyllä saatu, mutta niiden pitäisi olla vaarallisempia. Meidän pitäisi saada enemmän väkeä maalille, TUTO-hyökkääjä Kasperi Nuto kommentoi joukkueen otteita keskiviikon pelin jälkeen TUTOn videoraportissa.

Seuraa Heitä

Nico Vikstén #31 |

Maalivahti

19-vuotias veskari pelaa ensimmäisen ottelunsa Unitedin paidassa aloittavana maalivahtina illan ottelussa. Luottoa nähtävästi nuorukaiseen löytyy, sillä debyytti tulee joukkueen kannalta tärkeään paikkaan.

Olli-Pekka Heinimäki #14 |

Laitahyökkääjä

Helmikuussa TUTOn riveihin VG-62:sta palannut Heinimäki on ollut heti mukana molemmissa TUTOn kolmen ottelun tappioputkessa syntyneessä kahdessa maalissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle