Viime kauden playoffspari kohtaa jälleen

MESTIS / Ennakko
Sport ja KooKoo pelasivat viime kaudella täydet viisi ottelua playoffseissa toisella kierroksella. Tällöin KooKoo vei kotiedun turvin itselleen paikan finaaliin. Joukkueet kohtaavat nyt ensi kertaa viime kauden jälkeen.

Vaasalaisyleisöä hemmotellaan heti kauden avajaisiksi, kun vastaan asettuu Kouvolan kiekkoylpeys KooKoo. KooKoo voitti viime kaudella Mestiksessä Jukureiden jälkeen hopeaa. KooKoo on ennen kaikkea taitava joukkue ja se on onnistunut pitämään viimekautisen joukkueensa aika hyvin kasassa. Lähtijöitä on avainpelaajista ollut hyökkääjät Tomi Pöllänen (Ässät), Antti Karhula (Hokki) ja puolustaja Marko From (Ahmat). Uusina pelaajina joukkueeseen on liittynyt hyökkääjä Tomi Lindfors, puolustajat Jussi Onnela ja Mikko Pukka. Maalissa jatkaa NHL-varaus Carl Grahn, jonka ruotsalainen aisapari Peter Hamrén on vaihtunut viime kaudella loukkaantumisista kärsineeseen kokeneeseen Sami Heikkiseen.

Sport on saanut tälle kaudelle kookkaamman joukkueen kuin viime kaudella. Uudistukset ovat lähinnä hyökkäyspäässä. Kolmena perättäisenä kautena puolustus ja maalivahtiosasto ovat pysyneet lähes muuttumattomina. Illan otteluun on Sportilla todennäköisesti jobinpostia. Ykkössentteri Patrik Westerback teloi polvensa avausottelussa Kajaanissa ja harjoituksissa miestä ei ole näkynyt, huhut kertovat että vamma on vakava ja sairaslomaa on tiedossa, vieläpä aika pitkään. Mitään virallista Westerbackin tilanteesta ei ole kuulunut. Ykköskentän sentterin paikan ottanee Niklas Fogström ja Latvian "pikkupoikien" ketjuun laitetaan Mikko Manner. Tällä koostumuksella ollaan harjoituksissa menty. Joka tapauksessa Sportilla on tarjota KooKoolle täysi iltapuhde. Luvassa on kahden taitavan joukkueen taisto jossa kumpi vaan voi poistua kaukalosta voittajana.

Ensimmäisessä kohtaamisessaan KooKoo kaatoi kotonaan Tuton tylysti 4-0. KooKoon maalilla nollapelin torjui Carl Grahn. Sport sen sijaan joutui tyytymään pisteeseen hävittyään sarjanousija Hokille jatkoajalle maalein 4-3.

» Lähetä palautetta toimitukselle