Kiekko-Vantaa matkaa Sportin tulituksen kohteeksi

MESTIS / Ennakko
Onko Michal Kristofista Kiekko-Vantaan kaatajaksi?
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Mestiksen kiekkoviikko jatkuu lauantaina Vaasassa kotijoukkue Sportin ja vierailija Kiekko-Vantaan kohtaamisella. Joukkueiden peliesitykset ovat olleet tällä viikolla mallikkaita, joten yleisön on lupa odottaa viihdyttävää ja vauhdikasta kiekkoiltaa, vaikka joukkueet löytyvätkin eri päistä sarjataulukkoa.

Varsinkin Sportin viimeistelytaito on ollut lähiaikoina vakuuttavaa, sillä joukkue on viimeistellyt viimeisessä kahdessa ottelussa peräti 14 maalia: ensin kaatui Peliitat 9-3 ja perjantaina vaasalaiset ottivat vakuuttavan 2-5-vierasvoiton LeKistä. Vantaalaispuolustuksella onkin täysi iltapuhde pitää Sportin liukkaat hyökkääjät kurissa lauantai-iltana.

Sportin vahvuutena on joukkueen kyky pystyä ratkaisuihin pelin kriittisillä hetkillä. Esimerkiksi hyökkääjät Samuli Kivimäki ja Michal Kristof kykenevät kääntämään otteluita joukkueelleen kovankin paineen alla. Mestiksen kärkitason tulivoimaa on kotijoukkueella monen ketjun verran.

Pisteet maistuisivat varmasti kotijoukkueelle, joka käy kiivasta taistelua Mestiksen piikkipaikasta TUTOn kanssa. Sport lähteekin otteluun ennakkosuosikkina ja ilman suurempia loukkaantumishuolia.  Nico Aaltonen ja Mika Kujanpää ovat sivussa vaasalaismiehistöstä.

Lohipaitojen taistelu väsymystä vastaan

Vierailija Kiekko-Vantaa on sekin parantanut peliesityksiään, ja jää nähtäväksi, jatkuuko nousujohteinen trendi myös Sportin vieraana. Pekka Kangasalustan joukkue on löytänyt kokoonpanorumbastaan uusia ratkaisijoita, ja viime peleissä esimerkiksi hyökkääjä Roobert Rooba on nostanut ratkaisijan viittaa harteilleen.

Rooba iski keskiviikkona jatkoaikamaalin SaPKoa vastaan ja onnistui maalinteossa myös perjantaina HCK:ta vastaan. Kiekko-Vantaan tämän viikon ottelut venyivät kumpikin jatkoajalle, joten vaivaako väsymys pitkän bussimatkan päätteeksi vantaalaisia huomenna Vaasassa?

Sportia vastaan varsinkin vantaalaisorkesterin puolustuksen on oltava valmiina ottelun ensisekunneista lähtien. Kapteeni Oskari Mannisen ja fyysisen puolustajan Otso Rantakarin johdolla vantaalaispuolustuksen on kyettävä pitämään maalivahti Aaro Peltosen maalinedusta puhtaana hyökkääjistä, jos vieraat mielivät taistella Vaasassa pisteistä.

Seuraa Heitä

Saku Salmela #90 | KalPa

Puolustaja

Vantaan luottopuolustaja on nostanut profiiliaan rajusti marras-joulukuun vaihteessa. Salmella on laadukas laukaus ja erinomainen pelikäsitys.

Jarkko Hattunen #87 |

Laitahyökkääjä

On tehnyt vakuuttavaa jälkeä Kokkalan ja Kivimäen rinnalla. Tehoja odotetaan myös lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle