Akatemia saapuu Vaasaan pilaamaan Henrionin debyytin

MESTIS / Ennakko
Yhdeksän kotiottelua putkeen voittaneet vaasalaiset tarjoavat Akatemian hurjan haasteen.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Vaasan Sport ja JYP-Akatemia kohtaavat toisensa toistamiseen viikon sisään runkosarjan kääntyessä loppusuoralle. John Henrionilla täydentynyt vaasalaisjoukko lähtee otteluun revanssi mielessään, sillä Jyväskylän nuorisopoppoo takoi edellisessä kohtaamisessa tylysti sarjakärjen jäänrakoon.

JYP-Akatemia jatkoi viime viikolla loistavia otteita voittamalla kaikki kolme kamppailuaan. Hurrikaanipaidat ovat tällä hetkellä yksi Mestiksen kuumimpia joukkueita, sillä edellisestä kuudesta ottelusta jyväskyläläiset ovat poistuneet viisi kertaa kaukalosta voittajina.

Löysäilyyn Akatemialla ei ole kuitenkaan hetkeäkään varaa, sillä eroa kahdeksantena sarjataulukossa majailevaan Jukureihin on vielä kymmenen pistettä ja karsintapeikkokin vaanii ainoastaan seitsemän pisteen päässä. Seuralla on kuitenkin vahva tahto selvittää tiensä vielä pudotuspeleihin, mistä osoituksena Akatemia hankki tiistaina hyökkääjä Niklas Westerlundin riveihinsä FPS:n miehistöstä.

Täysin ilman töyssyjä Akatemian junakaan ei ole puksuttanut. Perjantaina hurrikaaninutut menettivät Peliittoja vastaan kahden maalin johdon viimeisessä erässä ja lauantaina heinolalaiset karkasivat avauserässä 2−0-johtoasemaan. Tästäkin huolimatta jyväskyläläiset onnistuivat kääntämään ottelut voitokseen, mikä osoittaa joukkueen kasvaneen huimasti myös henkisesti kauden aikana.

Vaasan Sportin viime viikko ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Keskiviikkona sarjakärki hävisi Akatemialle luvuin 6-2 ja revanssiviikonloppu Kajaanin Hokkia vastaan tuotti voiton ja tappion. Vaasalaiset ovat olleet kuitenkin hurjassa vireessä kotiluolassaan, sillä edelliset yhdeksän kotiottelua ovat päättyneet Sportin voitonjuhliin. Maalivahtiosastolla Tuomas Saarela on parantanut otteitaan huomattavasti viime aikoina, kun taas Joonas Kuuselan otteet ovat olleet hieman ailahtelevia.

Joukkueet kohtasivat toisensa edellisen kerran viikko sitten, jolloin Akatemia höykytti sarjakärkeä selkein lukemin. Tehokkaasti omat maalipaikkansa käyttäneet jyväskyläläiset eivät olleet missään vaiheessa ongelmissa vaasalaisten kanssa ja maalia vartionut Sami Rajaniemi masensi kerta toisensa jälkeen vierailijat.

Ottelun jälkeen Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen manasi joukkueen valmistautumista otteluun. Vaasan keskiviikkoillassa sarjakärjen täytyykin olla ensihetkistä lähtien täysin valmiita taistoon, jotta Akatemian nousukiito hellittäisi.

Seuraa Heitä

Jakub Ferenc #37 |

Puolustaja

Vaihto-opiskelijana Jyväskylään päätynyt tšekkipuolustaja avasi lauantaina maalitilinsä Mestiksessä iskemällä kaksi ylivoimamaalia seitsemän minuutin sisään toisistaan.

John Henrion # | Asplöven

Hyökkääjä

Jenkkihyökkääjän debyyttiottelu Mestiksessä ja Sportin paidassa. Haluaa varmasti voittaa pelin ja saada sekä kotiyleisön että joukkueensa tyytyväisiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle