Sport Kalle Mattilan kera ahmajahtiin

MESTIS / Ennakko
Uusi vuosi ja uudet kujeet, toivoo ainakin vaasalaisyleisö, kun vaisun syksyn pelannut Sport palaa tositoimiin treenattuaan tauolla kovaa uuden valmentajansa johdolla. Vierailija Ahmoilla on taukoa edeltäneen menestysputken myötä seitsemän sarjapistettä enemmän, mutta maalivahtikysymys on edelleen ratkaisematta ja kapteeni Olli Korkeavuori HPK:ssa.

Sportin kannalta joulutauko tuli hyvään saumaan, sillä joukkue pääsi rauhassa harjoittelemaan uuden valmentajansa Kenneth Westerbackin opein, ja sairaslistalta ehtivät kuntoutua hyökkääjät Kristian Hjerpe ja Niklas Fogström sekä puolustaja Juha Mattila. Myös Miika Jämsä on tehnyt paluun kaukaloon, mutta ei keskenkuntoisena ole välttämättä vielä lauantaina kokoonpanossa. Hyökkäyspelin sielu Patrik Westerback on kärsinyt polvivaivoista, ja myös hänen pelaamisensa Ahmoja vastaan on epävarmaa.

Taatusti tunteita nostattava episodi on kovaotteisen laitahyökkääjä Kalle Mattilan ensiesiintyminen Sportin paidassa. Aiemmilla kausilla paikallisvastus Kokkolan Hermeksen riveissä vaasalaisissa pahennusta herättäneen pelaajan siirtyminen Vaasaan herättää kannattajissa ristiriitaisia tunnelmia, ja Mattila on varmasti ottelun seuratuin pelaaja.

Maalivahdeista sarjapeleissä Marko Härköstä vähemmälle torjuntavastuulle jäänyt Håkan Danielsson pelasi erinomaiset kaksi peliä Mestiksen maajoukkuepaidassa Ranskassa.

Vieraileva Ahmat lähti joulutauolle viiden ottelun voittoputkessa, ja tappio on ollut hyvinkääläisille tuntematon käsite jo seitsemän pelin ajan. Heikko kohta on kuitenkin maalivahtiosastolla, jossa loppukauden tilanne on edelleen ratkaisematon. Vaasaan Ahmojen veräjänvartijoiksi lähtenevät Joonas Lindberg ja Sami Kitinprami. Hokkia Mestikseen viime keväänä nostamassa ollut Kitinprami on Ahmojen riveissä toistaiseksi. Tällä kaudella Kitinprami debytoi Mestiksessä Hokki-paidassa nimenomaan Hyvinkäällä Ahmoja vastaan ja ehti kaiken kaikkiaan torjua Hokissa neljä ottelua torjuntaprosentilla 88,46.

Pelaajisto Ahmoilla on terveenä, mutta kapteeni Olli Korkeavuori tuuraa pelikieltoista Tuukka Mäkelää HPK:n puolustuksessa SM-liigassa vielä kahden pelin ajan.

Lähtökohdat joukkueiden uuden vuoden ensimmäiseen kamppailuun ovat mielenkiintoiset. Tauon aikana rivejään kokoamaan ehtinyt ja kovan kotijoukkueen mainettaan puolustava Sport lähtenee peliin kovempaa kuin kertaakaan tällä kaudella. Kotietunsa turvin Sport onkin suosikki, mutta tappiolle jääminen alussa paremmalla itseluottamuksella varustettuja Ahmoja vastaan saattaa kääntää pelin vieraille.

» Lähetä palautetta toimitukselle