Uusia vastuunkantajia hakusissa

MESTIS / Ennakko
TUTO hakee Talvisalosta orastavan tappioputken katkaisemista.
Kuva © Timo Savela
TUTO jatkaa pitkän matkan kiertuettaan, kun se matkustaa toista kertaa tällä kaudella Talvisaloon. Edellinen kohtaaminen Kupittaalla oli vahvasti SaPKon käsialaa. Lauantaina uusille vastuunkantajille on tilaa, sillä molempien joukkueiden vahvuudesta puuttuu pistepörssin kärkinimiä.

SaPKo palasi voittojen tielle tappiollisen vuoden avauksen jälkeen vakuuttavalla voitolla sarjakärki KooKoosta. Joukkue käytti paikkansa tehokkaasti hyväkseen ja puolusti aktiivisesti pitäen nimivahvan kouvolalaisjoukkueen poissa parhaimmilta maalintekosektoreilta.

Mikko Nuutinen miehitti sairastupaa lopulta vain kolmen ottelun ajan, kun lääkäriltä heltisi lupa täysipainoiseen harjoittelemiseen ja pelaamiseen. SaPKo saikin takaisin toisen keskeisen pelaajan ylivoiman sekä tulosyksikön osalta. 

Joukkueen kultakypärää kantaa Miika Roineen ollessa pitkään poissa vahvaa kauttaan jatkava Kai Lehtinen. Miehen otteista huokuu itsevarmuus erityisesti avaussyötöissä ja hyökkäyksiin lähdöissä.

Kauden toisen nollapelinsä keskiviikkona torjunut Antti Leskinen on TUTOa vastaan vahva vaihtoehto maalille, sillä Petteri Similän edellinen kotiottelu päättyi ennen aikojaan viiden kiekon upotessa selän taakse.

Alavireisyys TUTOn murheenkryyninä

TUTO lähtee lauantain otteluun kahden peräkkäisen tappion sekä Tuukka Pulliaisen että Timo Pärssisen loukkaantumisten rasittamana. Molemmat ovat säännöllisesti keikkuneet pitkin kautta Mestiksen pistepörssin kärkipäässä.

Joukkue on luonut ottelua kohden saman määrän maalipaikkoja syyskauden tapaan. Pulliaisen ja Pärssisen poissaolot ovat kuitenkin aiheuttaneet joukkueen tulosyksikköön ison loven, josta Aki Keinänen täyttää vain osan.

Turkulaiset eivät ole nimittäin pystyneet kahdessa edellisessä ottelussa vastaamaan päästämäänsä kahdeksaan pelitilannemaaliin tutulla terävällä viimeistyllä ja suoraviivaisuudella.

Keskiviikkona KeuPaa sekä perjantaina Hokkia vastaan TUTOlla on kestänyt saada peli kunnolla liikkeelle pitkälti hermostuneisuudesta koituvien kiekonmenetyksistä johtuen. Molemmissa otteluissa joukkue avasi maalitilinsä ottelun puolessa välissä.

Joukkueen terävimmän kärjen takana olevan Mikko Laineen ja HPK:sta kesken kauden siirtyneen Toni Jalon panokset asettuvat uuteen valoon. Puolustaja Anssi Virkki on puolestaan kantanut turkulaisten alakerrassa johtajan viittaa tuloksellisesti.

Seuraa Heitä

Joonas Toivanen #12 |

Keskushyökkääjä

Roineen parannellessa vammojaan on Toivanen ottanut puuttuvan paikan SaPKon ylivoimassa. Keskiviikkona KooKoota vastaan mies oli avainasemassa syöttäessään kaksi maalia.

Toni Jalo #10 |

Keskushyökkääjä

Kesken kauden maisemaa vaihtanut Jalo on summannut 11 otteluun kymmenen tehopistettä. Pärssisen ja Pulliaisen poissaolojen myötä miehen vastuu hyökkäysosastolla korostuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle