Mestiksen tehokkaimmat joukkueet mittelevät paremmuudesta

MESTIS / Ennakko
SaPKo juhli joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Turussa.
Kuva © Timo Savela
SaPKo saa Talvisalossa vieraakseen TUTOn, kun Mestis palaa maajoukkuetauolta tositoimiin. Toisena oleva savonlinnalaisjoukkue pyrkii jatkamaan lentoaan sairastuvan täyttymisestä huolimatta. TUTO puolestaan tavoittelee tasaisuutta noustessaan kohti kärkeä.

Tasaisella tahdilla pisteitä napsinut SaPKo isännöi ottelua yli kahden viikon tauon jälkeen, kun TUTO saapuu joukkueen vieraaksi.

Ennen maajoukkuetaukoa pässipaidat saivat puolustuspään pelaamistaan parempaan kuntoon, sillä Hermes- ja KeuPa-otteluissa verkkoon upposi enää neljä maalia. Sitä vastoin hyökkäysosaston tehokkuuden hiipumisesta ei ole merkkiääkään: 3,75 maalia ottelua kohden on sarjan tehokkainta.

Pistepörssin kärkisijoilla oleva Janne Kumpulainen on vauhdittanut myös Joonas Toivasen matkalle ennätyspisteisiin. Puolustaja Sameli Ventelä on hyökkäyssuunnan rohkeudellaan vastannut isoon rooliinsa, mitä puoltaa valinta lokakuun parhaaksi tulokkaaksi.

SaPKon sairastupaa miehittävät nyt myös Tomi Wilenius ja Casimir Jürgens, joiden loukkaantumisia joukkue paikkasi lainaamalla Teemu Lämsän ja Markus Kojon TPS:stä. Maalivahtiosastolle pässipaidat hakivat vahvistusta Oskari Setäsestä, jonka alkukausi ei ole sujunut ruusuisesti. Tällä kaudella myös TUTOssa esiintynyt kolmikko luistelee tositoimiin mahdollisesti jo keskiviikkona.

TUTO hamuaa kärkisijoille

TUTO lähti tauolle kahdella voitolla Jukureista ja LeKistä sekä viides sija hallussaan. Joukkue on silti pelannut viime viikkoina vaihtelevasti. Kontrasti otteluiden välillä on ajoittain ollut suuri, sillä Hermestä vastaan TUTO päästi peräti kahdeksan maalia ja kolme päivää myöhemmin joukkue jäähdytti Jukurit erinomaisella puolustuspelaamisellaan.

Turkulaiset kaipaavat enemmän tasaisuutta puolustussuuntaan ja maalivahtikaksikolle Petteri Similä-Kalle Hokkanen lisää suoritusvarmuutta. Jukurit-ottelun jälkeen päävalmentaja Ismo Lehkonen kehui joukkueen pelin olevan hyvässä kuosissa, kunhan pienet asiat loksahtelevat paikalleen. 

Joukkueen ykkösketju Topi Taavitsalainen-Hannu Kuru-Jasper Lindsten on kuitenkin ollut vastutajille vaikea pideltävä: kolmikko on tehnyt 38 prosenttia joukkueensa maaleista ja kirjauttanut yhteensä 56 tehopistettä. Myös Mikko Laine ja Rasmus Kulmala ovat osaltaan tuoneet hyökkäykseen lisää tulitukea. Joukkueen kapteeni Aki Keinäsen syyskauden vaisuuteen on vaikuttanut Tuukka Pulliaisen poissaolo, sillä 16 otteluun mies on summannut kahdeksan pistettä.

Keinänen saa ottelussa SaPKoa vastaan täyteen hulppeat 500 Mestiksen runkosarjaottelua. Varsinainen juhlaottelu seremonioineen on kuitenkin vasta perjantaina TUTOn kotiottelussa Jokipoikia vastaan. 

Seuraa Heitä

Paavo Ylipaino #23 |

Puolustaja

Ylipaino on toisella SaPKo-kaudellaan parantanut suoritusvarmuuttaan. Tulosta on syntynyt myös hyökkäyspäässä kuuden tehopisteen myötä.

Aki Juusela #61 |

Laitahyökkääjä

Try-outin kautta joukkueeseen tullut Juusela on pelannut ajoittain pirteästi ja iski kauden toisen maalinsa viime perjantaina LeKin verkkoon. Myös Juuselalta kaivataan tasaisesti onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle