Savonlinnassa pelataan isoista pisteistä

MESTIS / Ennakko
SaPKon ja Peliittojen kohtaamisesta on lupa odottaa tiukkaa vääntöä.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@peliitat.fi
Heinolan Peliitat aloittaa viikonlopun reissukiertueensa Savonlinnasta. Lauantaina heinolalaisten tie jatkuu Kajaaniin. Kotijoukkue SaPKo ja Peliitat ovat sarjataulukossa peräkkäisillä paikoilla sijoilla kahdeksan ja yhdeksän. Eroa joukkueiden välillä on vain kolme pistettä.

Ottelurumba Mestiksessä jatkuu hurjana. Ennen maaottelutaukoa SaPKon sairastuvalla riitti otteluruuhkasta johtuen vipinää. Tauko tuli savolaisten kannalta mainioon paikkaan ja joukkue lähteekin perjantain otteluun täysin terveellä kokoonpanolla.

− Olimme ihan rikki ennen maajoukkuetaukoa. Sen takia ollaan nyt terveenä, kun saatiin levättyä ja parsittua haavoja. Tauko tuli meille todella tärkeään paikkaan, kertoo SaPKoa luotsaava Janne Sinkkonen.

SaPKo pelasi keskiviikkona erittäin vahvan vieraspelin Vantaalla, jossa Kiekko-Vantaa oli kuitenkin parempi maalein 2-1.

− Pelattiin hyvä vieraspeli Vantaalla, mutta maalivahti Jani Kautto pelasi hyvän ottelun. Harmittaa vieläkin tuo peli, koska hallittiin sitä selvästi, Sinkkonen manaa.

SaPKon kokoonpanossa ei ole luvassa suurempia muutoksia. Mika Mörskyn on tarkoitus palata viimeisenä sairastupalaisena kaukaloon. Lisäksi Rasmus Hämäläinen ja Niklas Huovila nostetaan mukaan. SaPKo ja Peliitat pelaavat kauden kolmannen keskinäisen ottelunsa, joten valmistautuminen tuttua vastustajaa vastaan sujuu rutiinilla.

− Pari juttua Peliittojen pelistä käydään läpi, muuten keskitytään omaan pelaamiseen ja sen kasassa pitämiseen. Jos pistetään nyt ne vedot sisään, mitkä ei Vantaalla onnistuneet, niin vahvoilla ollaan, sanoo Sinkkonen luottavaisena.

Peliittojen viime viikko oli yhtä synkkää korpivaellusta. Kolmen ottelun viikosta käteen jäi vain yksi Vantaalta napattu vieraspiste. Keskiviikkona näkyi viimein valoa tunnelin päässä, kun Peliitat nousi päätöserässä 1-2 tappioasemasta 3-2 voittoon TUTO Hockeysta.

Taistelutahto oli heinolalaisilla kohdallaan ja samaa asennetta joukkue kaipaa viikonlopun vieraspeleissäkin. Vieraissa Peliitat on pelannut koko kauden tuloksellisesti surkeasti. Suurimmat ongelmat ovat koko kauden olleet äärimmäisen heikot otteluiden alut ja isot yksittäiset virheet puolustuspäässä.

Keskiviikkona Peliitat säästyi alun takaiskumaaleilta ja pääsi sitä myötä paremmin peliin mukaan. Henkilökohtaisilta isoilta kömmähdyksiltä joukkue ei sen sijaan keskiviikkonakaan välttynyt.

Joukkueen kultakypärää kantanut Michal Kristof oli pahasti hukassa viime ottelussa. Peliittojen peli elää hyvin paljon Kristofin kautta, joten slovakialaisen pelin toivotaan paranevan pikaisesti uomiinsa.

Peliitat on kärsinyt erinäisistä loukkaantumisista viime aikoina. Ykköspakkiparin puolustaja Ville-Veikko Väkeväisen pelikunto on vielä arvoitus. Puolustaja Ilari Metsola sai tällin kesken ottelun keskiviikkona. Pieni kysymysmerkki leijuu siis Metsolankin kohdalla.

Ottelun loppupuolella Metsolaa paikkasi ansiokkaasti seitsemäntenä pakkina aloittanut Saku Laitinen, joka lienee ensimmäisellä varasijalla, jos pakkeja ei saada tarpeeksi ruotuun.

Muutoin heinolalaisten kokoonpano myötäilee pitkälti toissapäiväistä TUTO-ottelua. Antti Rautiola torjui viimeksi hyvin, joten hän saattaa olla pelaava maalivahti myös perjantaina. SaPKon aloittava maalivahti on suurella todennäköisyydellä Petteri Similä.

Joukkueet ovat mitelleet tällä kaudella paremmuudestaan kaksi kertaa. Heinolassa Peliitat oli SaPKoa parempi selvin lukemin 6-2. Viimeksi Savonlinnassa nähtiin varsin eriskummallinen ottelu, jossa SaPKo karkasi heti kättelyssä 3-0 johtoon, mutta Peliitat onnistui vielä nousemaan pistejakoon.

Lopputulos Savonlinnassa oli viimeksi 4-3 kotijoukkueen hyväksi voittomaalikisan jälkeen.

− SaPKon ja Peliittojen olisi pitänyt viimeksi kummankin maksaa yleisölle rahat takaisin. Peli oli molemmilta ihan karmeaa, eikä kummankaan joukkueen valmentajaa sen ottelun jälkeen juuri hymyilyttänyt, muistelee Sinkkonen kauhulla joukkueiden viime ottelua.

Seuraa Heitä

Rasmus Hämäläinen #62 |

Laitahyökkääjä

SaiPa-kasvatti on tehnyt tuhoisaa jälkeä SaPKon A-nuorten Suomi-sarjaa pelaavassa joukkueessa. Yhdeksässä ottelussa Hämäläinen on tehtaillut tehot 19+14. Pääsee pelaamaan kauden yhdeksännen miesten ottelunsa.

Christian Silfver #3 |

Puolustaja

Peliittojen puolustuksen johtava kiekollinen pelaaja. Noussut tehopisteissä jo kultakypärä Kristofin rinnalle. Silfverillä on slovakialaisen tavoin 6+11 tehopistettä koottuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle