Jokainen ottelu on Peliitoille kuuden pisteen arvoinen

MESTIS / Ennakko
Peliittojen kokonaisvaltainen pelaaminen ei ole täyttänyt asetettua vaatimustasoa, mikä on näkynyt maalivahtien otteissa.
Kuva © Antti Varonen
Kolmen ottelun tappiokierteessä painiskelevalla Peliitoilla alkaa olla käytössään viimeisiä oljenkorsia kauden pelastamiseksi. Pudotuspeliviiva uhkaa karata liian kauas, joten lauantaina Savonlinnassa heinolalaiset eivät jätä kiveäkään kääntämättä tällä kaudella jo kolmesti voitettua SaPKoa vastaan.

SaPKolle ei viime aikoina ole matkustuskilometrejä kertynyt, sillä joukkue pelaa lauantaina jo kolmannen peräkkäisen kotiottelunsa. Kaksi aiempaa tuottivat tappion LeKille ja voiton Hokista. 

Joukkue on tammikuun purevilla pakkaskeleillä vakiinnuttanut paikkansa sijalla seitsemän. Eroa viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleviin K-Vantaaseen ja KeuPaan on kuusi pistettä. Savonlinnalaisten katseet siintävätkin vielä kuudennessa sijassa.

Keskiviikkona Hokki oli kaksi ensimmäistä erää pässipaitojen pihdeissä sekä pelillisesti ja tuloksellisesti. Kolmannessa erässä Hokki pääsi iskuetäisyydelle, mutta päävalmentaja Janne Sinkkosen peräänkuuluttama kylmäpäisyys kuitenkin säilyi.

Sekä Miiko Hintz että kapteenin merkkiä rinnassaan kantava Pekka Niemimaa tekivät kolme pistettä mieheen. Tolppien välissä Antti Leskinen on tasapainoisten esitystensä ansiosta saamassa jalkaa oven väliin maalivahtipeluutuksen suhteen.

Reilu viikko sitten Heinolassa loukkaantuneen, pari edellisestä peliä sivusta seuranneen Joonas Toivasen kunto on arvoitus ja sitä päivitellään päivä kerrallaan.

Peliitat selkä seinää vasten

Heinolalaisten kevät on tällä hetkellä jäämässä lyhyeksi, sillä perjantaina Kajaanissa joukkue kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa maalieron ollessa 4-13. Hyvistä vaiheista huolimatta pisteet olivat jatkuvasti tavoitttamattomissa. 

Peliittojen ylilataus otteluun kääntyi taakaksi runsaan jäähyilyn vuoksi. Kajaanilaiset eivät tilaisuuksiaan tuhlanneet, vaan tekivät viidestä maalistaan kolme ylivoimalla. 

− Hyvää kotijoukkuetta vastaan meiltä ei ihan kohtuullinen esitys riitä lähellekään. Jokaisen voiton eteen tarvitaan aivan helvetin hyvä suoritus. Tänään emme olleet lähelläkään sitä, totesi Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Joukkue sai tilapäistä apua Liigasta, kun SaiPan maalivahti Andreas Bernard saapui Lappeenrannasta viikon mittaiselle lainalle. Bernardin mentaalipuolen ongelmat ovat kuitenkin kertaantuneet, ja miehen takana verkko on kahdessa ottelussa heilunut 12 kertaa.

Ahdinkoa ovat lisänneet tehottomuus ja etenkin epätasapaino viisikkopelaamisessa. Joukkueen vähintään 10 ottelua pelanneista pelaajista vain Roope Elimäen plusmiinus -tilasto alkaa positiivisella luvulla. Toisessa ääripäässä ovat muun muassa ykkösketjun sentteri Ville-Matti Koponen (-14) ja Tuukka Rajamäki (-18). 

Seuraa Heitä

Miiko Hintz #15 |

Laitahyökkääjä

Keskiviikkona Hokkia vastaan Hintz vietti kolmen pisteen iltaa Pekka Niemimaan tavoin. Hintz on tuurannut Miika Roinetta onnistuneesti ja siinä samassa rikkonut viime kaudella syntyneen piste-ennätyksensä Mestiksessä.

Felix Westermarck #6 | Espoo United

Oikea laitahyökkääjä

Sportin liigajoukkueessakin kolme ottelua pelannut Westermarck on ollut heinolalaisten valopilkkuja lainapesteillään. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa syntyi maali varsinaisella peliajalla sekä voittomaalikilpailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle