Taisto kuudennesta sijasta ei tunne taukoa

MESTIS / Ennakko
Löytääkö Valentin Claireaux'n laukaus lauantaina toistamiseen Petteri Similän selän taakse?
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja LeKi ovat jo varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä, mutta molemmilla on runkosarjan viimeisillä kierroksilla pelissä kuudes sija. Sitä kautta jompikumpi välttyisi Mestiksen suurimpien mestarisuosikkien kohtaamiselta puolivälierissä.

Lähiviikkoina savonlinnalaiset ovat vaipuneet henkisen ulospuhalluksen tilaan, mutta siitä huolimatta joukkue on illasta toiseen säilyttänyt perustasonsa lukuun ottamatta viime viikon vierailua Mikkelissä.

Keskiviikkoinen, kolmen ottelun tappioputken päättänyt voitto Kiekko-Vantaasta ei irronnut helpolla, mutta joukkueen pelisuunnitelma kantoi läpi koko 60-minuuttisen.

− Ei olisi ollut vääryys, että kotijoukkue olisi vienyt pisteet. Tuli KooKoo-pelissä [14.2.] puhallettua kaikki ulos, mutta ilmeisesti jäi jotain takkiin, päävalmentaja Janne Sinkkonen totesi Tikkurilassa ottelun päätyttyä.

Talvisalossa pässipaidat ovat olleet voitollisia tammikuussa ja helmikuussa, sillä kymmenen kotiottelua ovat tuottaneet kuusi voittoa. Tehottomuus etenkin ylivoiman ja ykkösketjun osalta on kuitenkin ollut joukkueen murheenkryyni lähiaikoina.

Myös kaksi viikkoa pelikentiltä huilanneen Teemu Suhosen poissaolo on verottanut sekä joukkueen kiekollista peliä että kiekon sisääntuontia hyökkäysalueelle. 

Vieras- ja kotipelien ero kuin yöllä ja päivällä

Ärhäkkyys, nopeasti puolustusalueelta pois pyrkivät avaukset ja vahva maalivahtipeli ovat kuuluneet lempääläisten kuluneen kauden teemoihin. Hyökkäyspäässä Markus Jokinen on ollut joukkueen ruumiillistuma, sillä mies löytyy hyökkäysten päätteeksi usein vastustajan maalin edestä.

Pudotuspelipaikan varmistumisen myötä LeKi on kotipeleissä ylläpitänyt pelillisiä vahvuuksiaan varsin menestyksekkäästi. Joukkue on tämän vuoden puolella jäänyt vain kerran kotikentällään pisteittä.

Vieraspeleissä lempääläisillä on puolestaan ollut vaikeuksia, sillä viidessä edellisessä vierasottelussa voitto on irronnut vain kerran päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 3,4 maalia ottelua kohden. Viiden edellisen kotipelin osalta sama luku on vastaavasti vain 1,2.

Siirtorajan kynnyksellä joukkueeseen liittyivät viime aikoina Keski-Euroopassa kiekkoillut Mika Noronen ja alkukaudella Kiekko-Vantaassa säväyttänyt Tomi Tuomisto.

Maalin suulla Noronen on torjunut kahdesti sekä voittaen että häviten. Tuomisto puolestaan odottaa vielä kaukaloon pääsyä.

Seuraa Heitä

Joonas Toivanen #12 |

Keskushyökkääjä

Toivanen oli keskiviikkona Tikkurilassa SaPKon kaikissa kolmessa maalissa mukana. Mies on kevättä kohti ottanut vastuuta myös tuloksellisesti.

Markus Jokinen #16 |

Laitahyökkääjä

Kannattelee lempääläisiä ilta toisensa perään ja äityy välillä huikeisiin ratkaisuihin. Jokinen on tehnyt urallaan kovaa jälkeä sarjaporrasta alempana ja sama potentiaali on realisoitunut myös Mestiksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle