Saako jumbojoukkueen surkea alkukausi jatkoa?

MESTIS / Ennakko
Onnistuuko SaPKo ohittamaan Hrachovinan?
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Mestiksen jumboksi jämähtänyt SaPKo hakee kauden ensimmäistä kotivoittoa KooKoolle keskiviikkona taipuneen LeKin kustannuksella.

Altavastaajana perjantai-illan otteluun lähtevät savonlinnalaiset eivät ole onnistuneet kuuden ensimmäisen ottelun aikana nappaamaan yhtäkään täyttä pistepottia, sillä voittosarakkeen ainoa merkintä on jatkoajalla napattu niskalenkki KeuPasta. Edellisestä vierasmatsista Peliittoja vastaan ei jäänyt muisteltavaksi kuin lista korjattavia asioita: 2-6-selkäsauna heikon esityksen jälkeen ei vakuuttanut.

Kotijoukkueen puolustus ei ole ainoa asia, joka on tökkinyt. Toistaiseksi SaPKo on onnistunut viimeistelemisessä hitusen päälle kahden maalin tahdilla ottelua kohden, mikä on muihin Mestis-joukkueisiin verrattuna selvästi vähiten. Edes ylivoima ei ole tuottanut kaivattua tulosta, sillä maalintekosektorille pääseminen sekä viimeisteleminen tuntuvat yhtä helpolta kuin tervan juominen.

Joukkueen tehokkaimmat pelaajat hyökkääjä Miika Roine sekä puolustaja Teemu Suhonen ovat molemmat napanneet neljä tehopistettä. Erityistä mielenkiintoa perjantai-iltaan tuo KalPasta ottelukohtaisella sopimuksella palannut Mikko Nuutinen, joka oli viime kaudella SaPKon tehokkain pelaaja.

LeKi taistelee sarjataulukon keskivaiheilla tärkeistä pisteistä. Keskiviikkona vierasottelussa KooKoolle 2-4 taipunut lempääläisjoukkue on seitsemän ottelun jälkeen sarjassa kuudentena. Lupaavasti kahdella voitolla alkanut kausi on sittemmin jatkunut heikommin, vaikka ennen edellistä tappiota joukkue nappasikin tärkeät pisteet Hokkilta.

Lempääläisten suurin vahvuus tällä kaudella on ollut puolustuspään pitävyys. Maalia vartioiva Dominik Hrachovina on kopannut kiekkoja lähes 94 prosentin tarkkuudella, joten tehottomalla SaPKolla on melkoinen vuori ohitettavana. Samalla kuitenkin hyökkäysosasto on kärsinyt samasta vaivasta kuin savonlinnalaisjoukkue, vaikka muutamia valonpilkahduksia onkin nähty.

Hokkia vastaan tehot 3+1 mättänyt Sami Holappa kantaa päässään kultakypärää, mutta katseet kannattaa pitää myös Miikka Männikössä ja Jesse Huhtalassa, jotka saalistivat KooKoota vastaan kaksi pistettä mieheen.

Joukkueet eivät ole tänä syksynä vielä ottaneet yhteen, mutta viimevuotiset kohtaamiset menivät LeKin nimiin 3-1. Illan ratkaisutekijäksi on helppoa nimetä kummankin joukkueen hyökkäysarsenaali. Mikäli Hrachovina saa jatkettua savolaisten tehotonta puurtamista hyökkäysalueella, lähtevät pisteet Lempäälään.

Seuraa Heitä

Mikko Nuutinen #40 |

Laitahyökkääjä

Viime kaudella joukkueen kultakypärää kantanut hyökkääjä palaa pässipaitaan.

Sami Holappa #10 | Kalix

Laitahyökkääjä

Kultakypärän panos pitää näkyä taululla, jotta joukkue palaa takaisin voittokantaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle