KooKoon kanttia mitataan nyt takaa-ajoasemassa

MESTIS / Ennakko
Perjantain kohtaamisesta Savonlinnassa ei tunnetta puuttunut.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo on puolivälieräsarjassa KooKoota vastaan kääntänyt asetelmat päälaelleen. Kouvolalaiset ovat nyt takaa-ajajia, vaikka joukkue on perustanut pelinsä kiekolliseen hallintaan. Pässipaitojen resepti otteluiden voittoon ei edellisistä otteluista huolimatta kuitenkaan muutu.

Lauantain kohtaamisen kokonaiskuva Kouvolassa ei juuri perjantaista poikennut maalimäärää lukuun ottamatta. KooKoo hallitsi vahvan päätypelinsä kautta, muttei saanut otettaan realisoitua tehokkuuden muodossa.

Ensimmäisen pudotuspeliottelun Mestiksessä pelanneelle Frederic Cloutierille kertyi vain 13 torjuntaa, kun toisessa päässä virkaveli Petteri Similälle töitä piisasi 34 torjunnan verran.

Ottelu sai käännekohtansa Kristian Kankaan päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena. KooKoon Tomi Peltosen saaman automaattisen pelirangaistuksen aikana vierasjoukkue käytti tilaisuuden hyväkseen ja johtaa sarjaa Savonlinnaan lähdettäessä 2-1.

Avainasiat illan otteluun

SaPKon pelaajat Janne Sinkkosen johdolla ovat tehneet voittojensa eteen valtavan määrän töitä. Puolustussiniviivalta lähteneet kiekot ovat korkealla prosentilla pysähtyneet matkalla maalille.

Pässipaidat ryöstivät kotiedun maanantaille, joten Talvisalossa kotiyleisö pääsee antamaan SaPKolle taas täyden tuen. KooKoo puolestaan on tilanteessa, jossa se ei ole liialti tottunut olemaan.

Joukkue on toistaiseksi koko sarjassa onnistunut vain kerran ylivoimalla. Vastaavasti alivoimalla kiekko on helähtänyt kouvolalaisten verkkoon peräti kuudesti. Lisäksi runkosarjan tehotrio Teemu Rinkinen, Juuso Rajala ja Joona Karevaara eivät ole pisteillä juhlineet.

− Viisi vastaan viisi -pelissä meillä on kyllä ihan asiat kohdallaan ja riittävä määrä tehdä tulosta. Ketsuppipullo aukeaa sitten sillä hetkellä, kun ylivoimaryhmitys löytää taas pelaamiseen fokuksen, päävalmentaja Petri Mattila mietti lauantain ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Ottelusarja jatkuu joka tapauksessa keskiviikkona, mutta SaPKolla on mahdollisuuksista riippuen paikka katkaista sarja joko silloin tai perjantaina Talvisalossa.

− Jos tässä sarjassa haluaa menestyä, niin nämä hetket, mitä tässä meilläkin on edessä pitää selvittää, Mattila totesi.

Huomionarvoista

Joukkueet eivät kolmessa edellisessä ottelussa ole muokanneet kokoonpanoja maalivahteja sekä Hannes Björnisen ja William Mäkisen mukaantuloa lukuun ottamatta.

Tässä suhteessa SaPKolla on etulyöntiasema, sillä voittavaa ja piiruntarkasti pelitapaa noudattavaa koostumusta ei ole syytä vaihtaa. KooKoon kannalta maanantai-illan ottelu voi tuoda muutoksia, sillä viime aikoina kiekot eivät ole maaliin löytäneet korkeista laukaisumääristä huolimatta.

Toinen erikoisuus löytyy savonlinnalaisten teholukemista, sillä yksikään pelaaja ei ole plussan puolella. Esimerkiksi Nikke Kettukangas johtaa joukkueen pistepörssiä (1+2), mutta sarakkeessa on -4.

Seuraa Heitä

Nikke Kettukangas #50 | K-Vantaa

Puolustaja

SaPKon kultakypärää maanantaina kantava Kettukangas on tuloksellisesti saanut itsestään enemmän irti, kun edelliskausien pudotuspeliotteluiden tehopistesarake näytti nollaa.

Teemu Rinkinen #63 |

Laitahyökkääjä

Runkosarjan maalipörssin voittanut Rinkinen on sarjan kolmessa ottelussa merkkauttanut vain kaksi syöttöpistettä. Antavatko maalit edelleen odottaa itseään?

» Lähetä palautetta toimitukselle