Juokseeko pässi mestarin talutusnuoraan?

MESTIS / Ennakko
SaPKo on ollut ensimmäiset ottelut ottavana osapuolena.
Kuva © Antti Varonen
Kahdella tappiolla alkukautensa avanneen Savonlinnan Pallokerhon taival jatkuu keskiviikkona, kun KooKoo kääntää linja-autonsa keulan kohti Talvisalon jäähallia. SaPKon metsästäessä kauden ensimmäistä voittoa, lähtevät oranssipaidat hakemaan puolestaan kauden ensimmäisiä vieraspisteitä.

Hallitseva mestari Kouvolan KooKoo on ottelun ennakkoasetelmissa selkeä ennakkosuosikki. Viime vuosien aikana Talvisalon jäähalli on siitäkin huolimatta osoittautunut oranssimustille hankalaksi paikaksi. 

Viimeisestä viidestä joukkueiden välisestä SaPKon isännöimästä ottelusta peräti neljästi joukkueet ovat hakeneet paremmuuttaan jatkoajan kautta ja näistä kamppailuista peräti kolmesti pässipaidat ovat poistuneet kotikaukalostaan voittajina.

Nimilistoja vertaillessa kouvolalaisilla ei ole hätää, mutta minkäänlaiseen asennevammaan heillä ei ole varaa yhtäkään Mestis-joukkuetta vastaan.

SaPKon edellinen ottelu päättyi raakaan 7-3 tappioon JYP-Akatemian vieraana. Savonlinnalaisten päävalmentaja Janne Sinkkonen kantoi ottelun jälkeen itse vastuun joukkueen heikosta suorituksesta.

− Kokoonpanossa on 21 kenttäpelaajaa ja jokunen valmentaja. Kyllä tämän voi tällä kertaa vierittää itseni niskaan, SaPKo-luotsi ruoti. 

Suuria johtopäätöksiä yksittäisestä romahduksesta ei voida tässä vaiheessa kuitenkaan vetää ja illan kamppailussa tullaan varmasti näkemään täysin uudella energialla luisteleva joukkue.

KooKoo sen sijaan suuntaa Talvisaloon makea 6-1 voitto taskussaan Heinolan Peliitoista. Joukkueen maalilla on operoinut kahdessa ensimmäisessä ottelussa Mikko Rämö. Nähtäväksi jääkin, viettääkö Rämö ansaittua huilivuoroa ja tekeekö ranskalainen Frederic Cloutier oman Mestis-debyyttinsä illan kohtaamisessa.

KooKoo kertoi aiemmin seuran verkkosivuillaan Juuso Rajalan tekevän yhden ottelun huilin jälkeen takaisin kokoonpanon. Rajalan lisäksi pelikieltonsa kärsinyt Sami Tamminen tekee tällä kaudella ensiesiintymisen oranssimustassa paidassa.

Seuraa Heitä

Tuomas Kinnunen #9 |

Hyökkääjä

17-vuotias KalPa-kasvatti on nuoresta iästään huolimatta tehnyt ennakkoluulottoman sisääntulon Mestikseen. Fyysisesti hiukan raakile, mutta taitotaso ja sinnikkyys on palkittu tällä kaudella jo kahdella syöttöpisteellä.

Petteri Similä #33 |

Maalivahti

Viime kaudella Jukureissa kauden aloittaneen Similän ura Mikkelissä päättyi katastrofaaliseen peliin KooKoota vastaan. Kummitteleeko KooKoo-peikko jälleen?

» Lähetä palautetta toimitukselle