SaPKon ikimuistoinen runkosarja päätökseen - yksi mies varastaa Talvisalossa huomion

MESTIS / Ennakko
Talvisalossa jännitetään tämän miehen otteita.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo saa Mestiksen runkosarjan päätöskierroksella vastaansa KeuPan, joka on viime aikoina saanut lepuuttaa miehistöään ja ajoittaa kevätkuntoaan. Ottelu ei sisällä suuria panoksia, mutta Jonatan Tanuksella on mahdollisuus raapustaa nimensä historiaan.

KeuPa on vieraillut Talvisalossa viimeksi lokakuussa. Silloin pelatussa avauskohtaamisessa KeuPa haki Talvisalosta täydet pisteet 3−1-lukemin maalinteon kanssa tuskailleen SaPKon kustannuksella.

Kaksi seuraavaa kamppailua Keuruulla päättyivät puolestaan savonlinnalaisten eduksi. Edellisessä kohtaamisessa pässipaidat nousivat päätöserässä voittoon kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Runkosarja päätökseen maaliennätystä jännittäen

SaPKon tammikuun loppupuolelta alkanut yhdeksän ottelun voittoputki katkesi keskiviikon kotiottelussa K-Vantaata vastaan. Tappio oli savonlinnalaisille kotikaukalossa vasta kauden neljäs. Joukkue palasi perjantaina nopeasti voittojen tielle rutiininomaisella 5−2-voitolla Peliitoista.

Jonatan Tanus sivuaa tällä hetkellä Mestiksen maaliennätystä yhdessä Samuli Kivimäen kanssa 38 osumalla. Lauantaina kotiyleisön suurin huomioon keskittyykin Tanukseen, sillä hyökkääjällä on mahdollisuus saada ennätys kokonaan itselleen.

Keskiviikkona joukkueen maalilla torjui Juhana Aho, perjantaina puolestaan Lassi Yrjölä. SaPKo lähteekin maalivahtiensa suhteen pudotuspeleihin alkukautta tasaisemmalla vastuunjaolla.

Oman ottelunsa lisäksi SaPKo seuraa sivusilmällä tulevaa puolivälierävastustajaansa, joka vasta aivan runkosarjan kalkkiviivoilla. Vaihtoehtoja on monia, sillä joukkue voi saada vastaansa LeKin, KeuPan, Jokipojat tai Peliitat.

KeuPa on saanut hioa kevätkuntoaan

Sarjaohjelma on ollut kevätpuolella KeuPalle erikoinen, sillä parhaimmillaan joukkueella oli pelattuna neljä ottelua enemmän verrattuna sarjassa vähiten otteluja pelanneeseen joukkueeseen.

Keuruulaisille onkin tarjoutunut ruhtinaallisesti aikaa harjoitella ja ajoittaa kevätkuntoa. Viimeisen kahden viikon aikana joukkue on pelannut vain kolmesti, kun SaPKo on taas urakoinut kuuden ottelun verran.

Perjantaina joukkue pelasi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa karsintapeikkoa vastaan taistelevaa Hokkia vastaan. Huolimatta runsaista maalipaikoista ykkössektorilta joukkueet etenivät voittolaukauskilpailuun, jossa ratkaisun veivasi kapteeni Taneli Maasalo.

KeuPan paikka sarjataulukossa ei ole vielä täysin sinetöity, sillä joukkue voi pudota kuudennelta sijalta LeKin taakse, mikäli se häviää SaPKolle lauantai-iltana vähintään neljällä maalilla.

Seuraa Heitä

Jonatan Tanus #20 |

Laitahyökkääjä

Yksi osuma KeuPan verkkoon ja Mestiksen maaliennätys haltuun. Illan seuratuin pelaaja.

Joose Antonen #48 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Tuo keuruulaisten kokoonpanoon vaarallisuutta sekä variaatioita joukkueen hyökkäyspelaamiseen. Mies, jonka vastustajan pidettävä kurissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle