K-Vantaa tarvitsee vieraspelaamiseensa uusia kujeita sekä ripauksen onnea

MESTIS / Ennakko
Kovat otteet vieraskaukalossa ovat K-Vantaalle tarpeen.
Kuva © Oona Sarajärvi
Launtaina Talvisalossa pelaavien SaPKon ja K-Vantaan keskinäisestä kohtaamisesta on vierähtänyt jo tovi aikaa. Tuloksettomasti vieraskaukalossa pelanneiden vantaalaisten haasteena on päihittää sarjan parhaana kotijoukkueena kunnostautuneet pässipaidat.

SaPKo ja K-Vantaa kohtaavat lauantain kierroksella vasta toisen kerran kuluvan kauden aikana. Joukkueiden edellisestä keskinäisestä ottelusta onkin ehtinyt vierähtää jo yli kolme kuukautta.

Syyskuussa Vantaalla pelatussa kamppailussa pässipaidat olivat vantaalaisia etevämpiä 2−1-lukemin Jonatan Tanuksen jatkoaikamaalin turvin.

Joulukuun kauneusvirhe jo takanapäin

SaPKon lähes täydellinen joulukuu ei saanut arvoistaan päätöstä, kun joukkue hävisi vaisun kokonaispanoksen myötä JYP-Akatemialle. Pässipaidat palasivat keskiviikkona kuitenkin nopeasti voittojen pariin nollaamalla Hokin toistamiseen ja hakemalla vieraspisteet Kajaanista tylyin 4−0-lukemin.

Varsin kypsällä esityksellään SaPKo pelasi Joonas Toivoselle kauden ensimmäisen nollapelin. Joulukuussa tulikuumassa vireessä ollut Tanus ei ole osunut kahteen otteluun, mutta ratkaisijoita joukkueessa on silti löytynyt.

Ykkösmaalivahti Juhana Ahon kaksi edellistä torjuttua ottelua ovat olleet vaikeita, sillä joukkue edessä on luistanut ajoittain puolustusvelvoitteistaan. Samalla Toivoselle on kuitenkin tarjoutunut enemmän vastuuta, mikä palvelee joukkueen maalivahtitilannetta kevättä kohti mentäessä.

Paranevatko vierasotteet vuoden vaihtumisen myötä?

K-Vantaa on ollut Mestiksen huonoimpia joukkueita vieraskaukalossa, sillä 13 vierasottelusta se on kerännyt vain 15 sarjapistettä. Vahva kotipelaaminen on kuitenkin tarjonnut lohipaidoille henkireiän, jonka myötä vantaalaiset ovat neljännellä sijalla.

Lohipaidat olivat viimeksi tositoimissa viikko sitten, ja lauantai-illan vierasottelu Talvisalossa avaakin joukkueen pelit kevätkauden puolella. K-Vantaan maalilla SaPKoa vastaan pelaa Jani Kautto, joka on torjunut joukkueen kolmessa edellisessä ottelussa.

Hyökkäyspelaamiseensa vantaalaiset ovat saaneet uuden ulottuvuuden, sillä joukkue on ajoittaisesti nopeuttanut avauspelaamistaan horjuttaakseen vastustajan viisikkoa.

Seuraa Heitä

Matias Lehtonen #70 |

Laitahyökkääjä

Lehtonen oli keskiviikkona yksi Hokki-voiton takuumiehistä. Hyökkääjä onkin hiljalleen hinannut pelaamistaan muun joukkueen tasolle.

Paavo Ylipaino #23 |

Puolustaja

Kahden viime kauden ajan SaPKossa pelannut Ylipaino palaa Talvisaloon K-Vantaan väreissä. Pisteet ovat karttaneet Ylipainoa, mutta puolustaja on tuonut leveyttä joukkueen alakertaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle