K-Vantaa taistelee kolmannesta sijasta - pisteet saatavilla vaikeimman kautta

MESTIS / Ennakko
K-Vantaa pyrkii horjuttamaan SaPKoa.
Kuva © Antti Varonen
K-Vantaa matkaa keskiviikkona runkosarjan voiton varmistaneen SaPKon vieraaksi. Vantaalaisilla on edessään hikinen iltapuhde, sillä yhdeksän ottelun voittoputkikaan ole tyydyttänyt pässipaitojen nälkää ja halua kehittyä.

Pässipaidat ovat olleet K-Vantaalle voittamattomia runkosarjan kolmessa aiemmassa kohtaamisessa. Ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa K-Vantaa puristi yhden pisteen, mutta sen jälkeen jälki on ollut joukkueen kannalta rumaa.

Tammikuun alussa SaPKo murskasi vantaalaiset Talvisalossa 7−2-lukemin. Vajaa kaksi viikkoa myöhemmin savonlinnalaiset hakivat pisteet Tikkurilasta numeroin 4−1.

Jonatan Tanus ja Teemu Lepaus ovat erityisesti aiheuttaneet lohipaidoille harmaita hiuksia. Kaksikko on takonut K-Vantaata vastaan yhteistehopisteet 7+5.

SaPKo valmistautuu jo pudotuspeleihin

SaPKo voitti viime viikolla kaikki kolme ottelua ja venytti voittoputkeaan yhdeksän ottelun mittaiseksi. Runkosarjan voittajalla ei ole enää viimeisille kierroksille todellista panosta, mutta joukkue kehittää pelaamistaan tosipeleihin jo nyt.

− Koko ajan näissä viimeisissä peleissä pitää parantaa omaa tekemistä, päävalmentaja Pasi Räsänen kertoi viime perjantain Peliitat-ottelun jälkeen.

Runkosarjan lopun tiukka aikataulu ei tarjoa etenkään pässipaitojen kärkipelaajille lepoa. Valmennuksella olisi kuitenkin vielä sauma hajauttaa hyökkääjien ja puolustajien peliaikaa.

Tilanne joukkueen maalilla on selkiytynyt huomattavasti, sillä Juhana Aho palasi tällä viikolla täysipainoisesti joukkueen vahvuuteen. Kaksi loukkaantumista lyhyen ajan sisään kokenut Aho on viimeksi pelannut 15. helmikuuta, joten mies hakee vielä pelituntumaa ja syksyn tasoaan ennen pudotuspelejä.

Vantaalaiset kamppailevat sijoituksista ja rahapalkinnoista

K-Vantaa on runkosarjan viimeisille kierroksille lähdettäessä kolmantena 80 pisteellä. Etumatkaa joukkueella on Hermekseen nähden kolme pistettä. Viidestä edellisestä ottelusta vantaalaiset ovat voittaneet kolme. 

Joukkueella riittää vielä panosta tulevan pudotuspelivastustajan lisäksi myös taloudellisesti. Kolmannesta sijasta saatava palkintoraha, 10 000 euroa, on puolet enemmän kuin neljännestä saatava rahallinen palkinto.

Vantaalaisten hyökkäysosasto saa keskiviikon kamppailuun ison palasen, kun 25 maalia tällä kaudella paukuttanut Julius Rantaeskola palaa kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. 

Rantaeskolan paluu tuo joukkueeseen uutta puhtia, mutta hyökkääjä Miro Mäkinen sekä puolustajat Valtteri Lemmetty ja Lassi Raitanen ovat edelleen sivussa. Joukkueen maalilla Aaro Peltonen saa torjuntavastuun kolme ottelun tauon jälkeen.

Seuraa Heitä

Arttu Pelli #53 | Ilves

Puolustaja

Operoi savonlinnalaisten takalinjoilla loppukauden. Intoutuu välillä neljänneksi hyökkääjäksi ja tuo liikkeellään vastustajille päänvaivaa.

Pekka Niemimaa #13 |

Keskushyökkääjä

Noussut tärkeäksi osaksi vantaalaisten hyökkäyspelaamista. Siivittääkö miehen panos keskiviikkona voittoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle