Voittoputken jatkaminen vaatii tekoja - JYP-Akatemia matkaa suden luolaan

MESTIS / Ennakko
JYP-Akatemia on ollut hyvässä vireessä.
Kuva © Oona Sarajärvi
Voittoputkensa myötä Mestiksessä viidenneksi kavunnut JYP-Akatemia haastaa Talvisalossa SaPKon. Jyväskyläläisten edellisestä voitosta pässipaitoja vastaan on kulunut kohta kaksi vuotta. Tuleeko asiaan muutos keskiviikkona?

Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti, kerran Savonlinassa ja kerran Jyväskylässä. Molemmissa otteluissa tuloksena oli SaPKon voitto, mutta avauskohtaamisessa pässipaidoille 2−8-lukemin hävinneet jyväskyläiset olivat toisessa keskinäisessä ottelussa sisuuntuneita ja venyttivät ottelun jatkoajalle asti.

JYP-Akatemian edellisestä voitosta SaPKoa vastaan tulee täyteen pian kaksi vuotta. Jyväskyläiset kukistivat pässilauman edellisen kerran Savonlinnassa 3.1.2015.

Tappioputkesta ei enää jälkeäkään

SaPKo päätti kolmen ottelun tappioputkensa viime perjantaina näytöstyyliin Peliittoja vastaan. Heinolalaiset pysyivät pelissä mukana vielä ensimmäisen erän, mutta pässipaidat löysivät kreivin aikaan kadoksissa olleen viimeistelytehokkuutensa.

Teemu Lepauksen, Joona Monton ja Jonatan Tanuksen muodostama ketju iski ottelussa yhteistehot 4+6. Myös neljä muuta hyökkääjää heiluttivat maaliverkkoja, joten joukkueen hyökkäysosasto pääsi suvantovaiheen jälkeen tutulle tasolleen.

Joukkueen pelaamisessa ei tapahtunut mitään muutoksia tappioputkenkaan aikana. Vielä Peliittoja vastaan viisikkopelaamisessa oli kuitenkin näkyvissä höntyilyä ja sijoittumisvirheitä, mutta pelin edetessä nuo ongelmakohdat korjaantuivat.

Onko SaPKo edelleen liian vaikea pala?

JYP-Akatemia on neljän ottelun voittoputkensa ansiosta kivunnut sarjataulukossa jo viidennelle sijalle. Maalinteon tehokkuus sekä tasaviisikoin että erikoistilanteissa on myös nostanut viime aikoina päätään, sillä joukkue on edellisessä neljässä ottelussa tehnyt yhteensä 14 maalia.

Joukkue nousi viime perjantaina K-Vantaata vastaan voittoon kolmen maalin tappioasemasta tehokkaan ylivoimansa ansiosta. Hyökkääjistä erityisesti Joel Sund ja Waltteri Lehtonen ovat parantaneet otteitaan. Molemmat olivatkin isossa roolissa voitossa K-Vantaata vastaan, sillä joukkueensa viidestä maalista hyökkääjät tekivät neljä.

Viime kerralla Savonlinnassa vieraillessaan jyväskyläläiset päästivät peräti kahdeksan maalia. Viisikkopelaamisen taso on syytä olla keskiviikkona korkealla, mutta sekään ei takaa savonlinnalaisten pysäyttämistä.

Seuraa Heitä

Niklas Salo #59 |

Laitahyökkääjä

Salo on ollut viime aikoina joukkueensa tasaisimpia suorittajia. Hyökkääjä on esiintynyt vaarallisena hyökkäyssuuntaan ja luonut liikkeellään useita maalipaikkoja.

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Kolmeen edelliseen otteluun tulleet kaksi syöttöpistettä eivät varmasti sytytä joukkueen kapteenia. Roolia on tarjolla runsaasti ykkösketjussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle