Talvisalossa nopeajalkaisten mittelö - Markkula kohtaa entisen joukkueensa

MESTIS / Ennakko
Markkulan hurrikaanipaita vaihtui täksi kaudeksi pässipaitaan.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo avaa perjantaina kautensa kotihallissaan, kun pässipaitojen tavoin avausottelunsa voittanut JYP-Akatemia saapuu Talvisaloon. Lisäväriä syysiltaan tuo Samu Markkulan kohtaaminen entisen joukkueensa kanssa.

SaPKo nousi keskiviikkona Jukureita vastaan kolme kertaa tappioasemasta tasoihin ja kuittasi kauden avauspisteensä lopulta voittomaalikilpailun jälkeen. Joukkueen valopilkkuina häärivät Teemu Lepaus, alivoimalla onnistunut Samu Markkula ja ottelun ratkaissut Janne Kumpulainen.

JYP-Akatemia oli kotiavauksessaan KeuPaa vastaan liikkeellä Liigasta saapuneiden Markus Nenosen, Topi Nättisen ja Henri Kannisen voimin. Joukkue voitti keuruulaiset lukemit 4-1, ollen selkeästi pelillisesti edellä.

Viime kaudella SaPKo ja JYP-Akatemia järjestivät yleisölleen varsin värikkäitä ja maalirikkaita taistoja. SaPKo on tälle kaudelle panostunut luisteluvoimaan ja nopeaan reagointiin, jotka kuuluvat jyväskyläläisjoukkueen vahvuuksiin.

Liiga-avut Akatemian tukena

SaPKo rokotti Jukureita peräti kahdesti alivoimalla tehokkaiden riistojensa ansiosta, joten myös jyväskyläläisten on syytä olla tarkkoja avauspelaamisessa. SaPKon on puolestaan syytä kiinnittää huomiota JYP-Akatemian juonikkaaseen hyökkäysalueen pelaamiseen.

Etenkin Nättinen ja Kanninen ovat vahvan yksilötaitonsa ansiosta olleet keskeinen osa joukkueen keskialueen murtautumisvaihetta.

Hurrikaanipaitojen maalilla Veini Vehviläinen torjui keskiviikkona 29 kertaa ja paikkasi joukkueen uinahdukset varmasti. SaPKon Olli Kälkäjä joutui antautumaan neljästi, mutta venyi kiekon tielle juuri oikeilla hetkillä.

Keskiviikkona savonlinnalaiset eivät säilyneet kokoonpanohuolilta, sillä Kristian Kangas joutui heti ensimmäisessa vaihdossa pukuhuoneen puolelle. Tomi Wilenius ja Ville Paalanen eivät puolestaan olleet kokoonpanossa, joten miesten pelikunto perjantaina on epävarmaa.

Seuraa Heitä

Samu Markkula #28 |

Laitahyökkääjä

JYP-kasvatti Markkula pelaa ensimmäistä kertaa urallaan entistä joukkuettaan vastaan. Aukeavatko maalihanat myös perjantaina?

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Nättinen pelaa valtavalla itseluottamuksella ja taitotasolla. 21-vuotiaalla hyökkääjällä on kova halu ratkaista, mutta joskus pelaaminen menee itsekeskeiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle