Talvisalossa kärkitaistelun huumaa − onko jyväskyläläisistä yllättämään SaPKo?

MESTIS / Ennakko
Pitääkö SaPKo jyväskyläläiset kurissa?
Kuva © Antti Varonen
SaPKo saa kotikaukalossaan vastaansa vastoin odotuksia Mestiksen piikkipaikalle kivunneen JYP-Akatemian. Pirteästi esiintyneellä jyväskyläläisjoukkueella on jo muutama iso voitto taskussaan, mutta voittoputkessa etenevä SaPKo ei aio joutua yllätetyksi.

Viime kaudella SaPKo taisteli pitkin vuotta kotiedusta pudotuspeleihin. Samaan aikaan JYP-Akatemia paini sarjan häntäsijoilla ja karsi jopa sarjapaikastaan. Nyt asetelma on ainakin hetkellisesti kääntynyt päälaelleen, kun joukkueet kohtaavat keskiviikkoiltana Mestiksen kärkikamppailussa.

Savonlinnalaiset voittivatkin viime kauden kaikki neljä keskinäistä kohtaamista, eikä hurrikaanipaidoilla ollut otteluissa paljoakaan vastaan sanomista. Joukkueet kohtasivat kerran myös harjoituskaudella SaPKon ollessa niukasti voittomaalikilpailun jälkeen parempi lukemin 2-1.

Onnistumiset levinneet laajalle rintamalle

SaPKo on tehokkaan pelinsä ja Juhana Ahon varmojen otteiden ansiosta neljän ottelun voittoputkessa. Viime viikonlopun molemmissa vieraspeleissä K-Vantaata ja TUTOa vastaan pässipaidat nousivat tappioasemasta voittoon luottaen vakaasti pelitapaansa.

Savonlinnalaisten tiivis puolustuspelaaminen on pitänyt suuret takaiskut loitolla. Joukkue on myös tehnyt tulosta hyökkäyspäässä silloin, kun sitä on vaadittu ottelun voittamiseen.

Rasmus Hämäläinen, Jonatan Tanus ja Kalle Saramäki ovat kukin kantaneet joukkuetta maaleillaan. Puolustuksessa Matias Pullin ja Casimir Jürgensin lisäksi Elmeri Laamanen on erottunut edukseen ja osoittanut osaamistaan myös peliä avaavissa ratkaisuissa.

Jyväskyläläisten yllätysvaara piilee edelleen

JYP-Akatemian avauskierrokselta alkanut neljän ottelun voittoputki katkesi viime perjantaina, kun Hermes pyöritteli jyväskyläläiset kumoon peräti 7-2-lukemin. Hurrikaanipaidat kuitenkin kaatoivat matkallaan sarjan piikkipaikalle muun muassa Espoo Unitedin ja Jokipojat.

Joukkue on tähän asti luottanut vahvasti hyökkäysosastoonsa ja maalintekoonsa. 17 tehdyllä maalilla JYP-Akatemia onkin sarjassa eniten maaleja tehnyt joukkue. Ison osan tuloksenteosta hartioilleen ovat ottaneet Riku Pitkäsen, Taavi Tialan ja Riku Tiaisen johtamat kärkiketjut.

Toisaalta maaliverkko jyväskyläläisten takana on soinut lähes yhtä monesti. Hyökkäyspelaamisessa piilevät riskit ovatkin heijastuneet joukkueen puolustuspelaamiseen, mikä ei ole helpottanut etenkään Markus Ruusun torjuntatyöskentelyä.

Seuraa Heitä

Mikko Lahtela #14 | FPS

Keskushyökkääjä

Avasi kauden maalitilinsä lauantaina Turussa. Nähdäänkö ykkösketjua johtavalta Lahtelalta lisää myös keskiviikkona kotikaukalossa?

Jerry Turkulainen #32 |

Laitahyökkääjä

Nuoren jyväskyläläisjoukkueen nuorin pelaaja on ottanut ennakkoluulottomasti paikan kakkosketjun keskellä. Jatkuuko nuorukaisen onnistunut alkukausi?

» Lähetä palautetta toimitukselle