Savon paikallistaistossa jaossa tärkeitä pisteitä

MESTIS / Ennakko
Molemmat joukkueet haluavat päästä juhlimaan maaleja useammin.
Kuva © Mikko Oksanen
Mikkelin Jukurit matkustaa Savonlinnaan SaPKon vieraaksi. SaPKolla on vielä pistetili avaamatta, eikä Jukurien alkukausikaan ole tuloksellisesti ollut menestys.

Jukurit on saanut kasaan ensimmäisestä kolmesta pelistään voiton, tappion sekä tappion voittomaalikilpailussa. Varsinkin maalinteko on ollut joukkueelle tuskaista, eikä esimerkiksi kovin odotuksiin kauteen lähtenyt Anthony Guttig ole saanut aikaiseksi yhtä maalia enempää. Joukkueen kultakypärää kantaa kenties hieman yllättäen Oula Palve, joka on tehnyt kolmessa ottelussa tehot 2+2.

Tehtyjen maalien sarakkeessa SaPKo on vain maalin päässä Jukureista seitsemällä tehdyllä maalilla. Edellinen ottelu viime kauden mestaria KooKoota vastaan antoikin jo viitteitä paremmasta, vaikka sarvipäiden hienoa loppukiriä ei vielä pisteillä palkittukaan. SaPKon maalit ovat jakaantuneet tasaisesti seitsemälle eri pelaajalle ja joukkueen paras pistemies Joona Manninen on kasannut tehot 1+2 kolmeen peliin.

Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi pisteitä. SaPKo on KeuPan ohella sarjan ainoa joukkue, joka ei ole avannut pistetiliään. Mikkelin Jukureiden tavoite on tälläkin kaudella vain ja ainoastaan mestaruus, mikä vaatii voittoja alle, jotta joukkueen itseluottamus on keväällä mahdollisimman korkealla, kun tosipelit alkavat.

Maalinteon tehokkuus avainasemassa

Kumpikaan joukkue ei ole mässäillyt maaleilla alkukaudesta. Molempien joukkueiden tulee nostaa viimeistelytasoaan, ja se kumpi tässä onnistuu perjantai-illassa, vie mukanaan suuremman pistepotin. Paremmat edellytykset tilastojen valossa tähän on Jukureilla, sillä vaikka kummankaan joukkueen maalivahtipeli ei ole loistanut paperilla, on mikkeliläisillä etulyöntiasema. Ronan Quemener on pelannut tasaisen varmasti eikä ole romahtanut pelaamissaan otteluissa, kun taas SaPKon maalivahdit miehittävät tilaston viimeistä ja 13. sijaa.

Seuraa Heitä

Anthony Guttig #71 |

Hyökkääjä

Guttigilta odotetaan huomattavasti enemmän tehoja hyökkäyspäässä ja etenkin ylivoimalla.

Petteri Similä #33 |

Maalivahti

Similä saanee torjuntavastuun lepovuoron jälkeen ja haluaa onnistua entisen seuransa edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle