Käynnistääkö Ranta pässipaitojen viikon painajaismaisesti?

MESTIS / Ennakko
SaPKo on jäänyt mikkeliläisten pihteihin.
Kuva © Antti Varonen
Tiukasti pudotuspelien kotiedusta vielä taisteleva SaPKo saa keskiviikkona vieraakseen Jukurit. Savonlinnalaisilla lienee vielä tuoreltaan mielessä joulukuinen katastrofi, jossa sarvipaitojen Roope Ranta esiintyi joukkueen pahimpana kiusanhenkenä.

Jukurit pitänyt SaPKoa pilkkanaan

SaPKon ja Jukureiden kauden viidestä aiemmasta kohtaamisesta mikkeliläiset ovat vieneet suvereenisti neljä. Vuorenhuippu nähtiin joulukuussa, jolloin Jukurit murskasi SaPKon Roope Rannan johdolla lukemin 9-4.

Pässipaidat ovat ottaneet toistaiseksi ainoan päänahkansa Jukureista kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Silloin joukkue yllätti mikkeliläiset vieraskentällä voittomaalikilpailun jälkeen.

Miten mikkeliläiset kukistuisivat?

Jukurit on ollut SaPKolle jo vuosia erittäin vaikea kivi käännettäväksi. Joukkue on voittanut mikkeliläiset edellisestä kahdestakymmenestä keskinäisestä ottelusta vain neljä kertaa.

Pelillisesti pässipaidat eivät aina ole jääneet jälkeen, mutta Jukureiden suoritusvarmuus kentän joka osa-alueella on käynyt lähes järjestäen ylitsepääsemättömäksi. Voitto edellyttäisi virheettömän 60-minuuttisen, sillä Jukurit ei jätä paikoistaan rankaisematta.

Maalintekotahti ei laannu - Palve keulahahmona

Ylivoimaisessa sarjajohdossa porskutteleva Jukurit on mättänyt viimeisessä kymmenessä ottelussaan keskimäärin peräti 4,6 maalia. Suuressa osassa on ollut Oula Palve, joka jahtaa nälkäisenä Tero Forsellin nimissä olevaa piste-ennätystä.

Keuruulaislähtöisestä hyökkääjästä huokuu jatkuvan voittamisen vietti sekä yksilön että joukkueen tasolla. Mies on samalla sytyttänyt lähes poikkeuksetta ketjukaverinsa lentoon, oli ottelu mikä tahansa.

Seuraa Heitä

Mikko Lahtela #14 | FPS

Keskushyökkääjä

Lahtela oli kahdella maalillaan vahvasti mukana viime perjantaisessa JYP-Akatemia-voitossa. Syttyykö pienen huomion mies samaan lentoon Talvisalossa?

Roope Ranta #21 | TUTO

Laitahyökkääjä

Pienikokoinen hyökkääjä iski joukkueiden edellisessä kohtaamisessa peräti neljä maalia. Toistuisiko sama näytös keskiviikkona?

» Lähetä palautetta toimitukselle