Taotaanko Talvisalossa taas päitä yhteen?

MESTIS / Ennakko
SaPKon ja Jokipoikien kohtaamisista ei ole tunnetta puuttunut.
Kuva © Antti Varonen
Talvisalo sytyttäytyy jälleen kahden rakkaan kilpakumppanin väliseen tiiviiseen tunnelmaan, kun Jokipojat saapuu SaPKon vieraaksi. Joukkueet ovat kuluneella kuadella takoneet päitään yhteen, sillä voitto on usein ollut kiven alla.

Läheiset välit läpi kauden

SaPKon ja Jokipoikien viidestä kauden aiemmasta kohtaamisesta neljä on päättynyt vain yhden maalin eron turvin. Lisäksi otteluista kolme on ratkennut vasta jatkoajan tai voittomaalikilpailun jälkeen. Voitot ovat jakautuneet joensuulaisille ennen lauantain ottelua 3-2.

Kokoonpano vakiintumassa ratkaisupelejä kohti

SaPKo on pelannut kolme viimeisintä otteluaan lähes muuttumattomalla kokoonpanolla. Ainoastaan Teemu Lepaus, Ville Paalanen ja Rasmus Hämäläinen ovat kukin vuorollaan tuoneet vaihtelua nelosketjuun.

Pässipaitojen kolme ylintä hyökkäysketjua ovat hyökkäysorientoituneita sekä tasavahvoja toisiinsa nähden. Lisäksi TPS-lainat Otto Nieminen ja Patrik Virta ovat sopeutuneet uuteen ympäristöön moitteettomasti ja pelanneet plusmerkkistä jääkiekkoa.

Jokipojilla toinen sija vielä mahdollinen

Kolmantena oleva Jokipojat on vain kahden pisteen päässä Hokista, tosin ottelun enemmän pelanneena. Kajaanilaiset kohtaavat lauantaina kuitenkin kovimman mahdollisen vastuksen saadessaan Jukurit vieraakseen.

Samassa piilee Jokipoikien mahdollisuus, sillä Hokin tappio ja kolmen pisteen voitto SaPKosta veisi joukkueen hetkellisesti kakkospaikalle. Joensuulaisilla olisi edelleen ottelu enemmän pelattuna, mutta henkinen asema kääntyisi toisinpäin.

Seuraa Heitä

Joonas Hyttinen #15 |

Keskushyökkääjä

Pyyteetöntä työtä kentän joka osa-alueella tekevä SaPKo-kasvatti on täydentänyt joukkueen keskikaistaa onnistuneesti. Onko Hyttinen jälleen kärppänä paikalla alivoimalla?

Jere Niemelä #10 | Pyry

Puolustaja

Ykköspuolustajapariin noussut Niemelä on nauttinut saamastaan vastuusta. Mies iski keskiviikon Hokki-voitossa kaksi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle