Jokipoikien tappioputki hipoo jo kaksinumeroisia lukemia - edessä matka pedon kitaan

MESTIS / Ennakko
SaPKo ja Jokipojat ottavat yhteen viidennen kerran tällä kaudella.
Kuva © Antti Varonen
Yhdeksän ottelun tappioputkessa oleva Jokipojat saapuu tuoreen valmentajansa alaisuudessa Talvisaloon, josta joensuulaisilla ei ole tältä kaudelta hyviä muistoja. Pistepotti olisi arvokas myös kotijoukkue SaPKolle runkosarjan lopun kannalta.

SaPKo on ollut Jokipojille tällä kaudella vaikein vastus vuosiin. Joensuulaiset kurittivat pässipaitoja 5−1-lukemin vielä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta sen jälkeen SaPKo on poistunut kolmesti jäältä voittajana. 

Jokipojat sai viimeksi Talvisalossa vieraillessaan näytteen SaPKon hurjasta kotikunnosta, kun pässipaidat murskasivat joensuulaiset kuuden maalin erolla. Avausottelua lukuun ottamatta Jokipojat ei ole kyennyt vastaamaan SaPKon vauhtiin.

Itseluottamus huokuu koko joukkueesta

SaPKo venytti keskiviikkona voittoputkeaan viiden ottelun mittaiseksi, kun se kukisti Kajaanissa Hokin 3−0-lukemin. Maalihanat avasi pistepörssin kärkinimi Jonatan Tanus vasta ajassa 53.34, ja se riitti katkaisemaan Hokin selkärangan.

Viime aikoina maalinteko on tuottanut SaPKolle vaikeuksia erityisesti ottelujen alkupuoliskoilla. Edellisen kerran pässipaidat ovat tehneet avauserässä maalin liki kuukausi sitten.

Ratkaisun hetkillä SaPKo on sitä vastoin ollut terävänä: joukkue on niitannut neljän edellisen ottelun voittomaalin päätöserässä. Pässipaidat ovat voineet luottaa pelisapluunaansa, sillä se on kantanut läpi ottelujen erityisesti laadukkaiden maalipaikkojen runsaiden määrien muodossa.

KooKoo-vahti Samu Perhonen paikkasi keskiviikkona joukkueen maalivahtiosastolla ammottavaa tyhjyyttä. Lauantain aloittavaksi maalivahdiksi SaPKo hankki HIFK:hon sopimuksen tehneen Jere Myllyniemen, sillä Lassi Yrjöläkään ei ole vielä pelikunnossa. Juhana Aho puolestaan palannee tositoimiin lähiviikkoina.

Jokipoikien tappioputki koettelee sietokyvyn rajoja

Jokipojat on valunut nopealla aikataululla kärjen tuntumasta kahdeksannelle sijalle. Joukkue painii tällä hetkellä yhdeksän ottelun tappiokierteessä, eikä pudotuspelien ulkopuolelle jääminen ole enää silkkaa utopiaa.

Joensuulaiset päätyivät maanantaina radikaaliin ratkaisuun, kun Ari Aaltonen sai väistyä päävalmentajan paikalta. Tilalle astuneen Jouni Variksen mukaantulo ei ole vaikuttanut kokonaisuuteen, sillä joukkue on tällä viikolla hävinnyt niin Peliitoille kuin K-Vantaallekin.

Ärjypaitojen hyökkäystehot ovat kuihtuneet lähes olemattomiin, sillä joukkue on tehnyt edellisessä neljässä ottelussa ainoastaan neljä maalia. Puolustuspelaamisessa näkyi perjantaina K-Vantaata vastaan kuitenkin pieni toivonkipinä, kunnes Matti Koistinen huitaisi itselleen ottelun ratkaisseen 2+2-minuuttisen.

Seuraa Heitä

Ville Paalanen #32 |

Laitahyökkääjä

On pelannut viime aikoina puolustajan paikalla mallikkaasti, ja vastuutakin alkaa jo syntyä. Täsmäase kiekon ylöstuonnissa.

Ville Silvast #90 |

Laitahyökkääjä

Vikkelä hyökkääjä pääsee pitkästä aikaa pelaamaan ja tuo varmasti kaivattua energiaa joensuulaisryhmään.

» Lähetä palautetta toimitukselle