MM-vahti haluaa pitää Hokin suvantovaiheessa

MESTIS / Ennakko
Löytääkö kiekko Hokki-maaliin aiempaa useammin?
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja Hokki kohtaavat kuluvalla kaudella neljännen kerran. Tähän asti kajaanilaiset ovat pitäneet pässipaitoja niskaotteessa, mutta SaPKo-maalilla torjuva Aleksandr Georgijev muuttanee asetelmia illan otteluun.

SaPKo toiminut pisteautomaattina Hokille

SaPKo ja Hokki ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kolmesti, ja jokaisella kerralla kajaanilaiset ovat poistuneet kaukalosta täyden pistepotin kanssa.

Pässilauma ei ole joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa päässyt kertaakaan omalle tasolleen sekä puolustus- että hyökkäyspäässä, vaikka se on ajoittain saanutkin sarjakakkosen vaikeuksiin.

Apua tolppien välistä?

SaPKo sai maalivahtiosastolleen aimo annoksen varmuutta, kun Aleksandr Georgijev liittyi toistaiseksi joukkueen vahvuuteen. Venäläisvahti torjuikin heti avausottelussaan pässipaidat voittoon Jokipojista 32 torjunnalla.

Liigassakin pelanneen Georgijevin läsnäolo näkyi SaPKon puolustuspelaamiseessa positiivisesti, sillä joukkue uskalsi pelata kiekolla myös omalla alueellaan. Ottelussa Hokkia vastaan savonlinnalaisjoukkueen suurin ase löytynee siis maalitolppien välistä.

Hokin puolustuspeli paranemaan päin

Hokki on voittanut viimeisestä neljästä ottelustaan vain yhden, mutta viime viikolla joukkueen puolustuspelaamisessa oli nähtävissä parantumisen merkkejä. Kajaanilaiset pitivät Jukureita otteessaan kahden erän ajan. Joukkue puolusti myös toisessa ottelussa K-Vantaan pois vaarallisilta maalipaikoilta. 

Ehjän puolustuspelaamisen uhkana ovat kuitenkin olleet isot jäähymäärät: otteluissa Jukureita ja K-Vantaata vastaan joukkue otti peräti 16 kaksiminuuttista.

Seuraa Heitä

Joonas Toivanen #12 |

Keskushyökkääjä

Toivanen sivuaa jo nyt Mestis-uransa ennätyspisteitä. SaPKo-kapteeni ei ole kentän näkyvin pelaaja, mutta suoritusvarmuutta löytyy kahta enemmän.

Michal Krištof #13 | Brno

Keskushyökkääjä

Kristof on vaikean alkukauden jälkeen alkanut lunastaa odotuksia myös tehojen muodossa. Viime ottelussa K-Vantaata vastaan hyökkääjä paukutti kolme tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle