Karsintaviivan ylle hamuava RoKi pistejahtiin - LeKi tappio niskassa Rovaniemelle

MESTIS / Ennakko
RoKin Olli-Aleksi Pietilä on tehnyt kauden aikana neljä maalia LeKin verkkoon.
Kuva © Oona Sarajärvi
Sarjataulukossa karsintaviivan tuntumassa molemmin puolin keikkuvat RoKi ja Leki kohtaavat Rovaniemellä. Illan ottelussa tullaan näkemään kovaa taistelua pudotuspelien hengessä.

LeKi ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin kolme kertaa. Näistä kaksi ottelua on päättynyt rovaniemeläisten voitonjuhliin. Viimeisin voitto tuli tammikuun lopussa Lempäälässä, ja se oli samalla sieltä rovaniemeläisille historian ensimmäinen voitto.

− Mulla on hyvät fiilikset, odottava, ja varmasti myös joukkueella. Tuttu koutsi, joka tuntee mun metkut ja minä tunnen hänen metkut. Peli ratkaistaan tällä kertaa suorituksen tasolla, tuskin tulee mitään taktisia yllätyksiä, RoKin päävalmentaja Juha Juujärvi totesi tulevasta ottelusta.

Ensimmäinen kotipeli uudelle koutsille

RoKi pelaa kolmen viikon jälkeen jälleen kotonaan, ja ottelu on samalla RoKin uudelle käskyttäjälle Juujärvelle ensimmäinen kotipeli.

− Onhan se tietysti mukavaa, itselle varsinkin, kun täällä on aina ollut paha vierasyleisö. Mukavaa, että nyt se on kotiyleisö.

Rovaniemeläisten pelit ovat kulkeneet kohtalaisen hyvin, ja Juujärven otettua vetovastuun on kolmesta viimeisimmästä ottelusta tuloksena kaksi jatkoaikavoittoa sekä 1−3-tappio sarjan kolmantena olevalle Kokkolan Hermekselle.

− Alla on nyt kolme hyvää suoritusta. Vielä on ollut pientä jännitystä, kiekko polttelee vähän lavassa ja hiukan ylimääräistäkin näyttämisen halua näkynyt. Pitää saada vielä lisää huolellisuutta tuohon omaan hyökkäyspeliin, niin saadaan sillekin puolelle vähän parempaa tulosta aikaiseksi, Juujärvi pohti.

− Lähtökohta on, että taitoa on riittävästi, miehet ovat hyviä liikkumaan ja taitavat veskarit. Silloin on sellainen joukkue, joka pystyy taistelemaan voitosta ketä tahansa vastaan.

Lauantain otteluun joukkue lähtee hyvillä mielin taistelemaan tärkeistä pisteistä. Sarjataulukossa LeKi on tällä hetkellä kuusi pistettä RoKin edellä ollen juuri karsintaviivan yläpuolella.

− Haasteita on, kuten aina kilpaurheilussa, mutta ne on samalla meille mahdollisuuksia. Meillä on vielä paljon reserviä kehittyä tästä, ja kun saadaan yhteistä kokemusta lisää, niin tekeminen tulee enemmän ja enemmän selkäytimestä.

Maalinteon kanssa vaikeuksia

Kolmesta viimeisimmästä ottelustaan LeKi on kairannut yhden voiton, kun lempääläiset ottivat kotivoiton sarjan toisena olevasta TUTO Hockeysta. Perjantaina LeKi kärsi 0−2-tappion Hokille Kajaanissa.

− Hyvin valmennettu ja paljon hyviä pelaajia. Mihinkään kouhotukseen ei ole vara lähteä, kun huipputaitava joukkue vastassa. LeKi pystyy rankaisemaan, jos heille antaa siihen tilaa, Juujärvi arvioi.

LeKi on viime peleissään kärsinyt maalinteon vaikeudesta. Helmikuun otteluista maaleja on kertynyt 13, kun RoKilla vastaava luku on 16.

Ongelmaksi lempääläisille on muodostumassa pelituntuman häviäminen ottelun sisällä. Yleensä yhden erän LeKi on pelannut täysin omissa maailmoissaan, jolloin vastustaja on päässyt rellestämään lempääläisten kustannuksella.

Lempääläisten riveistä löytyy paljon hyviä pelaajia, joilta löytyy ratkaisutaitoja, ja erityisesti maalilla oleva Christian Heljanko on ollut kuin taivaanlahja LeKille.

− Siellä on Tomi Peltonen ja Niclas Lucenius vastassa, jotka ovat eliittihyökkääjiä, muita lahjakkaita pelaajiakin löytyy, Juujärvi pohti tulevan vastustajan kokoonpanoa.

Seuraa Heitä

Olli-Aleksi Pietilä #9 |

Laitahyökkääjä

Tasaisesti hyvää jälkeä kentällä tekevä hyökkääjä taistelee kiekosta joka kerta, kun askiin hyppää. Ollut erityisen tehokas juuri LeKiä vastaan. Jatkuuko maalien teko lempääläisten kiusaksi edelleen?

Christian Heljanko #30 | Tappara

Maalivahti

Jumalmoodissa pelaava Heljanko on pitänyt joukkueensa mukana taistelussa ja ottanut valtavan määrän torjuntoja, välillä venyen mitä uskomattomampiin suorituksiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle