RoKille vieraita etelästä, Kiekko-Vantaa pohjoisen kiertueella

MESTIS / Ennakko
Samu Paajanen nousi rovaniemeläisten edustukseen ja osoitti heti kuuluvansa pelaavaan kokoonpanoon.
Kuva © Oona Sarajärvi
Kiekko-Vantaa matkaa perjantaina pohjoisen vieraskiertueelle, kun vastaan asettuu kotonaan RoKi. Kolme ottelua kotijoukkuetta vähemmän pelanneet vantaalaiset majailevat tällä hetkellä sarjataulukon häntäpäässä, rovaniemeläisten ollessa neljänsinä.

Edellisen kerran RoKi pelasi keskiviikkona, joka päättyi maali-ilottelun jälkeen jatkoajalla kotivoittoon Iisalmen Peli-Karhuista. Rovaniemeläisten pelissä näkyi paranemista ennen maajoukkuetaukoa ja he saalistivatkin kaksi selkeää voittoa perätysten.

Kiekko-Vantaa ei pelannut keskiviikon kierroksella ja näin ollen heillä edellinen peli oli ennen maajoukkuetaukoa. Kaksi viikkoa sitten lauantaina pelattu ottelu päättyi Jokipoikien vierasvoittoon. Myös edellisenä perjantaina vantaalaiset taipuivat lopulta voittomaalikilpailussa.

Hyvä hyökkäys, rakoileva puolustus

Keskiviikon pelissä rovaniemeläisillä näkyi haparointia ja puolustus jäi välillä täysin seisoville jaloille. Hyökkäykset tapahtuivat heille tyypillisesti nopeilla nousuilla, mutta tarkkuus ja huolellisuus oli ajoittain kadoksissa.

RoKin pelaamisessa on viime aikoina loistanut juuri hyökkäyspeli, joka onkin nostanut esille Juhani TammisenOlli-Matti Järvelän ja Olli-Aleksi Pietilän kaltaisia yksilöitä. Joukkueen vahvuutena on laaja pelaaja-arsenaali, joka mahdollistaa voitoista taistelemisen joka kerta vaikka joku avainpelaaja puuttuisikin.

Puolustuksen löytäessä saman vireen kuin ennen maajoukkuetaukoa, on rovaniemeläiset vaikea vastustaja ohitettavaksi.

Hyvä puolustus, tehoton hyökkäys

Kiekko-Vantaan edellisessä pelissä tilanne oli hiukan päinvastainen kuin perjantain vastustajalla. Vantaalaisten puolustus toimi harvinaisen hyvin ja luottopakit Lassi Raitanen sekä Lasse Uusivirta pelasivat vakuuttavasti takalinjoilla.

Vantaalaisten murheena on ollut hyökkäspään tehottomuus. Laukauksia saadaan aikaiseksi, mutta ne lähtevät liian kaukaa ja tarkkuus on kadoksissa. Hyvää tilanteessa on kuitenkin, että myös muut ketjut ovat alkaneet tehdä maaleja haastaen ykkösketjun vastuussa.

Maalivahtien osalta Kiekko-Vantaalla on hyvä tilanne, kun Aaro Peltonen on noussut haastamaan Jokereista lainalla olevan Jani Kauton.

Tilastotaikoja

Sarjataulukkoa katsoessa ensi silmäyksellä näyttää, että kotijoukkue RoKi on selvässä johtoasemassa näiden kahden välillä. Muuttaessa tilaston keskiarvoiksi otteluan kohden tilanne muuttuukin kutkuttavaksi, kun Kiekko-Vantaa siirtyy vain yhden pykälän päähän RoKista.

Tästä huolimatta kotijoukkue on vahvemmassa asemassa niin tilastollisesti kuin puhtaasti maalintekovoimaltaan ja maalivahtipeliltään.

Seuraa Heitä

Mikko Männistö #11 | Asplöven

Puolustaja

Varakapteeni ja ykkösketjun pakki oli edellisessä pelissä monessa mukana. Kaksi perättäistä jäähyä ei estänyt tekemästä maalia ja syöttämästä toista. Hyvä kiekollisessa pelissä ja selkeästi johtava puolustaja joukkeessaan.

Teemu Mielonen #11 |

Keskushyökkääjä

Kiekko-Vantaan oma kasvatti on viime aikoina noussut esiin ottamalla vastuuta maalinteossa. Nelosketjun laitahyökkääjä onkin joukkueensa sisäisessä pistepörsissä kolmantena.

» Lähetä palautetta toimitukselle