Kiekko-Vantaa Lappiin RoKin vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Edellisen kerran Rovaniemellä joukkueet nahistelivat vähän väliä.
Kuva © Oona Sarajärvi
Kotijäällä tiukkoja otteluita pelaava RoKi ja tehokkaasti viime otteluissa pelannut Kiekko-Vantaa ottavat kolmatta kertaa kaudella mittaa toisistaan, kun vantaalaiset aloittavat pohjoisen vieraspelikierroksensa Rovaniemeltä.

Kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaväkisiä vääntöjä, joista voittajana on selvinnyt RoKi. Ensin syyskuussa Vantaalla 2−1-jatkoaikavoitto ja marraskuussa Rovaniemellä voittolaukauksilla 5−4-numeroin.

Keskinäisissä otteluissa tehokkaimmat pelaajat ovat olleet RoKin Daniel Vozenilek ja K-Vantaan Pekka Niemimaa, sillä molemmille on kirjattu tehot 1+2. Muilta osin tehopisteitä on kirjattu laajalle joukolle.

Vantaalaisten pelit ovat kulkeneet viime aikoina voitokkaasti heidän saalistettuaan neljä peräkkäistä voittoa. Rovaniemeläisillä on neljästä viimeisestä ottelusta plakkarissa kolme voittoa ja yksi jatkoaikahäviö.

− Vantaalaisilla on hyvä porukka, ja he ovat saaneet viime aikoina voittoja, joka on tuonut itseluottamusta. Tiukka kamppailu tulossa, RoKin hyökkääjä Tuomas Komulainen totesi tulevasta vastustajasta.

Kova pelitahti, kova vauhti

Rovaniemeläisillä on menossa raskas pelirupeama, kun ottelu on heille viides kahdeksassa päivässä, ja näistä kolme vieraspelejä pitkien matkojen päässä.

− Ei olekaan aiemmin tällä kaudella ollut tuollaista reissua, että on sunnuntaina peli, maanantaiaamuna palataan takaisin ja sitten keskiviikkona peli. Mutta hyvin ollaan palauduttu, tuumasi keskiviikkona tehoiltaa (2+2) viettänyt Komulainen.

Rovaniemeläisten peli on kulkenut tammikuussa kokonaisuutena vahvasti, joskin pieniä notkahduksia on ollut pelin sisällä ajoittain. Onnistumiset laajalla rintamalla ovat tuoneet joukkueeseen uutta puhtia, ja jalka on liikkunut hyvällä tahdilla.

− Molemmilla joukkueilla on vähän sama tilanne, kun voittoja on tullut, niin se on kasvattanut itseluottamusta, Komulainen pohti viime otteluiden tuloksia.

− Eilen kulki hyvin, ketju hiukan muuttui, mutta hyvin poikien kanssa peli toimi. Eka erä meni hiukan pelaillessa, mutta toisessa erässä saatiin hyvä flow päälle, kun pelirytmi ja vaihdot meni kohdilleen. Mukava siinä oli pelata.

RoKin kokoonpanoissa on viime aikoina käynyt pientä myllerrystä, kun pelaajia on ollut sairastuvalla isompikin määrä. Juuri, kun osa saatiin takaisin pelikuntoon, joutuivat tällä viikolla Jussi Pelto-Arvo ja Jarkko Harjula sivuun. Rovaniemeläisten kokoonpanoa tulee vahvistamaan uusi hyökkääjä Artjom Pugolovkin, joka pelannee jo perjantaina. 

Leveä hyökkäys, hidas käynnistyminen

Vantaalaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla neljä. Voittoja joukkue on saanut kerättyä 20, joista 17 varsinaisella peliajalla. Edellinen ottelu Peliittoja vastaan päättyi 8−5-lukemin. Myös aiemmat kaksi ottelua ovat päättyneet selkein maalieroin K-Vantaalle.

Yksi syy vantaalaisten tehokkuuteen on ollut hyökkäyksen leveys, maalintekijöitä löytyy myös ykkösvitjan ulkopuolelta. Vaarallisimmat hyökkäjäät ovat Toni LeinonenJulius Rantaeskola ja Pekka Niemimaa, jotka ovat yhdessä keränneet peräti 93 tehopistettä.

Vaikeuksia joukkueelle on tuottanut ottelun alku, johon vantaalaiset eivät ole jostain syystä heränneet täysin. Myös kiekkokontrolli on ollut huonoa, ja onkin suorastaan erikoista, että joukkue on silti saanut itsensä peliin mukaan ja kerännyt tehojen myötä voittoja kiitettävästi.

K-Vantaan hyökkäys on toiminut kahdella tavalla: joko pitkillä avauksilla keskialueen selustaan tai puolustajien ylöstuonnilla. Tähän mennessä tavat ovat toimineet useimmiten hyvin.

− Kova jalka ja paikoista pitää tehdä maalit. Puolustetaan vielä vähän paremmin kuin keskiviikkona, ettei viittä lasketa omiin, siitähän se lähtee, Komulainen kertasi eväitä perjantain otteluun.

Malttia vai nujakoita?

Marraskuussa joukkueiden kohtaaminen Rovaniemellä kuumeni useaan otteeseen, ja miehestä otettiin mittaa välillä nujakoiden. Perjantaina turhat myllyt on syytä jättää, koska erikoistilanteet avaavat hyvässä vireessä oleville joukkueille loistavat paikat ratkaista ottelu.

− Ei meillä ole tapana nujakoida, joten eiköhän me pysytä pelilinjalla. Mutta, jos räiskyy niin sitten räiskyy, Komulainen kommentoi aiemman kohtaamisen tunteiden kuumenemista.

− Kolme pistettä lähdetään hakemaan ja siihen loistava tilanne, kun kotona on ollut yleisö vahvasti tukena viime peleissä. Hyvillä mielin lähdetään peliin, Komulainen päätti.

Seuraa Heitä

Pekka Niemimaa #13 |

Keskushyökkääjä

Kiekko-Vantaan yksi kärkihyökkääjistä. Tehokas syöttöpeli tuonut pisteitä, mutta osaa viimeistellä maalin myös itse. On ollut joukkueensa tehokkain pelaaja RoKia vastaan.

Daniel Vozenilek #10 | Pardubice

Vasen laitahyökkääjä

RoKin nuori tšekkihyökkääjä on parantanut otteitaan ja tekee kovaa töitä joukkueensa eteen. Samoin kuin Niemimaa, hän on ollut joukkueensa tehokkain pelaaja keskinäisissä otteluissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle