JYP-Akatemia kääntämään kurssia Rovaniemelle

MESTIS / Ennakko
RoKin loukkaantumistilanne helpottui Joona Tolvasen (kuvassa) ja Juhani Tammisen toivuttua pelikuntoon.
Kuva © Timo Savela
Syyskauden kahteen perättäiseen voittoon päättänyt RoKi saa keskiviikkona vastaansa sarjan häntäpäähän vajonneen JYP-Akatemian. Jyväskyläläiset veivät lokakuun keskinäisen kohtaamisen nimiinsä, mutta RoKilla on nyt hyvä tilaisuus tasoittaa puntit kahdeksan ottelun tappioputkessa rämpivää vierasta vastaan.

RoKi vahvisti rivejään maajoukkuetauon aikana keskushyökkääjä Miikael Arkimolla ja maalivahti Toni Eskelisellä. Arkimo lähti Hermeksestä saadakseen suuremman roolin toisessa joukkueessa, ja sitä hyökkääjälle on varmasti tarjolla RoKin kärsittyä loukkaantumisista etenkin sentteriosastolla.

Myös Eskelisen hankinta koeajalle oli tarpeellinen veto rovaniemeläisiltä, sillä alkukaudesta suurimman vastuun kantanut Paavo Hölsä on vielä ainakin tämän viikon sivussa ja Timo Niemi palasi lainaltaan Vaasan Sportiin. Niinpä Eskelinen pääsee näyttämään kykynsä jo keskiviikkona kotiyleisön edessä.

RoKi nosti osakkeitaan maajoukkuetaukoa edeltävällä vieraskiertueella, kun joukkue taisteli jatkoaikavoiton Kiekko-Vantaasta ja Heinolasta pisteet tarttuivat mukaan jo varsinaisella peliajalla.

Ennen taukoa joukkue sai venyä äärirajoille loukkaantumisten vaivatessa ja raskaan reissaamisen vaatiessa veronsa. Nyt pelaajat ovat saaneet palautua rauhassa reilun viikon ajan ja Juhani Tamminen sekä Joona Tolvanen ovat toipuneet loukkaantumisistaan, joten sinipaidoilta voidaan odottaa entistäkin vauhdikkaampia otteita kaukalossa.

Alkukausi antoi sarjanousijalle myös arvokasta kokemusta siitä, mitä menestyminen Mestiksessä vaatii. Viimeisimpien otteluiden mukaan oppi on alkanut mennä perille joukkuepelin tiivistyttyä ja virheiden jäätyä vähemmäksi.

Tiivis puolustaminen ja tehokas viimeistely ovat avainasemassa tämänkin illan pelissä. Mikäli RoKin viisikot pelaavat omassa päässään urhautuvasti ja hyökkäykset päätetään suoraviivaisesti, on joukkueella täysin realistiset mahdollisuudet voittaa mikä tahansa joukkue Lappi Areenalla.

Akatemia veskareiden varassa

JYP-Akatemian suurin kompastuskivi on tällä hetkellä hyökkäys kahdeksan viimeisen ottelun tuotettua vaivaiset 11 maalia. Joukkueen kärkinimet ovat liigaympyröissä JYPin mukana, mikä näkyy väistämättä maalinteko-ongelmina.

Tehottomuuden vaivatessa joukkueen menestys on lähes täysin maalivahtien Dennis Saikkosen ja Veini Vehviläisen harteilla. Jos maalivahti pelaa loistavasti ja joukkue onnistuu jollain konstilla hakkaamaan pari-kolme maalia vastustajan verkkoon, voi Akatemialla olla mahdollisuudet voittoon.

Viime otteluiden pistesaldosta voi kuitenkin huomata, ettei se pitkässä juoksussa ole kovin kannattava taktiikka. Turhauttavat tappiot ovat näkyneet jäällä kurittomuutena ja kärsivällisyyden puutteena, mikä saa jyväskyläläiset kuluttamaan jäähypenkkiä ajoittain.

Akatemian tulos riippuu vahvasti emoseura JYPin pelaajatilanteesta. Jos JYPin loukkaantumistilanne parantuu, vapauttaa se pelaajia Akatemian käyttöön ja Mestis-joukkueella on siinä tapauksessa jo huomattavasti paremmat mahdollisuudet palata voittojen tielle.

Kuntopuntarin perusteella RoKi lähtee ensimmäistä kertaa selkeänä ennakkosuosikkina otteluun. Molemmat joukkueet ovat saaneet ladata akkujaan reilun viikon ajan ja odotettavissa on vauhdikasta jääkiekkoa. Mikäli ihmeitä ei kuitenkaan tapahdu, jäävät sarjapisteet Lappiin.

Seuraa Heitä

Miikael Arkimo # |

Laitahyökkääjä

Kaipasi suurempaa roolia Hermeksessä ja saa nyt näyttöpaikan RoKissa. Kahdeksan ensimmäistä ottelua Kokkolassa toivat pisteet 2+0, tuleeko uudessa joukkueessa enemmän onnistumisia?

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

JYP-Akatemian kultakypärä tehoilla 2+8. Hyökkääjien parhaimmistoon kuuluvalta Saloselta odotetaan tasonnostoa vielä pykälää korkeammalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle