Juhlitaanko Rovaniemellä toistamiseen tällä viikolla?

MESTIS / Ennakko
Olli-Matti Järvelän panosta tarvitaan Akatemiaa vastaan.
Kuva © Timo Savela
Kotipelien viikon voitokkaasti aloittanut RoKi ja vieraskiertueen vahvasti aloittanut JYP-Akatemia kohtaavat Rovaniemellä perjantaina. Luvassa on tärkeitä pisteitä häntäpään joukkueille ennen joulutaukoa.

Rovaniemen Kiekon kolme viimeisintä ottelua ovat päättyneet voittoon, häviöön ja jatkoaikatappioon. Näissä kolmessa pelissä RoKi on tehtaillut maaleja vastustajiensa verkkoon kahdeksan kertaa, kun vuorostaan yhdeksän vetoa ovat menneet omaan maaliin. Tasaisesti siniset ovat pelanneet vastustajiansa vastaan, kun kolme edellistä peliä ovat ratkenneet vain yhden maalin erolla.

Viimeisin ottelu RoKilla oli keskiviikkona Savonlinnan SaPKoa vastaan, mikä päättyi lukemin 5-4. Lapin joukkue sai tärkeän kotivoiton, sillä aiempi voitto kotona oli yli kuukausi sitten juuri JYP-Akatemiaa vastaan. Ensimmäisen erän viimeistelyn laatu oli voiton takeena pässipaitoja vastaan. Kaksi viimeisintä erää oli selvää SaPKon hallintaa. Viimeisessä erässä RoKi oli niin väsynyt, että SaPKon maalivahti Olli Kälkäjälle tuli vain viisi torjuntaa.

Ylivoimaa rovaniemeläisjoukkue hyödynsi mallikkaasti: kolme ylivoimamaalia oli illan tulos. Olli-Matti Järvelä teki ottelussa kaksi maalia, ja hyökkääjä pelasi muutoinkin edukseen.

Puolustuspäädyssä RoKille teetti usein vaikeuksia SaPKon juonikkuuksien ymmärtämisessä, ja pienestä hädästä kieli harhasyötöt.

Voitonmakua suussa myös Akatemialla

JYP-Akatemialla on kasassa kolmesta ottelusta voitto ja kaksi tappiota. Joensuun Jokipoikia ja Mikkelin Jukureita vastaan Akatemia ei saanut maalia aikaiseksi, mutta keskiviikkona pikkuhurrikaanit onnistuivat Heinolan Peliittoja vastaan kuusi kertaa viimeistelyssä. Lopulliset numerot olivat jyväskyläläisille 3-6.

Peliittoja vastaan Markus Nenonen toi joukkueelleen hyvää kaulaa vastustajistaan ensimmäisessä erässä. Alle kolmessa minuutissa Nenonen oli ehtinyt auttamaan joukkuettansa jo kahdella maalilla, ja myöhemmin hän antoi yhden syötön.

Heinolalaiset tekivät ottelusta jännittävän toisessa erässä, kun he laukoivat kaksi maalia ja pääsivät neljä kertaa ylivoimalle. Kolmannessa erässä Akatemia kuitenkin poisti Peliittojen haaveet voitosta tehden kolme maalia.

Lähes rinta rinnan sarjaportaassa

Rovaniemen Kiekko on sarjan viimeisenä ja Akatemia on kaksi napsua korkeammalla. Pisteissä joukkueilla on viiden ero, mikä antaa tärkeyttä peliin molemmille osapuolille. Kummatkin ovat pelanneet kerran toisiaan vastaan kotonaan, ja ovat saalistaneet kotivoiton.

Molemmilla joukkueilla on kasvanut pisteiden nälkä aiemmista otteluistansa, ja pisteiden merkitys on suuri joukkueiden ollessa lähellä toisiaan sarjaportaassa. RoKi haluaa toisen kotivoiton samalle viikolle ja Akatemia mielii edetä kauemmaksi pisteissä perjantaista vastustajaansa ja KeuPaa vastaan.

Seuraa Heitä

Olli-Matti Järvelä #91 |

Laitahyökkääjä

Otti suurta vastuuta keskiviikkoisessa ottelussa. Kaksi maalia SaPKoa vastaan, onnistuuko Järvelä myös Akatemiaa vastaan?

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

Nenonen suoriutui Peliittoja vastaan kahdella maalilla ja syöttöpisteellä. Antaako hän Akatemialle jälleen ottelun alussa kaulaa, niin kuin teki Heinolan joukkuetta vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle