IPK revanssiotteluun Rovaniemelle

MESTIS / Ennakko
Rovaniemeläiset ovat olleet vahvoja kotonaan.
Kuva © Oona Sarajärvi
RoKi ja IPK kohtasivat edellisen kerran kaksi viikkoa sitten Iisalmessa, jolloin voiton vei rovaniemeläiset selkein 3−6-lukemin. Peli oli kokonaisuudessaan ehyt esitys RoKilta ja voitto olikin ansaittua. Pystyykö iisalmelaiset hakemaan revanssin Lapin matkallaan?

Keskiviikon revanssiotteluun lähdetään RoKin ollessa ennakkosuosikki, kun myös edellinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa päättyi kotivoittoon LeKistä. Illan otteluun RoKin kokoonpanoon palaa Helsingin IFK:ssa lainalla ollut pistepörssin ykkönen Juhani Tamminen.

Iisalmelaisten pelit ennen maajoukkuetaukoa vaihtelivat. Ensin perjantaina 28.10. IPK kävi Keuruulla nappaamassa 1-4-voiton KeuPasta ja lauantaina kotona tuli niukka 1-2-tappio Kokkolan Hermekselle.

Jäähyilyt minimiin ja puolustuspeli tiiviiksi

Rovaniemeläisten peli on parantunut ottelu ottelulta ja alkukautta vaivanneet jäähyilyt ovat jääneet taakse. Tällä hetkellä RoKin rangaistusminuuttien keskiarvo onkin koko sarjan alhaisin. Myös puolustuspelaaminen on tiivistynyt eikä vastustajalle jää paljon tilaa hyökkäyksille.

RoKin ehdoton vahvuus on hyökkäyspelaaminen. Rovaniemeläisten riveistä löytyy sarjan parhaimpia hyökkääjiä ja heidän peli onkin viihdyttävää katsottavaa nopeine käännöksineen.

Iisalmelaisten peli näytti edellisissä otteluissa muuttuneen enemmän suoraviivaisesta hyökkäyksestä kiekkokontrollin suuntaan. Oliko kyseessä kokeilu vai pelitavanmuutos selvinnee tulevissa peleissä.

Ongelmana Peli-Karhuilla on ollut puolustuspelaaminen, joka on osoittanut hiukan paranemisen merkkejä. Iso rasite iisalmelaisille on liika jäähyily, joita heille on kertynyt lähes 14 minuutin keskiarvolla ottelua kohden.

Kokoonpanojen muutoksilla lisätehoja hakemaan

Molempien joukkueiden kokoonpanoissa on tapahtunut muutoksia ja maajoukkuetauko onkin ollut hyvä hetki sekä lepoon että ketjujen yhteispelin hiomiseen.

RoKi on nostanut Samu Paajasen pelaavaan kokoonpanoon ja samalla Radek Veselyn koeaika päättyi eikä sopimusta jatkettu.

IPK on kärsinyt loukkaantumisista ja niistä suurin on kapteeni Otto Huttusen koko loppukauden kestävä poissaolo. Tilalle on hankittu puolustaja Damir Galin Bars Kazanista. Lisäksi loppuviikon lainalla Jukureista pelaa Ilkka Vaarasuo. Harjoituksissa mukana ollut Saku Kinnunen palannee myös joukkueen vahvuuteen.

Seuraa Heitä

Samu Paajanen #14 |

Puolustaja

Sodankyläläinen nuori puolustaja nousi vahvoilla esityksillä RoKi Rebelsistä rovaniemeläisten edustusjoukkueeseen. Kaudella 2013-14 Paajanen oli voittamassa A-junioreiden SM-pronssia Porin Ässissä.

Damir Galin #91 | Peliitat

Puolustaja

Kookas puolustaja siirtyi Iisalmeen venäläisseura Bars Kazanista. Tuoko nuori pakki toivottua lisävahvuutta loukkaantumisista kärsineelle IPK:lle?

» Lähetä palautetta toimitukselle