Pohjois-Suomen herruudesta vääntöä Rovaniemellä

MESTIS / Ennakko
Edelliset ottelut ovat olleet vuorollaan kotijoukkueen voittoja.
Kuva © Oona Sarajärvi
Lapissa ratkotaan kolmatta kertaa Pohjois-Suomen paremmuutta, kun sarjataulukon pohjalle tipahtanut RoKi isännöi Kajaanin Hokkia. Rovaniemeläiset tarvitsevat kipeästi täyttä pistepottia.

Keskiviikkona mitellään jälleen Pohjois-Suomen herruudesta Rovaniemellä, kun Kajaanin Hokki saapuu RoKin vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja voitot on tasan. Molemmilla kerroilla kotijoukkue on ottanut niukan voiton vieraastaan. RoKi voitti kotonaan syyskuussa 3−2 ja Hokki lokakuussa Kajaanissa voittomaalikilpailun jälkeen 2−1.

Vaikeutena taistelun tehottomuus 

Rovaniemeläisten edelliset pelit ovat olleet täynnä taistelua, mutta toivottua tulosta ei ole syntynyt vaan RoKi on ajautunut tappiokierteeseen seitsemällä perättäisellä häviöllä. Muutaman rökäletappion jälkeen peli-ilme on piristynyt ja viimeisimmät ottelut ovat olleet niukempia maalieroiltaan.

− En tiedä mitä tapahtui. Ehkä aloimme luulemaan liikoja itsestämme. Nämä kuuluu nuoren ja kokemattoman joukkueen kehityskaareen, pohti päävalmentaja Petteri Hirvonen synkän jakson syitä.

Viikko sitten pelattu kotiottelu Jokipoikia vastaan päättyi 2−4. Ottelu oli kokonaisuudessaan hyvä esitys rovaniemeläisiltä, eivätkä vieraat saaneet voittoa missään nimessä helpolla. Sitä edellinen ottelu Keuruulla oli myös vahva peli RoKilta, joka päättyi KeuPan hallinnasta huolimatta niukasti lukemiin 2−1.

− Tämä viikko ratkaisee olemmeko sankareita vai luusereita yleisön silmissä. He arvioi viimeisimpien pelien perusteella syyskauden onnistumista. Luottavaisin mielin lähdetään tähän viimeiseen viikkoon ennen joulutaukoa, Hirvonen tuumaili.

Suurin ongelma RoKilla on tällä hetkellä oman pään tiiviinä pitämisessä. Kovan paineen alle joutuessaan puolustus rakoilee ja peli menee sekaisin, jolloin virheitä kasaantuu ja avaa maalipaikkoja vastustajalle. Hyökkäyspäässä ongelmia on tuottanut vastustajan puolustuksen puhkaiseminen. Karvaaminen ja iholle tulo aiheuttaa samoja virheitä, joista vastustaja saa kiekonriistoja sekä syötönkatkoja.

Miehen kokoinen aukko täytettävänä

Kajaanilaisten edelliset ottelut ovat olleet vuoristoratakyytiä voittojen ja häviöiden vuorotellessa. Parannusta on vihdoin näkyvillä vieraspeleissä, kun viimeisestä kolmesta vierasottelusta on saldona kaksi voittoa ja yksi voittomaalikilpailu-häviö. Perjantaina Hokki otti 2−3-jatkoaikavoiton Jokipojista Joensuussa. Lauantaina ottelu meni Kajaanissa myös jatkoajalle, mutta voiton vei tällä kertaa vierasjoukkue JYP-Akatemia maalein 2−3.

Hokin peliä on rasittanut erikoistilannepelaamisen ailahtelevuus. Ajoittain ylivoimat pyörii hyvin ja tulee onnistumisia, kun taas seuraavassa hetkessä peli heilahtaakin täysin tehottomaksi. Joukkueen kokoonpano koki ison muutoksen luottopakki Mikael Seppälän siirryttyä KalPan riveihin joulukuun alussa.

Puolustuksessa Seppälän lähtö on näkynyt rivien avautumisena tarjoten vastustajille enemmän laatupaikkoja. Muutos on samalla tuonut joukkueeseen uutta taisteluilmettä, kun pelaajat ovat tiedostaneet heiltä vaadittavan lisäpanoksen määrän. Puolustuksen tukena on ollut viime aikoina mallikkaasti esiintynyt Tuukka Smura.

Seuraa Heitä

Harri Pälve #55 | Pardubice

Laitahyökkääjä

Kolmatta kauttaan Rovaniemellä pelaava 25-vuotias Kärppien kasvatti esiintyy pelistä toiseen tasaisen varmasti. Kookas laituri tekee maaleja erityisesti siniviivan tuntumasta.

Joni Piipponen #12 | Kiekko-Espoo

Laitahyökkääjä

Toista kauttaan Kajaanissa pelaavasta 22-vuotiaasta on löytymässä kaivattu ratkaisija. Edellisen viikonlopun kahteen peliin keräsi tehot 4+1, joista yksi oli jatkoaikamaali Joensuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle