VeikkausTV-ennakko: Paavo Hölsä on pitänyt RoKia elossa − olisiko joukkueen vuoro antaa vastapalvelus?

MESTIS / Ennakko
RoKin ja Hermeksen viikonloppu alkaa Rovaniemeltä.
Kuva © Oona Sarajärvi
Mestiksen pohjoisin revanssiviikonloppu käydään RoKin ja Hermeksen välillä. Kumpi joukkueiden tehokkaista hyökkäysosastoista ottaa perjantain ensimmäisessä kohtaamisessa yliotteen?

Mestiksen runkosarjaotteluita on läpi kauden mahdollisuus katsoa joka perjantai VeikkausTV:n ja Ylen tv-lähetyksien kautta. VeikkausTV välittää RoKin ja Hermeksen välisen revanssiviikonlopun ensimmäisen kamppailun kello 18.30 alkaen. Itse lähetys alkaa kuitenkin jo hieman aikaisemmin.

Aiemmat kohtaamiset

Kuluneen kauden aikana RoKi ja Hermes ovat kohdanneet jo kahdesti. Ottelut olivat toisiinsa nähden täysin päinvastaisia. Avauskohtaamisen rovaniemeläiset veivät nimiinsä tylysti lukemin 6-1, ja toisessa, vajaa kuukausi myöhemmin pelatussa ottelussa Hermes kuittasi potut pottuina 5−1-lukemin.

Ottelun lähtökohdat

RoKi lähtee perjantain otteluun ja samalla revanssiviikolopun ensimmäiseen koitokseen pisteen Hermestä perässä, mutta kaksi ottelua kokkolalaisia enemmän pelanneena.

Joukkueella on allaan neljän ottelun voittoputki, jonka aikana se on tehtaillut varsinaisella peliajalla peräti 19 maalia. Kärkihyökkääjä Juhani Tammisen lainajaksokaan HIFK:ssa ei rovaniemeläisiä hidastanut.

Kurinalaisuudessa RoKi on ottanut askeleen parempaan suuntaan. Alkukaudella paljon kaksiminuuttisia kerännyt joukkue puolustaa viisikkona aiempaa tiiviimmin ja puhtaammin, mikä on näkynyt myös positiviisena jatkumona hyökkäyssuunnan kiekollisten ratkaisujen suhteen.

Rovaniemeläiset ovat kuitenkin nojanneet vahvasti Paavo Hölsään, joka on tähän mennessä pelannut joukkueen 19 ottelusta peräti 17. Hölsä on torjunut läpi syksyn korkealla tasolla, vaikka vastustajien laukaisumäärät ykkössektorilta ovat olleet jatkuvasti isoja.

Sarjataulukossa RoKia pykälää ylemmältä sijalta löytyvällä Hermeksellä on takanaan kolme peräkkäistä vierasottelua. IPK:ta, TUTOa ja LeKiä vastaan pelattujen ottelujen saldona oli kaksi voittoa ja yksi jatkoaikatappio.

Hermes on napsinut kauden aikana pisteitä tasaisesti ilman suuria notkahduksia. Edellisen kymmenen ottelun aikana joukkue on jäänyt vain kahdesti pisteittä. Joukkueen pelilliset vahvuudet ovat kantaneet ottelusta toiseen tappioistakin huolimatta. 

Hermes tekee vastustajille pelin tekemisen ja sitä kautta maalinteon mahdollisimman hankalaksi viemällä tilan ja ajan pois. Samaan aikaan joukkue on iskenyt laajan rintamansa turvin sarjassa eniten maaleja.

Perjantain otteluun kokkolalaiset saavat maalilleen yhden ottelun lainapestillä Sportista saapuvan Rasmus Rinteen.

Vastuun kantajat

RoKi on satsannut kokoonpanossaan monipuolisuuteen ja ratkaisukykyyn jokaisen ketjun kohdalla. Selkeän tuloksellisen kärjen muodostavat Juhani Tamminen, Olli-Matti Järvelä, Tuomas Komulainen ja Olli-Aleksi Pietilä.

Pistepörssin kymmenen tehokkaimman joukossa olevat Tamminen ja Järvelä muodostavat joukkueen kolmosketjussa alati vaarallisen parivaljakon. Komulainen ja Pietilä muodostavat puolestaan toisen tehoduon kakkosketjussa. Lisäksi Jussi Pelto-Arvo ja Mika Huhtasalo ovat ketjujensa kolmansina palasina osoittautuneet tärkeiksi tasapainottaviksi tekijöiksi.

Puolustajista kymmenen pistettä jo rikkoneet Mikko Männistö ja Tuomas Salmela ovat tarjonneet hyökkäysosastolle aimo annoksen tulitukea, jopa puolustuspelaamisenkin kustannuksella. 

RoKin tavoin myös Hermes on jakanut tuloksellista vastuuta usealle ketjulle. Niklas Appelgrenin, Jussi Nättisen ja Kristian Kankaan muodostama ketju on usein kuitenkin esiintynyt joukkueen kantavana voimana ottelusta toiseen.

Samu Markkula on saanut Kokkolassa uralleen uuden nosteen Mikko Virtasen vierellä. JYP-Akatemiassa tuhoa kaudella 2014-15 niittäneen kaksikon yhteispelaaminen sujuu saumattomasti.

Miika Franssila tuo Mestiksen kärkipuolustajana Hermeksen takalinjoille monipuolista kiekollista osaamista. Järjestäen yli 20 minuuttia ottelua kohden urakoiva Franssila on syksyn aikana pelannut liki aukottomasti.

Arvio

Joukkueet ovat muotoutuneet voimasuhteiltaan erittäin tasaväkisiksi, ja aiempien kohtaamisen murskajaistyyliin päättyneitä otteluja ei viikonloppuna nähdä. Joukkueiden tuloksellisesti tehokkaat hyökkäysosastot mittelevät keskinäisestä paremmuudesta.

Paavo Hölsä on suorittanut ilmiömäisesti jo pidemmän aikaa mahdollistaen joukkueelleen saumat otteluiden voittoon. Laukaisumäärät, joita Hölsä on saanut kohdata ovat laittaneet vahdin lähes säännöllisesti ylitöihin.

Rovaniemeläisten oman alueen puolustuspelaamisen vaikeudet ja vastustajan maalintekopaikkojen runsaus ovatkin muodostumassa ennen pitkää kestämättöksi. Hermes varmasti tiedostaakin vastustajansa pelillisen kipukohdan.

Seuraa Heitä

Marco Zorec #4 | EHC Lustenau

Puolustaja

Hyvin Rovaniemelle kotoutunut puolustaja on pelannut kuluneella kaudella tasaisesti. Onko mies revanssiviikonloppuna yksi joukkueensa näkymättömistä kantavista voimista?

Saku Kivinen #23 | RoKi

Keskushyökkääjä

Pelipaikka löytyi viime lauantaina ykkösketjusta, tuloksena heti maali. Olisiko Kivisestä Hermeksen yllättäväksi ratkaisijaksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle