Maltti on valttia jäähyilijöiden ottaessa mittaa toisistaan Rovaniemellä

MESTIS / Ennakko
Rasmus Tirronen on ollut hyvässä vireessä Unitedin maalilla.
Kuva © Timo Savela
Espoolaiset tekevät ensimmäisen kerran todellisen vierasmatkan, kun he matkaavat pohjoisimman Mestis-joukkueen vieraaksi Rovaniemelle ja lauantaina Rovaniemeltä Kajaaniin. Perjantain ottelussa RoKia vastaan nähdään onko pitkä matka jäykistänyt Espoo Unitedin jalat.

Viimeiset kaksi ottelua on ollut isäntäjoukkue RoKille pettymyksiä. Ensin perjantaina TUTO kävi ryöväämässä täydet pisteet Rovaniemellä ja keskiviikkona Joensuussa Jokipojat pöllyytti vieraitaan maalein 6-2. RoKin peliä on riivannut vuoristoratamainen kyyti. Yhdeksän ottelun jälkeen voittoja on taskussa vain neljä ja näistä kolme on kotivoittoja.

− Kotikaukalossa olemme olleet valmiita ja pelanneet hyvää lätkää. TUTO-peliä lukuun ottamatta olemme muut pelit kotona voittaneet, RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen kertaili.

Vasta viisi ottelua pelannut Espoo United on niin ikään kulkenut möykkyistä tietä. Tähän mennessä espoolaiset ovat voittaneet kaksi kertaa varsinaisella peliajalla ja yhdesti ylipitkäksi venyneessä voittomaalikilpailussa. Edellinen ottelu kotona päättyi niukkaan 1−0-voittoon Iisalmen Peli-Karhuista.

Molempien joukkueiden peliä on leimannut ajoittainen säheltäminen, toisin sanoen kurittomuus ja keskittymiskyvyttömyys. Tämä on näkynyt turhan usein jäähyboksissa istumisena, jossa erityisesti espoolaiset tuntuvat viihtyvän.

Lapintaikaa sinisessä sydämessä

Rovaniemeläisten peli muuttuu paljon heidän pelatessaan kotona. Vieraskoreus unohtuu ja pelaajat painavat kaasupohjassa läpi ottelun. On kyseessä sitten mieltymys oman kotipaidan väriin tai mahdollisesti kotiyleisön tuki, jotain kuitenkin pelaajien päänupissa tapahtuu Lapin illoissa.

− Kun saamme sinisen paidan päälle, saamme sinisen sydämen esiin, ja olemme perjantaina taas elossa, Hirvonen tuumasi tulevasta kotiottelusta.

Vaikka peli on sujunut pääasiassa hyvin kotona, sielläkin on tullut notkahduksia pelin sisällä. Vieraspeleistä tutumpi arkuus sekä maltti tehdä ratkaisuja on sekoittanut rytmiä, joka on tarjonnut vieraille mahdollisuuden iskeä vastaan.

− Meidän täytyy olla heti valmiita, kun kiekko tippuu jäähän. Pelirohkeutta täytyy Espoota vastaan löytyä, mietti Hirvonen.

Espoolaisten peli on ailahdellut niin kotona kuin vieraissa, kuten myös pelin sisällä. Heidän pelissään pahin ongelman aiheuttaja on jatkuvat rikkeet, jotka rikkovat orastavaa yhteen pelaamista. Ketjujen sisällä on ollut yhteistyöpuutteita ja se on näkynyt huonoina ratkaisuina jäällä.

Taitoa vierasjoukkueessa on runsain mitoin, vielä kun se saataisiin valjastettua oikein ja pelaajat keskittyisivät joukkueena voittamiseen.

Rangaistusminuuteilla mälläämistä

Rangaistustilastoja katsoessa on isäntäjoukkueella minuutteja kasassa toiseksi eniten sarjassa ja kaksi minuuttisia eniten. Kun lasketaan keskiarvot otteluita kohden, kiilaa vierasjoukkue ohi neljällä minuutilla per ottelu. Lukema on peräti 17 minuuttia ja kaksi sekuntia.

Maaleja joukkueet ovat tehneet lähes samalla keskiarvolla. RoKi on napauttanut 2,5 maalia ottelua kohden, kun United puolestaan 2,4 maalia. Tästä ei kovin suurta eroa joukkueiden välille saada.

Perjantai-illassa ratkaisevaan asemaan nousee vauhti ja maltti. Rovaniemeläiset pyrkivät vauhdilla väsyttämään matkasta jäykistyneet espoolaiset, joiden on maltettava olla rikkomatta rangaistuksen arvoisesti.

Seuraa Heitä

Tuomas Salmela #51 | Ässät

Puolustaja

Yllätti edellisessä ottelussa Jokipoikia vastaan tekemällä soolomaalin. Nopea liikkeinen puolustaja, joka voi yllättää hyvällä laukauksellaan.

Aleksi Järvinen #5 |

Hyökkääjä

Espoolainen on joukkueensa ykköstehomies ja teki edellisessä ottelussa ainoan maalin, joka oli myös voittomaali. Yhdellä Mestiksen taitavimmilla hyökkääjällä on hyvä peliäly niin kiekollisena kuin kiekottomanakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle