TUTO saapuu Heinolaan, mitä jää jäljelle?

MESTIS / Ennakko
Peliittojen Roope Elimäen kikkoja kaivataan myös lauantaina.
Kuva © Kiia Aha
Peliitat saa vastaansa Turun ylpeyden TUTOn lauantaina. Ottelusta ei tunnetta puutu, sillä kotijoukkue tarvitsee jokaisen pisteen taistellessaan pääsystä pudotuspeleihin. Vierasjoukkue puolestaan kamppailee pudotuspelien kotiedusta kynsin hampain.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa ja ottelut ovat olleet aina erilaisia. Totuuden nimessä on kuitenkin sanottava, että varsinkin Kupittaan kohtaamiset ovat olleet TUTOn melko selkeää hallintaa.

Otteluiden yhteenlaskettu maaliero on on kuitenkin vain 17-15 turkulaisten hyväksi. Peliitat onkin pystynyt sinnittelemään TUTOn kyydissä usein pitkään ja on voittanutkin tällä kaudella pariin otteeseen, joten illasta saattaa tulla tasainen kamppailu.

JYP-Akatemia nurin TUTO:n toimesta

TUTO pelasi eilen perjantaina kotonaan JYP-Akatemiaa vastaan, ja pisteet jäivät Turkuun melko vakuuttavasti numeroin 5-2. Ottelun hahmoja olivat Iikka Kangasniemi (2+0) ja Timo Pärssinen sekä Rasmus Kulmala, jotka saalistivat molemmat kaksi syöttöpistettä.

Peliitat puolestaan otti juuri JYP-Akatemialta kuokkaansa edellisessä pelissä. Lauantain kotijoukkue onnistui melkein nousemaan muutamassa minuutissa tasoihin keskiviikkona, mutta kiri jäi vajaaksi.

Keskiviikon ottelussa Peliitoilta nähtiin myös onnistumisia laajalla rintamalla. Neljään maalin oli jokaiseen eri tekijä. Miika Heikkilän Tapparaan siirtymisen jälkeen tämä jos mikä on hyvä asia.

Vaikeita vastustajia

TUTO on ollut haastava vastustaja Peliitoille ja sen edeltäjälle Hekille aina. Kupittaalta ei pisteitä ole juuri herunut kuin toissa kauden legendaarisissa pudotuspeleissä. Tuolloinhan ensimmäistä ottelua pelattiin yli 100 minuuttia, ennen kuin ratkaisu saatiin aikaan.

Vastaavasti TUTO vei kyseiset pudotuspelit puhtaasti Heinolassa nimiinsä, eikä ole epäilystäkään etteikö edessä siintävä pudotuspelien kotietu saa turkulaisjoukkuetta lauantainakin taistelemaan kynsin hampain.

Joukkueiden maalivahtipeli on varmasti yksi lauantai-illan kulmakivi. TUTOn Kaapo Kähkönen on torjunut puolustuksen tuella kiekkoja varsin vakuuttavasti, torjuntaprosentin ollessa 92,84.

Peliittojen ykkösmaalivahti Antti Rautiola puolestaan on välillä pitänyt joukkuetta yksin pystyssä. Rautiolan hyvä vire ei toisaalta ole kestänyt kauden jokaisessa pelissä, ja näin ollen torjuntaprosenttikin on otteisiin nähden jopa vaatimaton 88,74.

Lähtökohdat erilaiset mutta myös tasaiset

TUTO ei voi lähteä otteluun tietämättä Peliittojen tilannetta. Kotijoukkue haluaa takaisin kahdeksannelle sijalle, maksoi mitä maksoi. Jos turkulaiset lähtevät kamppailuun "takki auki", saattavat kolme pistettä jäädä helpostikin Heinolan yöhön.

Peliittojen olisi löydettävä jostain hyvä vire varsinkin erien alkuihin. Jyväskylässä tehdyt neljä maalia olisivat riittäneet voittoon, mikäli joukkueen puolustus olisi toiminut terävämmin JYP-Akatemian hyökkäysten vyöryessä peliittamaalille.

Seuraa Heitä

Aki Keinänen #82 |

Laitahyökkääjä

Kantaa isoa vastuuta joukkueen pelin rakentelusta ja tehoista ottelusta toiseen. Upottaako Keinänen Peliitat lauantaina?

Jesse Peltonen #18 | Titaanit

Hyökkääjä

Jyväskylässä tuli onnistuminen hienon hyökkäyksen päätteeksi. Tuleeko lauantaina lisää?

» Lähetä palautetta toimitukselle