Murtavatko TUTOn hyökkäykset Peliittojen viisikkopuolustuksen?

MESTIS / Ennakko
Peliittojen viisikon murtaminen on ollut vastustajille hankalaa puuhaa tällä kaudella.
Kuva © Emil Hansson Emil.Hansson@Jatkoaika.com
Mestiksessä seitsemättä sijaa miehittävä Peliitat saa keskiviikkona vieraakseen kolmannelta paikalta löytyvän TUTOn. Kohtaaminen on joukkueille tämän kauden ensimmäinen keskinäinen Mestiksen jäillä.

Heinolalaisjoukkueella on allaan tappiollinen peli Joensuussa, kun sen kahdeksan ottelun voittoputki tuli tiensä päähän lauantaina Jokipoikien vieraana. TUTO puolestaan on taipunut tappioon kahdessa edellisessä kamppailussa KeuPa HT:n vieraana ja Hermeksen isäntänä.

Puolustus on paras hyökkäys

Peliitat on ollut hankalan alkukauden jälkeen täyttä rautaa. Joukkueen tiivis viisikkopuolustaminen ja loistava maalivahtipeli siivittivät heinolalaiset siis peräti kahdeksan ottelun voittoputkeen. Tilastojen valossa erinomaisesta alakerran toiminnasta kertovat päästetyt maalit: 39 takaiskua on kolmanneksi vähiten koko sarjassa.

Pienen kaupungin ison joukkueen maalivahtiosasto on toiminut laajalla rintamalla, sillä sekä Joona Voutilainen, Joonas Harald että Lassi Yrjölä ovat onnistuneet mainosti. Viimeisenä mainittu seisoi edellisessä Peliittojen kotimittelössä IPK:ta vastaan päällään torjuen joukkueensa aina voittoon saakka.

Erikoistilannepelaaminen on myös nostettava tapetille, sillä se on ollut Marko Tuomaisen johtaman lauman keskuudessa nimensä veroista. Peliitat on edellisen kerran toimittanut pikkumustan ylivoimalla nuottaan sekä antaunut alivoimaisena 26. lokakuuta LeKi-pelissä. Kolmessa edellisessä kamppailussa joukkue on tehnyt enemmän alivoima- kuin ylivoimaosumia.

TUTO yrittää rikkoa kuparista

Sarjakolmosena viilettävän TUTOn yksi suurimmista heikkouksista viime aikoina on ollut viimeistely, vaikka Miika Elomon alaiset KeuPa HT:n häkkiin neljä osumaa lauantaina iskivätkin. Tehokkaammalla maalipaikkojen käyttämisellä nyt kaksi taistoa putkeen hävinnyt turkulaisjoukkue voisi tällä hetkellä olla yhtälailla kahden ottelun voittoputkessa.

Kun TUTO on saanut pelinsä rullaamaan, on vastustajilla vaikeaa. Tämä on ollut nähtävissä juurikin viime aikoina, sillä esimerkiksi Keuruulla turkulaiset painoivat KeuPa HT:n maalille hurjaan tahtiin kontroilloituja hyökkäyksiä. KeuPalla oli vaikeuksia päästä pois omasta päädystä ja huolimattomat syötöt pilasivat lähes kaikki hyökkäysyritykset.

Myös Peliitoilla oli pelin avaamisensa kanssa vaikeuksia viime viikolla. Keskiviikkona onkin jännittävää nähdä, kumman vahvuus toimii paremmin: Peliittojen keskialueen tiivis viisikko-trap vai TUTOn väsyttävät hyökkäyspään iskut?

Seuraa Heitä

Ilari Metsola #25 |

Puolustaja

Harvemmin pisteiden puolesta otsikoissa näkyvä pelaaja tekee alakerrassa kultaakin kalliimpaa työtä. Maalin ja neljä maalia alustaneen kivitalon kokoisen pakin idioottivarma luutiminen joukkueen eteen kuvastaa heinolalaisten loistavasti toimivaa puolustuspelaamista.

Tarmo Reunanen #11 |

Puolustaja

Jos ei Metsola pullistele pisteiden puolesta otsikoissa, niin samaa voi sanoa myös TUTOn Tarmo Reunasesta. Viiden syöttöpisteen peruspakin tehotilasto on 18 otteluun jäätävän kova +10. Saako Äänekoskelta lähtöisin oleva puolustaja joukkuekavereineen pidettyä kotiyleisönsä edessä pelaavan Peliitta-lauman kurissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle