Kestääkö Peliittojen vire sarjakakkosen vierailun?

MESTIS / Ennakko
Peliittojen ja TUTOn väliset ottelut ovat perinteisesti olleet tiukkoja ja puhetta herättäviä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Heinolan Peliitat pyrkii kasvattamaan voittoputkeaan lauantaina TUTOn kustannuksella. Panokset ovat kummallekin joukkueelle korkeat, sillä Peliitat taistelee karsintapeikkoa vastaan ja turkulaisilla on runkosarjan voitto yhä tähtäimenään.

Mestiksen pitkän runkosarjan loppumetrit tarjoavat Heinolassa vielä etelän hiihtolomaviikon alkajaisiksi jännitystä. Kotijoukkue Peliitat pyrkii kampeamaan itsensä pois kahden pahnanpohjimmaisen joukosta. TUTO on sen sijaan vielä tiukasti Vaasan Sportin ja näin ollen myös runkosarjan piikkipaikan tuntumassa. Häviö lauantai-iltana tietäisi kummankin joukkueen tavoitteelle pahaa kolausta.

Peliitat on tällä hetkellä mukavassa kolmen ottelun voittoputkessa. Joukkueen peli on viime aikoina ollut erittäin pirteää ja varsinkin joukkueen oman pään pelaaminen on täyttänyt kaikki laatuvaatimukset.

Vaikka Peliitat on alisuorittanut lähes koko kauden, ovat Ismo Lehkosen kaitsemat turkulaiset olleet heinolalaisille mieluinen vastustaja. Vaikka Peliitat on hävinnyt kaksi joukkueiden kolmesta viime kohtaamisesta, eivät heinolalaiset ole kertaakaan joutuneet poistumaan kaukalosta pisteittä.

Lisäksi kaikkien muistissa ovat varmasti viime kevään tiukat pudotuspeliväännöt Peliittojen ja TUTOn välillä. Ei siis olisi mikään ihme, mikäli Peliitat onnistuisi venyyttämään voittoputkensa tälle kaudelle ennätykselliseen neljään otteluun.

Turkulaiset matkaan pirteänä ja luottavaisena

Myöskään TUTOn virettä ei voi sanoa huonoksi. TUTOlla on takanaan neljän tappiottoman pelin rupeama ja varsinaissuomalaisten peliesityksistä on paistanut todellinen halu aloittaa pudotuspelit piikkipaikalta. Joukkueen pelaajilla on varmasti tiedossa, että Sportin hävitessä oman ottelunsa TUTO voi jopa siirtä lauantaina yksin sarjataulukon johtoon.

Samoin kuin Peliitat, on TUTOn vahvuus viime aikoina piillyt nimen omaan puolustuspäässä. Huimana suorituksena voidaan pitää sitä, että turkulaismaalivahdit ovat päästäneet viimeisissä kahdessatoista pelatussa ottelussa selkänsä taakse keskimäärin vain osuman peliä kohden.

Vaikka sarjan tilastot eivät sitä paljasta, ei TUTO kuitenkaan ole ollut parhaimmillaan vieraskaukalossa. Tämän takia turkulaisten olisikin ensisijaisen tärkeää saada puolustuksensa lisäksi maalivainunsa kohdilleen viimeistään tässä vaiheessa kautta.

Kummankaan joukkueen kokoonpanoihin ei ole todennäköisesti tiedossa suurempia muutoksia. Valmennuspenkin takana taas nähdään liikennettä, kun Ismo Lehkonen palaa kehiin kärsittyään kahden ottelun toimitsijakieltonsa.

Seuraa Heitä

Tomi Pekkala # | Arystan

Laitahyökkääjä

Peliittojen on iskettävä vähintään kaksi häkkiä TUTO-maaliin voittaakseen ottelun. Tämä taas edellyttää lähes varmasti Pekkalan huippuottelua.

Antti Virtanen # |

Laitahyökkääjä

TUTOn maestro on äitynyt huimaan vireeseen. Kevään haistanut Virtanen paukutti perjantain Hokki-ottelussa kaksi häkkiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle