Alavireinen Peliitat jatkaa voitonmetsästystään

MESTIS / Ennakko
Joukkueiden viime kohtaaminen Heinolassa päättyi Peliittojen 5−1-voittoon.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Keskiviikon Mestis-kierroksella Heinolassa kohtaavat sarjataulukon viidennettä paikkaa pitävä TUTO ja tämänhetkinen sarjajumbo Peliitat. Heinolassa pelattava ottelu on turkulaisten ensimmäinen vieraspeli lähes kahden viikon mittaisen tauon jälkeen.

Peliitat ja TUTO ovat kohdanneet kahdesti tämän kauden aikana. Ensimmäisen kohtaamisen lopputulos oli turkulaisten silmin tyrmistyttävä 5−1, kun Peliitat osoitti väkevyytensä kotikentällään. Toinen kohtaaminen Turussa päättyi 5−3, kun turkulaiset eivät enää suostuneetkaan nöyrtymään.

Vaikka viime peli Heinolassa päättyikin kirvelevään vierastappioon, voi TUTOlla keskiviikkona olla saumoja pienelle ryöstöretkelle. Peliitoilla on nimittäin allaan jo kuuden ottelun tappioputki, joka on aiheuttanut joukkueen sisällä huomattavaa jännitettä ja äksyilyä. Jos TUTO osaa kääntää heinolalaisten hermostuneisuuden edukseen, voi luvassa olla turkulaisten näkökulmasta varsinaista maali-iloittelua.

Jumbosijan ei kuitenkaan pidä antaa hämätä. Kaikesta huolimatta Peliittojen peli-ilme on ollut pirteä, vaikka pienet virheet ovatkin kostautuneet helposti. Etenkin puolustuspäässä heinolalaisten täytyy pitää pää kylmänä, etteivät paniikkiratkaisut avaa vastustajalle kelpo maalipaikkoja.

Joukkueiden kokoonpanoissa muutoksia

TUTOn viikko ei ole alkanut aivan toivotulla tavalla. Lauantaina K-Vantaa-ottelun yhteydessä loukkaantuneen Kristian Tuohilammen loukkantuminen huolestuttaa edelleen koko joukkuetta, minkä vuoksi maanantain harjoitukset peruttiin. Voi olla, että pelikaverin terveydentila painaa mieltä vielä keskiviikon koitoksessakin, mikä luonnollisesti saa keskittymisen herpaantumaan.

TUTO joutuu kolmen ottelun verran toimimaan myös ilman päävalmentajaansa Ismo Lehkosta tämän saatua toimitsijakieltoa erotuomaritoiminnan ja kurinpidon arvostelusta.

Uutta ilmettä joukkueeseen tuo kuitenkin TPS:n riveistä täksi viikoksi lainalle saapuneet Niklas Friman ja Rasmus Kulmala. Nuoret pojat saapuvat paikkaamaan TUTOn loukkaantumisista kärsinyttä kokoonpanoa, johon loven jätti vielä ulkomaille suuntaava Miikka Tuomainen.

Myös Aki Keinäsen saama kahden ottelun pelikielto huutaa paikkaajia joukkueen riveihin. Keinänen sai tuomionsa kostettuaan Tuohilammen taklanneelle Micke-Max Åstenille.

Joukkueiden lopulliset kokoonpanot julkaistaan tuttuun tapaan puolilta päivin. Peliittojen kokoonpanot elää jatkuvasti loukkaantumisten ja Pelicans-lainojen myötä, mutta odotettavissa on, että luottopuolustaja Ville-Veikko Väkeväinen palaa kokoonpanoon. Lisäksi Pelicansin riveistä viikon mittaiselle visiitille tulevat Joonas Hurri ja Mikko Lahtela sekä alustavasti kahdeksi viikoksi Sebastian Repo ja Eetu Pohjanen.

Maalilla aloittanee Antti Rautiola, kun taas turkulaismaalia vahtii suurella todennäkköisyydellä vakuuttavasti torjunut Kaapo Kähkönen.

 

Seuraa Heitä

Roope Elimäki #37 | Kiekko-Espoo

Keskushyökkääjä

Pitkän loukkaantumisen jälkeen Elimäki palasi tositoimiin ja pistekantaan. Pelicans-taustainen nuorukainen on ollut yksi harvoja valopilkkuja Peliitoissa.

Tuukka Pulliainen #8 |

Keskushyökkääjä

Viime lauantain kuumassa kotiottelussa voittomaalin ja tehot 2+1 iskenyt Pulliainen jatkaa läpi syksyn jatkunutta pirteää peliään.

» Lähetä palautetta toimitukselle