Kärkipelaajiaan menettänyt Peliitat SaPKon hampaisiin

MESTIS / Ennakko
Juhlivatko SaPKo-fanit taas heinolalaisten kustannuksella?
Kuva © Antti Varonen
Helmikuun siirtomarkkinoiden häviäjä Peliitat lähtee kotiotteluunsa haastajana TPS-kaksikolla vahvistunutta SaPKoa vastaan. Pudotuspeliviivan alapuolelle pudonneen heinolalaisjoukkueen tappioputki on jo yhdeksän ottelun mittainen.

Savonlinnan SaPKo on muodostunut Peliitoille melkoiseksi peikoksi tällä kaudella. Pässipaidat ovat vieneet kolme aiempaa kohtaamista selkein lukemin maalieron ollessa 15-2 savonlinnalaisjoukkueen hyväksi. Numerot eivät valehtele, sillä SaPKo on ollut tällä kaudella Peliittoja kaikessa tekemisessä edellä. Viime vierailullaan SaPKo järkytti heinolalaisia takomalla taululle karmeat 7-0-lukemat.

Tauko tuli hyvään saumaan

Yhdeksän ottelun tappioputkessa rypevälle heinolalaisjoukkueelle maajoukkuetauko tuli kreivin aikaan. Peliittojen peliesitys on pysynyt ryhdikkäänä viiden viime ottelun ajan, mutta palkintona hyvästä työstä on käteen jäänyt vain kaksi sarjapistettä.

Peliitat on tehnyt kaukalossa periaatteessa kaiken oikein. Maalipaikoissa on nähty hyviä yrityksiä, mutta kiekko ei vain ole jostain syystä löytänyt tietään vihulaisen maaliverkkoon riittävän usein. Tauon aikana ovat pelaajat saaneet akkunsa ladattua ja ehkä rentous maalintekoon sitä kautta löytyy.

Maalintekopulmiin on pientä helpotusta luvassa, sillä pitkään loukkaantuneena olleen Arttu Heikkisen odotetaan palaavan kaukaloon keskiviikkona. Siirtoikkunan umpeutumisen kynnyksellä Peliitat koki kovia menettäessään puolustuksestaan Roni Rukajärven ja Joonas Hurrin Pelicansiin. Samalla varmistui, ettei hyökkääjä Kimi Koivisto palaa Lahdesta enää kevääksi Peliittojen vahvuuteen. Peliitat paikkasi peräpään vajetta Suomi-sarja-joukkue KJT:n puolustaja Markus Hämäläisellä.

Turkulaisparivaljakko savolaisten apuna

SaPKolla pyyhkii tällä haavaa hyvin, vaikka viiteen viime otteluun kaksi tappiota mahtuukin. Sarjasijoitus on melko tukevasti neljäs ja pudotuspelien kotietu on täysin omissa käsissä, joten paineita ylimääräiseen mailanpuristamiseen ei pitäisi olla. Joukkue saa tälle viikolle lainaan kaksi nuorta TPS-vahvistusta. Patrik Virta ja Otto Nieminen tuovat lisää tulitukea savonlinnalaishyökkäykseen.

Ennen taukoa SaPKo taapersi kotijäällään KeuPaa vastaan, mutta paikkasi löysän esityksen seuraavassa kotiottelussa K-Vantaata vastaan, joten tauolle Pasi Räsäsen suojatit lähtivät voitto allaan. Pässipaidat ovat ottaneet henkisen yliotteen tällä kaudella Peliitoista.

Vierasvoitto on lähellä, mikäli savonlinnalaiset onnistuvat tekemään ottelun avausmaalin ja sitä kautta tuskastuttamaan kotijoukkueen.

Seuraa Heitä

Markus Hämäläinen #24 |

Puolustaja

Peliitat hankki puolustukseensa talonmiehen luutimaan maalinedustaa maalivahti Emil Larmin edestä puhtaaksi. 189-senttinen ja 89-kiloinen puolustaja tuli Heinolaan Suomi-sarjassa pelaavasta KJT:n joukkueesta, jossa pistesaldoksi 33 ottelussa kertyi 1+11. Jäähypenkkiä Hämäläinen ehti kuluttaa 48 minuutin verran. Päivitys: Markus Hämäläinen ei olekaan vielä tänään Peliittojen mukana, joten miehen tekemisiä voi seurata korkeintaan makkarajonossa.

Patrik Virta #11 | ERC Ingolstadt

Keskushyökkääjä

Turusta tulee vain hunajaa ja pelimiehiä. Virta kerännyt vyölleen kuluvalla pelisesongilla 31 Liiga-ottelua, joissa nuorukainen on kumutellut tehot 2+2.

Niklas Westerlund #15 | JHT

Laitahyökkääjä

Westerlundin kausi on mennyt pisteiden valossa hieman alakanttiin. 41 ottelun jälkeen pistetilin tiliote näyttää lukemaa 1+1. Pääsee tänään pelaamaan Ville-Matti Koposen rinnalla. Maistuisiko tänään Koposen tarjoilusta?

» Lähetä palautetta toimitukselle