Joko Peliitat nappaa täyden pistepotin?

MESTIS / Ennakko
SaPKo on tuulettanut tällä kaudella maaleja 134 kertaa - enemmän kuin mikään muu joukkue.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksessä vahvan syksyn viime vuoden puolella pelannut Peliitat saa keskiviikkona Heinolaan vieraakseen SaPKon. Pässipaidat ovat heittämällä koko sarjan suurin yllättäjä, kun joukkue miehittää piikkipaikkaa seitsemän pisteen erolla ennen TUTOa.

Jo 10:nnelle sijalle vajonnut Peliitat ja sarjakärki SaPKo iskevät yhteen vasta toista kertaa kuluvan sesongin aikana. Ensimmäisen keskinäisen savonlinnalaiset voittivat kotikaukalossaan joulukuun alussa 2+2-tehot nakuttaneiden pistepörssikärkien Jonatan Tanuksen ja Teemu Lepauksen johdolla peräti 8−3-numeroin.

Peliitat kaipaa tehoja - ja pisteitä

Viime viikonloppuna pohjoisen reissullaan heinolalaislauma onnistui iskemään ainoastaan yhden maalin jääden täten luonnollisesti pisteittä RoKin ja Hokin vieraana. Alkukaudesta hyvässä liidossa olleen joukkueen ylivoima on tätä nykyä karmeaa, tai hirveää vähintäänkin.

Maalintekopaikoissa Peliitat tarvitsee enemmän maalinälkää, viisi-viisi -pelaaminen sen sijaan on ollut kelvollista. Tahtipuikon heiluttamista voidaan odottaa etenkin Eetu-Ville Arkiomaalta, joka on ollut vuodenvaihteen ympärillä täysin liekeissä. Hyökkääjä on nakuttanut edelliseen 11 otteluun tehot 6+6, jääden ainoastaan kahdesti kiikareille.

Kotijoukkueen kannalta on siis toivottavaa, että sen hyökkäyspelaaminen terävöityisi ja hanat aukeaisivat todella - muuten pudotuspelijuna on puksuttamassa karkuun. On muistettava, että edellisen kerran 16. joulukuuta täyden potin ottaneella Peliitoilla on keskiviikko mukaan luettuna runkosarjassa enää 14 ottelua jäljellä. Heräämisen on tapahduttava pian.

Pässi puskenut vahvasti läpi pimeän talven

Kärkijoukkue SaPKolla oli kolme tappiota alla ennen viime perjantaista K-Vantaa-voittoa. Kyseisissä tappio-otteluissa ei mikään suoranaisesti mättänyt, vaan maalit eivät kohdanneet maalipaikkojen määrän kanssa. Kyseessä oli siis samantyylinen kompastuskivi kuin illan kotijoukkueellakin.

Savonlinnalaisten ykkösvahti Juhana Aho sai jonkinlaista vammaa Hokki-ottelun voittomaalikilpailussa, ja K-Vantaata vastaan maalilla torjui Joonas Toivonen. Ahon vamman laatu on vielä pimennossa. Oletettavaa onkin, että Toivonen aloittaa keskiviikkona veräjänvartijana.

Loukkaantumiset ovat muutenkin riivanneet sarjakärkeä. K-Vantaata vastaan joukkueella ei ollut edes kuutta puolustajaa, minkä takia hyökkääjä Ville Paalanen tuurasi puolustuksessa. Varsin ansiokkaasti luutinut SaiPa-kasvatti käytti nopeuttaan näppärästi hyväksi kiekon ylöstuonnissa. Kokoonpanorintamalla lienee myös luvassa iloisia uutisia, sillä Matias Pulli palannee Heinolassa kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Valtteri Parikka #79 | Karlskoga

Puolustaja

Peliittojen alkukauden ehkä jopa paras pelaaja on ollut viime aikoina henkistä puolta tuijottamalla heikoilla. Viimeksi Rovaniemellä viskoi juomapullon maata kiertävälle radalle, jonka seurauksena kymppitili tuli täyteen. Tästä seurauksena puolestaan oli Hokki-pelin missaaminen. Haukkojen kasvatti pelaa hyvin, mutta käpy on palanut viime aikoina herkästi syystä tai toisesta.

Janne Kettunen #54 | Ketterä

Keskushyökkääjä

Kasvattajaseurassaan SaiPassa ja Ketterässäkin tällä kaudella pelannut hyökkääjä kärkkyy jatkuvasti kiekollisen vastustajan lähellä hakien riistoa. Vapauttaako perjantaina tovin jälkeen syntynyt maali sentterin tai vasemman laiturin paikalla viihtyvän Kettusen pelaamista?

» Lähetä palautetta toimitukselle