RoKi hakee jatkoa vahvalle Peliitat-saldolleen

MESTIS / Ennakko
Heikkinen teki paluun kaukaloon pitkän tauon jälkeen.
Kuva © Timo Savela
Peliitat ja RoKi kohtaavat Mestiksen keskikastin kamppailussa. Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovet varsin erilaiset.

Peliitat pyrkii pitämään hyökkäyspelin monipuolisena

Peliitat sai edellisessä ottelussaan pitkän tappioputkensa poikki ja sai sen myötä peliinsä lisää juonikkuutta ja iloisuutta. Voitto avasi varmasti joukkueen pelillisiä lukkoja, vaikka vieläkin enemmän suoraviivaisuutta saisi näkyä.

Joukkueen puolustuspeli on Mestikseen erittäin hyvällä tasolla. Joukkueen viimeisenä lukkona häärii MM-kisojen kultajoukkueen kolmosvahti Emil Larmi. Vaikka viime pelissä joukkue esittikin monipuolista hyökkäyspeliä, ei sen pelinrakentelu ole viime aikoina ollut järin tehokasta. Siihen heinolalaiset pyrkivät varmasti saamaan tasaisuutta.

Kokoonpanoissa ei ole suuria muutoksia ja miehitys lienee kutakuinkin sama kuin keskiviikon ottelussa.

RoKin oltava aiempaa tehokkaampi 

RoKi on varmasti yllättänyt monet otteillaan tällä kaudella. Edellisessä ottelussa rovaniemeläiset eivät kuitenkaan saaneet hyökkäyspeliään uomiinsa. Joukkue sai luotua muutaman maalintekopaikan, mutta niissäkin viimeistely ontui. Mikäli RoKi mielii ottaa pisteitä Peliittojen vieraana, on joukkueen oltava huomattavasti terävämpiä maalipaikoilla. 

RoKi pääsi omalta alueelta paineen alta hyvin ulos, mutta ideat loppuivat keskialueelle. Joukkue tarvitsee ideoita ja ennen kaikkea halukkuutta ratkaista peli.

RoKilla etu keskinäisissä otteluissa

RoKi on voittanut kaksi kolmesta aiemmasta joukkueiden välisestä kohtaamisesta. Molemmissa voitto-otteluissaan RoKi on päästänyt vain maalin per ottelu ja on onnistunut heiluttamaan verkkoa vähintään viidesti. Rovaniemeläisten luulisi siis tietävän, miten Peliittojen vahva puolustuspeli murretaan.

RoKin kapteeni Henri Joki-Erkkilä on ollut tehokas pelaaja Peliittoja vastaan. Peliitoilta ei sen sijaan ole löytynyt vastuunkantajia otteluissa RoKia vastaan. RoKia voitaneen pitää siis tilastojen valossa hienoisena ennakkosuosikkina.

Seuraa Heitä

Arttu Heikkinen #29 |

Hyökkääjä

Heikkinen pelasi keskiviikkona ensimmäisen ottelunsa moneen kuukauteen ja oli heti yksi joukkueen parhaista hyökkääjistä. Tuleeko RoKin kustannuksella jo pisteitäkin?

Olli-Aleksi Pietilä #9 |

Laitahyökkääjä

Pietilä on työteliäs hyökkääjä, joka tekee kaikkensa joukkueen eteen. Pietilän maaleja ei mitata määrässä, vaan tärkeydessä. Iskeekö tärkeän maalin perjantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle