Maksaako Peliitat LeKille kalavelkoja?

MESTIS / Ennakko
Kauden aiemmissa kohtaamisissa LeKi on kurittanut Peliittoja.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Mestiksen jumbopaikkaa miehittävä Peliitat isännöi seitsemänneltä sijalta löytyvää LeKiä keskiviikkoiltana Heinolassa. Ottelu on joukkueille jo kuluvan kauden neljäs keskinäinen. Peliitoilla on tiedossa hikinen iltapuhde, sillä lempääläisjoukkue on vienyt kaikki tämän syksyn aiemmat mittelöt nimiinsä.

Isännillä on kotiyleisön edessä paljon todistettavaa. Edellisviikkojen varsin hyvästä peli-ilmeestä ja kovasta taistelutahdosta huolimatta Peliitat on voittanut viidestä viimeisestä kamppailustaan vain yhden. Tulokset eivät siis ole olleet heinolalaisleirissä aivan toivotunlaisia. Edellinen Heinolassa pelattu mittelö TUTOa vastaan tosin päättyi kotijoukkueen hienoon 3-2-voittoon päätöserän upean kirin ansiosta. 

Sarjajumbon vahvuudeksi voidaan mainita maalivahti Antti Rautiolan syksyn väkevät otteet. Äänekoskelta lähtöisin olevan Kärppä-kasvatin torjuntaprosentti 86,55 ei kerro täyttä totuutta hänen merkityksestä joukkueelleen.

Liigakaukaloissakin esiintynyt veskari otti etenkin viime perjantain SaPKo-mittelössä muutaman hulppean kopin Peliitta-pakkien jättäessä hänet liian yksin savonlinnaishyökkääjien kanssa.

LeKin entiset liigajyrät loistavat pisteillään

LeKillä sen sijaan on kulkenut viime aikoina varsin mallikkaasti pääasiassa sen ykkösvitjan Miikka Männikkö-Henri Tuominen-Toni Kallela ansiosta. Yhteensä yli 700 Liigaottelun kolmikko on iskenyt lekiläisten viidessä viimeisessä taistossa peräti tehot 9+9=18.

Vaikka kolmikko onkin ollut ilmiliekessä, viimeeksi Peliitat onnistui pimentämään tähtitrion täydellisesti. Edellisessä kohtaamisessa Lempäälässä ketju ei nimittäin merkkauttanut ainuttakaan pistettä.

Viime kaudella Mestiksessä viimeiseksi jääneen LeKin suurin kompastuskivi on ollut tällä sesongilla selkeästi ylivoimapelaaminen. LeKi-nippu onkin heiluttanut vastustajien verkkoja ylivoimalla KeuPan kanssa vähiten Mestiksessä, vain 16 kertaa. Toisaalta alivoimalla se on päästänyt ainoastaan 20 osumaa, joka on KooKoon jälkeen toiseksi vähiten koko sarjassa.

Seitsemän pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella olevalla Juha Juujärven miehistöllä on keikkapeleistä allaan kahden ottelun voittoputki. Tämä tarkoittaakin sitä, että Peliitoilla on tiedossa varmasti hikinen iltapuhde Heinolassa.

Sairastuvalla ei ole tungosta

Kummankin joukkueen loukkaantumistilanne vaikuttaa varsin hyvältä. Kotijoukkue Peliitat päässee aloittamaan kolmen mittelön härkäviikon terveellä miehistöllä, kun ainakaan pelipäivää edeltävänä tiistai-iltana kokoonpanossa ei näyttänyt olevan loukkaantuneita tai sairastuneita miehiä.

Samat sanat pätevät myös kaksi kamppailua tällä viikolla pelaavaan LeKiin. Lauantaina Hokkia isännöivä lempääläisjoukkue näyttää saavan lähteä terveellä miehistöllä Heinolaan.

Seuraa Heitä

Dominik Hrachovina #49 |

Maalivahti

LeKin maalilla on torjunut tällä kaudella peräti kuusi veskaria. Nuori maalivahti on saanut niistä kuitenkin eniten vastuuta ja ansiosta. Myös Liigassa Tapparan luukulla toiminut tšekki-veskari on ehdottomasti tulevaisuuden nimi.

Ville-Matti Koponen #7 |

Keskushyökkääjä

Heinolalaisten kapteeni on kolmen ottelun pisteputkessa. Lahtelaislähtöinen hyökkääjä on ollut kuluvalla sesongilla Peliittojen parhaimmistoa iskettyään hulppeat tehot 3+15.

» Lähetä palautetta toimitukselle